Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

iPhone 5'in Pilini Ücretsiz Değiştirin

Apple’ın 2012 yılında tanıttığı akıllı telefonu iPhone 5 için pil değişim programı başlatıldı. Programın detayları hakkında bilgiler haberimizde.


Apple’ın değişim programlarından birisi daha başladı. Geçtiğimiz aylarda iPhone 5’lerin sorunlu tuşlarını ücretsiz bir şekilde değiştiren Apple, şimdi de iPhone 5’lerin bataryasını değiştirecek. ABD ve Çin’de dün  başlayan değişim programı Türkiye ve diğer ülkelerde 29 Ağustos tarihinde aktif olacak. 

Tüm iPhone 5’ler için geçerli mi?

Yapılan açıklamaya göre Eylül 2012 ile Ocak 2013 tarihleri arasında satılan iPhone 5’lerde batarya ile alakalı sorun tespit edildi eğer bu tarihler arasında iPhone 5 satın aldıysanız, Apple sorunu ücretsiz bir şekilde halledecek. Telefonunuzun program kapsamında olup olmadığını öğrenmek için tek yapmanız gerek buradaki linke tıklayarak açılan pencereye iPhone’unuzun seri numarasını girmek.





Apple Store şart mı?

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda İstanbul Zorlu Center’da açılan Apple Store’un servis/destek bölümü talep çokluğundan dolayı randevu sistemi ile çalışmakta. Store açıldığından beri randevu bulma konusunda büyük sıkıntı yaşayan Apple kullanıcıları alternatif servislere yönelmekte. 

Apple Store açılmadan önce de Türkiye’de faaliyet gösteren lisanslı Apple ortakları aracılığıyla da iPhone 5’inizin bataryasını değiştirtebilirsiniz. Apple’ın servis ortaklarına buradaki bağlantı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

DEVAMINI OKU

Galaxy Note 4 Tanıtımları Başladı

Samsung, yakında tanıtacağı akıllı telefonu Galaxy Note 4 ile ilgili ilk videosunu yayınladı. Videoda S-Pen'in ve el yazısının önemine vurgu yapılıyor.




Samsung’un phablet sınıfına konumlandıracağı akıllı telefonu Galaxy Note 4’ün tanıtılmasına çok kısa bir süre kaldı. Son haftalara kadar Galaxy Alpha’nın gölgesinde kalan Galaxy Note 4 hakkındaki sızıntılar da Galaxy Alpha’nın tanıtılması ile hız kazandı. Cihazın geçtiğimiz haftalarda sızdırılan görüntülerine buradaki haberimizden, benchmark sonuçlarına ise buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Cihazın tanıtılmasına sayılı günler kala Samsung’da tanıtımlarına başladı. Önceki yıllarda hazırladığı merak uyandırıcı reklamları bir kenara bırakan şirket, Galaxy Note 4 için S-Pen’in faydalarını anlatan bir video hazırladı.





El yazısı önemli!


Note’a hazır mısınız? isimli videoda çocukların el yazısını unutmaya başladığını ancak el yazısının hem kültürel hem de zihinsel açıdan birçok faydası bulunduğunu anlatan Samsung, videonun sonunda da Galaxy Note 4’ün tanıtılacağı tarih olan 3 Eylül 2014’ün vurgusunu yapıyor.
DEVAMINI OKU

The Last of Us Remastered PS4 İnceleme

Oynamayan PlayStation 3 oyuncusu neredeyse kalmadı, peki PS4’te bir kez daha oynamaya değer mi? Naughty Dog’un efsane oyununu, sizler için en yüksek çözünürlükte inceledik.



Yaralarım hiç iyi görünmüyor, yakın dövüşe girersem pek şansım yok. Cephanemde sadece birkaç atımlık mermi kaldı, üstelik sürekli oradan oraya koşturan bu lanet olası yaratıkları tek atışta vurmak neredeyse imkansız. Sessiz olmalıyım. Ölümcül bir virüs beyinlerini ele geçirdiği için insanlıklarını yitiren ve tek amaçları boynumdan bir lokma almak olan bu vahşi yaratıkların etrafından dolanmalıyım. Aynı zamanda hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğum sargı bezi, patlayıcı, makas gibi parçaları toplamak için de etrafı kolaçan etmem gerek.


Yanlış anlamayın, bu okuduğunuz The Last of Us’ta (TLOU) karşılaştığınız kötü senaryolardan biri değil. Oyunun tamamı bu şekilde geçiyor. Hayatımda oynadığım en iyi hayatta kalma temalı oyunlardan biri olan TLOU Remastered, size hiçbir zaman kendinizi güvende hissedecek kadar kaynak sunmuyor. İster cephane olsun, ister sağlık ekipmanı; her zaman zor durumdasınız ve çatışmaya girmek intihar ile eşdeğer. Bu nedenle isteseniz de istemeseniz de her zaman tedbirli davranmalı, mümkün olduğunca sıcak çatışmadan kaçınmalı, düşmanlarınızın etrafından dolaşıp tek tek haklamalısınız.




Rick Grames değil, Joel      
                                  
Oyunun büyük bölümünde yönettiğimiz ana karakter olan Joel, The Last of Us’ın büyük benzerlik taşıdığı The Walking Dead serisinin esas oğlanı Rick Grames ile büyük benzerlikler taşıyor. Sağduyu açısından fazlasıyla sorgulanabilir kararlar vermek her zaman ona düşüyor. Geçmişi pişmanlıklarla dolu. Dış görünüşü sert olsa da, kabuğunu kırınca içi yumuşacık(!). Joel’ın insani yönü oyun mekaniklerinde belirleyici unsur oluyor.

Karşınızda Nathan Drake gibi süper kahramana yakın bir Naughty Dog karakteri durmuyor. Joel çabuk yoruluyor, elindeki silahla nişan alma konusunda (yaşının da etkisiyle) çoğu zaman sıkıntı yaşıyor ve yakın dövüşte tek bir adamı haklamakta bile bazen zorlanıyor. Eline geçirdiği çakı, haydar ya da boruları bile idareli kullanması gerekiyor; yakın dövüşte avantaj sağlayan bu silahlar birkaç vuruşta kırılıveriyor.

Oyunun hiçbir evresinde, kendinizi düşmanlara karşı avantajlı hissedemiyorsunuz. Kaba kuvvet hiçbir şeyi çözmüyor. Bu noktada da zeka devreye giriyor ve gizlenmek, stratejiler belirlemek ve reflekslerinize güvenmek durumunda kalıyorsunuz. Gizliliğin bedelini çoğu zaman kaynaklara sınırlı erişim ile öderken, çatışmanın bedelini de o kaynakları çok çabuk tüketerek karşılıyorsunuz. İkisi arasındaki dengeyi bulmak, oyunda çözülmesi tamamen size kalmış düğümlerden biri aynı zamanda.



 

Aynı anda Start ve Select tuşlarına bastığınızda Joel kolbastı oynuyor

Çatışmaya girme demiyorum, hobi olarak yine gir
Virüs salgınından sonra hayatta kalabilen çeteler, yağmacılar ve askerlerle gireceğiniz savaşlarda da Gears of War’dan bu yana kullanılan siper al-ateş et mekaniği işliyor ve bu bölümler genelde uygun siperleri devrilmiş arabalar ya da masa dipleriyle sağlıyor. Ancak sıradan aksiyon oyunlarına göre önemli bir farklılık var:

Cephaneniz fazlasıyla kısıtlı ve çoğu zaman sahip olduğunuz mermi sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bu nedenle tek bir sipere gizlenip, karşınıza kim gelirse gelsin patır patır avlamayı unutun. Bir noktada mutlaka mühimmatınız bitecek ve siperden sipere saklanıp, sizi yakalamak için dolanan düşmanı gafil avlamanız gerekecek. Düşmanların yapay zekası, gizlendiğiniz durumlarda sürekli yanınızda olan ve etrafta gezinen Ellie’yi tamamen görmezden gelmeleri dışında, özellikle çatışma anlarında mükemmel çalışıyor ve size doyurucu bir sıcak çatışma deneyimi yaşatıyor.



"Müsaade et de, bi' tadına bakalım Süleyman"

Tanıdık konsept, büyüleyici öykü
The Last of Us sizi aynı anda iki yolculuğa birden çıkarıyor. Bunlardan biri, PlayStation 4 konsolunda takılı diskin, barındırdığı verileri TV ekranına yansıtmasıyla tanık olduğumuz, elimizdeki DualShock ile kontrol edebildiğimiz bir yolculuk. Bu seyahat, Joel adlı bir kaçakçının, dünyadaki insan nüfusunu büyük ölçüde yok eden ölümcül bir virüse karşı tek umut olduğu söylenen Ellie adındaki büyümüş de küçülmüş kızı şehrin dışına kaçırmakla görevlendirilmesiyle başlıyor. İkili, dahili ve harici düşmanlarla çevrelenmiş tehlikeli bir ortamda, kısıtlı imkanlarını seferber ederek yol alıyor. Yazın başlayan bu yolculuk sonbaharda yaşanan hayal kırıklığı, çetin kış koşullarında karşı karşıya kalınan çaresizlik ve ilkbaharın getirdiği fırsatların ardından vurucu bir finalle nihayete eriyor.

The Last of Us ile çıktığımız ikinci yolculuk ise kelimelerle tarif etmesi hayli zor, içsel bir yolculuk. Hayatı pişmanlıklarla dolu bir adamın, henüz küçücük yaşında başına gelmeyen kalmamış, ruhu yorgun bir kızın yolculuğu. Düşmanlıkla başlayıp, muhteşem bir dostluğa giden bir macera. Terk edilmiş kasabalarda, onlarca dakika ne bir asker, ne bir haydut, ne de bir hastalıklı görmememize rağmen hiç sıkılmamamızı sağlayan da tam olarak bu yolculuk işte.





Her iki yolculuğun da kesiştiği yer: Harika ara sahneler

Girdiğimiz kasabalarda mühimmat aramayı ikinci plana atıp, yıllar önce ya da henüz birkaç gün evvel terk edilmiş evlerin hüzünlü öykülerini anlatan notları, mektupları ya da kitapları büyük bir heyecan ve hevesle aramamızı sağlayan… Tek bir öyküde onlarca hayata bizi misafir eden… Bir bebek odasındaki boş beşiğe, duvarlardaki rengarenk beceriksiz çizimlere bakınca içimizi burkan, alelacele toplanmış valizin yanında boylu boyunca uzanmış bir kadının cansız bedenini görünce belki de sadece birkaç dakika geç kaldığını anlamak zorunda bırakan… The Last of Us’ı ister PlayStation 3’te, ister yenilenmiş haliyle PS4’te oynayın, başka hiçbir oyunda yaşayamayacağınız hisleri sizlere yaşatan hep bu içsel yolculuktan ibaret.

Üstelik bu öyküyü yaşamak için artık hiçbir engeliniz yok. Oyundaki seslendirmeler İngilizce olsa da, geri kalan her şeyi Türkçe yapmanız mümkün. Altyazıları Türkçe yapıp, sağda solda bulduğunuz notların da Türkçe metinlerini gördükten sonra emin olun, hiçbir şeye Fransız kalmayacaksınız.

 

Oyundaki mekanlar tüm o ıssızlığa karşın adeta yaşıyor

1080p ve 60 FPS’nin gücü
Joel ve Ellie ile çıktığımız maceraya mecburen mola verdiğimiz aksiyon (ya da gizlilik) anlarında tekrarı önleyen ve her zaman heyecanın taze kalmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri de şüphesiz oyunun müthiş grafikleri. The Last of Us, önceki nesle (PS3) çıktığında da sanat anlayışı ve görsel kalitesiyle büyük övgü toplamıştı. Ancak bir yıl kadar sonra Naughty Dog, Mona Lisa’yı restore etti ve olması gereken nihai haline kavuşturdu.

Harikulade tasarlanmış bölümler, gerçek oyuncuların yüzleriyle modellenen Ellie ve Joel’ın ifadeleri, aydınlatma ve su efektleri, sonbahar, kış, ilkbahar ve zürafalar o kadar doğal ve görkemli görünüyor ki, bu oyunun bir HD makyaja sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Naughty Dog, oyunu öncelikli olarak PS4 için geliştirmiş ve PlayStation 3 sahiplerine son bir kıyak yapıp, özelliklerini kısarak bir önceki nesle uyarlamış sanki. Her şey olması gerektiği gibi. TLOU Remastered’ı bu nedenle basit bir HD remake gibi düşünmeyin. İpek böceğinin kozasını kırıp kelebeğe dönüşmesi gibi düşünebilirsiniz ya da Mahsun Kırmızıgül’ün yıllarca arabesk albüm yaptıktan sonra yönetmenliğe soyunması gibi…





Hakkı: Kim koydu lan bu görseli buraya!

Adım Ellie, tercihim belli

The Last of Us Remastered’ın 10 saati aşkın oynanış süresi boyunca size yaşatacağı hissi tarif etmek biraz zor. Yine de şunu paylaşmak isterim: En büyük özelliği hikayesi olan bir oyunu bitirdiğinizde genelde (%100 tamamlama, tüm ekstraları açma hastası değilseniz) ikinci defa başına oturmazsınız. En azından ben bir kez bitirdiğim oyunun başında adında Dark Souls ya da Bioshock geçmiyorsa oturmam. Ancak The Last of Us’ın son ekranı biter bitmez hemen bir “Yeni Oyun+” açma ihtiyacı hissettim.

Bugüne kadar (PS3’te) oynamadıysanız ve bir PlayStation 4 sahibiyseniz, The Last of Us Remastered’ı hemen alın. Eğer bir PS4’ünüz yoksa, imkanlarınız dahilinde en yakın zamanda bir PS4 edinin ve The Last of Us Remastered’ı alın. The Walking Dead, 28 Days Later, The Road ve Children of Men’de sevdiğimiz ne varsa, hepsi ve daha fazlası bu oyunda mevcut. 

DEVAMINI OKU

Samsung Gear VR İlk Kez Göründü

Samsung’un, Almanya'da tanıtacağı Galaxy Note 4 ile birlikte IFA 2014’te görücüye çıkarması beklenen sanal gerçeklik aygıtı Gear VR’a ait olduğu iddia edilen 2 görüntü basına sızdı.



Samsung’un daha önce IFA 2014’te tanıtılacağı ortaya çıkan sanal gerçeklik aygıtı Gear VR’a ait olduğu iddia edilen 2 görüntü basına sızdı. Görüntüler Samsung’un kullanıcılarına bilim kurgu türünde bir ürün tanıtmayı planladığını gözler önüne seriyor.


Gear VR’a ait olan görüntüler, üretim biriminden. Fotoğrafları çeken kişinin yüzünü kapattığı görülürken üretim hattında çalışan biri olduğu tahmin ediliyor. Ürüne dair dikkat çekenler ise bir gözlük biçiminde olduğu ve geçtiğimiz aylarda Samsung’a yakınlığı ile bilinen SamMobile.com’un paylaştığı Gear VR görüntüsünden çok farklı olduğu şeklinde.


Occulus Rift benzeri tasarıma sahip aygıtın mavi ve altın sarısı olmak üzere iki rengi görülüyor. Paylaşımda 2 ürün görselinin yanı sıra RRA Belgelendirme numarası da görülüyor. SM-R320 koduna sahip Gear VR’a dair diğer detaylar ise daha önceki tahminler şeklinde.




Sony'e rakip

Samsung Gear VR, Sony’nin Project Morpheus ile teknolojik rekabet için geliştirdiği bir aygıt konumunda. Occulus Rift yapımcıları ile birlikte geliştirildiği bilinen Gear VR, OLED ekrana sahip bir sanal gerçeklik ürünü. Galaxy tablet ve akıllı telefonlarla birlikte çalışacağı ve bu aygıtların sanal gerçeklik yoluyla entegre olan bir model olması bekleniyor.

DEVAMINI OKU

Galaxy S5'ten Buz Kovası İddiası!

ALS hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için başlayan Buz Kovası İddiası'na Galaxy S5 de katıldı. Suya karşı dayanıklı olan cihaz, rakipleri iPhone 5s ve Lumia 930'ye meydan okudu.



Son günlerin fenomeni haline gelen Buz Kovası İddiası giderek yaygınlaşıyor. Teknoloji dünyasının ünlü isimlerinin katılımıyla ilgi çeken kampanya, ALS hastalığı hakkında farkındalık yaratmayı ve ALS vakfı için bağış toplamayı amaçlıyor.

Samsung fırsatı gördü

Bill Gates'ten Mark Zuckerberg'e, Satya Nadella'dan Sheryl Sandberg'e kadar birçok ismin destek verdiği kampayanın son katılımcısı ise Samsung Galaxy S5 oldu. Buz Kovası İddiası'nın bu denli popüler olduğu dönemde, Samsung fırsatı iyi değerlendirerek suya karşı dayanıklı olan cihazının bu özelliğini rakiplerine karşı bir üstünlük olarak vurguluyor.

iPhone 5s'e ve Lumia 930'a meydan okudu

Ünlü isimlerinkine benzer şeklinde tasarlanan videoda, Galaxy S5 izleyicilere kendi sesiyle (S Voice) izleyicilere hitap ediyor. Buzlu suyun altında kalan cihaz, Buz Kovası İddiası'nın kurallarına uygun olarak en büyük rakipleri iPhone 5s, HTC One M8 ve Lumia 930'a meydan okuyor.



Rakipler ne yapacak?


Samsung Mobile UK tarafından YouTube'da yayımlanan bu videoya rakiplerinden nasıl bir cevap geleceği merak konusu. Kampanyanın kurallarına göre meydan okunan kişiler 24 saat içerisinde buzlu suyun tadına bakmak ya da bağış yapmak zorunda. Cihazlarında suya karşı dayanıklılık özelliği olmayan Apple ve Nokia için en doğru hareket ALS Vakfı'na 100 Dolar bağışta bulunmak gibi duruyor.
DEVAMINI OKU

Samsung Akıl mı Çeliyor?

Yayınlanan son Samsung reklamlarından birinde Galaxy Tab S’in AMOLED ekranının bir anneyi nasıl 'baştan çıkardığı' ilginç bir konuyla ele alındı. Acaba Samsung subliminal mesaj mı veriyor?

Samsung’un mobil cihazlarıyla son dönemde yakaladığı satış başarıları tüm dünyanın gözlerinin önünde gerçekleşiyor. Saklayacak bir şey yok, Güney Koreli şirket her sene Apple’ın tabletleri ile aradaki makası kapatıyor. Şirketin bu başarısında pazarlama faaliyetlerinin etkisi de yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung’un en son reklam aktivitelerinden biri tablet bilgisayar modellerinden Galaxy Tab S hakkındaydı. Bu tablet modeli için kısa bir reklam yayınlayan şirket, ilginç bir konuyla tüketicilerin karşısına çıkmıştı.

Reklam, kütüphane önünde şık bir koltukta otutran bir anne odaklı. Elinde Samsung Galaxy Tab S olan kadına kameranın odaklanışı, fondaki tanıtım ve detaylar ilk etapta Galaxy Tab S’in hedef kitlesine yönelik bazı alt anlamlar içeriyor. Varlıklı, eğitimli ve stil sahibi kişiler…






Kamera açısı kadının yüzüne odaklanıyor, tabletinden bir şey izlediği görülen anne, oldukça ilgili görünüyor. Galaxy Tab S ekranına gelindiğinde ise cihazın AMOLED ekranında bir kovboy filminin izlendiği anlaşılıyor. Kovboy mavi gözlü ve Galaxy Tab S sahibi kadını bir hayli etkilediği görülüyor.


Reklam filminin yayınlandığı resmi Samsung Mobile YouTube hesabında da özetle, 'Galaxy Tab S’in AMOLED ekranından izlenen kovboyun mavi gözlerinin sevgi dolu anneyi nerelere götürdüğünü kimse tahmin edemez' deniyor. Bu ilginç reklam videosu, içerdiği subliminal mesajlarla yoruma bir hayli açık görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Acaba Apple iPad satın almaya bayılan Amerikalı bayanlara ufak bir gönderme yapılmış olabilir mi?

DEVAMINI OKU

Nokia'dan HTC'ye Hoş Geldin Tweeti

Son yıllarda tanıttığı Windows Phone işletim sistemli telefonlar ve Microsoft ortaklığı ile öne çıkan Nokia, One M8’in Windows Phone sürümüne hoş geldin dedi.




Sene başından beri resmi bir Microsoft firması olan Nokia, HTC’nin geçtiğimiz günlerde tanıttığı ve detaylarını buradaki haberimizde sizlerle paylaştığımız akıllı telefonu One (M8) for Windows’a hoş geldin dedi.

Platforma çıkan modeller arttıkça Windows Phone ekosisteminin gelişiminin artacağını bilen Nokia, bu yüzden HTC'ye merhaba dedi.

Nokia’nın İngiltere’deki resmi Twitter hesabından paylaşılan görsel ve yazıda HTC’nin tekrardan Windows Phone ile çalışan akıllı telefon üretmesine memnun olduğunu söyleyen Nokia, aynı zamanda HTC için “Frenemies” yani “rakip dostlar” tanımını da kullandı.

Hey @HTC, it’s a pleasure to have you back on Windows Phone! #Frenemies pic.twitter.com/6qsuHNsCV7

— Nokia UK (@nokia_uk) August 22, 2014


Microsoft bunu sıkça yapıyor

Geçtiğimiz yıl Playstation 4 ve Xbox One’ın ilk tanıtıldığı zamanda da Playstation 4 için Sony’yi Twitter üzerinden tebrik eden Microsoft, iş ortaklığı bulunan rakipleri ile sosyal medya üzerinden konuşmayı seviyor. Microsoft her ne kadar kendi telefon üreticisine sahip olsa da, HTC’nin ya da başka bir firmanın ürettiği Windows Phone’lar da Microsoft için büyük bir gelir kaynağı. 

DEVAMINI OKU

Android'in Yarısı Samsung!

Dünyanın en büyük operatör analiz firması olan OpenSignal'in verilerine göre, Android'de cihaz fragmantasyonu çıkartıldı. Verilere göre en çok kullanılan marka Samsung!

Dünyanın her noktasında, en iyi operatör bağlantısını bulmayı sağlayan OpenSignal, bir açıdan da inanılmaz bir veri kaynağı olarak da biliniyor. OpenSignal'in sunduğu verilere göre, Android dünyasındaki cihaz fragmantasyonu yani marka ve cihaz dağılımı yapıldı.

En değerli veri

Dünyanın en gözde platformu olan mobil cihazlar hakkında bilgi toplamak da oldukça değerli. Hem üreticiler hem de programcılar için önemli olan platform fragmantasyonları, Android ekosistemi için detaylı bir şekilde yapılmış. Böylece hangi markanın, ne kadar pazar payı olduğunu; markaların en çok satan modellerini görebiliyorsunuz.

Pilot bir bölge belirleniyor ve o bölgedeki tüm Android cihazların fragmantasyonu çıkartılıyor. ABD pazarının da tabloda etkisi oldukça fazla. 

Android'in yüzde 43'ü Samsung'un

Android ekosisteminin en önemli oyuncusu olan Samsung, ilgili pazarın yüzde 43'ünü elinde bulunduruyor. Her ne kadar son dönemlerde düşüşe geçse de, Samsung bu pazarın bileği zor bükülecek ismi gibi lider köşesindeki yerini almış durumda.  Samsung'un pazar payını bu derece yüksek tutan en önemi durum ise 12 - 13 popüler akıllı telefon modeli. Samsung'un diğer modellerine baktığımızda, rakiplerine göre çok da fazla satmadığı görülüyor. Firmayı rakiplerinden ayıran çıkardığı 13 model.

4.8 market değeriyle pazarda dikkat çeken Sony'i LG ve Motorla izliyor. Gerçi Google cihazları da ayrı bir şekilde sıralanmış. Google cihazlarının büyük bir kısmını üreten firmanın da LG ve Samsung olduğunu hatırlatalım. Yani oradan da gizli bir pay bu iki firmaya gidiyor.

ZTE, Asus, Lenovo ve Huawei gibi firmaların da güzel pazar payı elde ettiği alanda, Verizon ve başka operatörlerin cihazları da ayrı bir markaymış gibi gösterilmiş.

En çok satan modeller




Galaxy S3, Android dünyasındaki en çok kullanılan akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Samsung'un global olarak çıkardığı Exynos 4 Quad işlemcisini kullanan model pazar payının lideri. Ayrıca diğer LTE destekli S3 modelleri de ayrı ayrı topandığında bu rakam çok daha ileri seviyelere çıkıyor.

Yapılan testlerde Android 4.4 KitKat kullanımı, pazarın yüzde 21'ine ulaşmış durumda. iOS tarafında ise son sürüm olan iOS 7 kullanımı yüzde 91. Android pazarı hala güncelleme konusunda Apple'ın gerisinde.

Tabi bu tip analiz sonuçları kesin doğru bilgiyi verme garantisi bulunmuyor. Ayrıca analizin Çin bölgelerini de çok dahil etmediğini görüyoruz. Global akıllı telefon dağılımına baktığımızda Çin üreticileri ciddi derecede pazarı domine ediyorlar. Çin'i aradan çıkartıp, tablet pazarını da eklediğimizde ekosistemdeki denge bir anda değişiyor.


DEVAMINI OKU

Moto X+1'in Basın Görseli Sızdı

Motorola’nın merakla beklenen akıllı telefonu Moto X+1’in teknik özelliklerinden sonra şimdi de basın görseli sızdırıldı. Sızıntı ise hiç beklenmedik birisinden geldi.


Motorola’nın önümüzdeki günlerde Berlin’de düzenlenecek IFA 2014 fuarında tanıtacağı akıllı telefonu Moto X+1’in basın görseli sızdırıldı. Daha önce teknik özellikleri ortaya çıkan akıllı telefonun nasıl bir donanıma sahip olacağını görmek için buradaki haberimize bir göz atabilirsiniz. 

Geçtiğimiz haftalarda emekliye ayrılan ve adına bağış kampanyaları düzenlenen sızıntı devi @evleaks’in emeklilik hediyesi olarak sızdırdığı Moto X+1’in 5,2 inç boyutunda ekrana sahip olacağı iddiası da bu görsel ile birlikte doğrulanmış oldu.




Moto X ve Moto E karması

Akıllı telefonun tasarımı Motorola’nın diğer modelleri Moto X ve Moto E’nin karması gibi duruyor. Ön cepheden bakıldığında giriş seviyesi model Moto E’yi andıran Moto X+1, arkadan baktığımızda öncülü Moto X’e benzemekte.

İki farklı renk seçeneği

Motorola’nın akıllı telefonları genelde çok renk seçeneği ile satışa sunuluyor. İlk iddialara göre Moto X+1 modelinde bu stratejisini izlemeyecek olan şirket, Moto X+1’i ilk etapta ahşap görünümlü ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunacak. 

DEVAMINI OKU

Galaxy S5 Mini'nin Türkiye Fiyatı

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S5 Mini, Türkiye'de satışa sunuluyor. İşte Samsung Galaxy S5 Mini'nin Türkiye fiyatı ve son detayları.


Nisan ayında satışa sunulan Galaxy S5 modelinin merakla beklenen mini sürümü Galaxy S5 Mini, 1 Temmuz'da resmen tanıtılmıştı.  

Galaxy S4 Mini'nin devamı niteliğindeki akıllı telefon, teknik özellikler çok da fazla değişiklik sunmuyordu. Zaten yazımızın sonlarında Galaxy S5 Mini hakkındaki detaylara ulaşabileceksiniz.

Samsung Galaxy S5 Mini Türkiye Fiyatı

Ağustos'un son haftası Türkiye'de satışa sunulacak olan Samsung Galaxy S5 Mini'nin fiyatı da belli oldu. 1300 TL fiyat etiketine sahip olacak akıllı telefon, neredeyse geçtiğimiz yılın üst seviye modelleriyle benzer bir fiyata sahip denilebilir. Bu yüzden yeni nesil mini modellerle, geçtiğimiz yılın amiral gemileri, çetin bir fiyat performans mücadelesi verecekler.

Samsung Galaxy S5 Mini hakkında tüm bilgiler!

Samsung Galaxy S5 Mini, tasarım olarak Galaxy S5′e birebir benziyor. Dış görünüşteki en belirgin fark ise aşağıdaki microUSB 3.0 portu yerine kullanılan standart microUSB 2.0 portu ve daha küçük yapısı. Tabi kenar yapısının Galaxy S5′e göre S5 Mini’de daha oval olduğunu da belirtelim.

Su geçirmiyor ve parmak izi okuyor

Samsung Galaxy S5 gibi, Galaxy S5 Mini'de IP67 sertifikasına sahip. Böylece bu cihaz da suya karşı dayanıklı olacak.

Samsung’un en iyi ekranlı Mini’si!

Daha önceki Galaxy S3 Mini ve S4 Mini modellerine baktığımızda ekran olarak çok övgü almayan ve rakiplerinden geride cihazlardı. Şimdi ise Samsung, Galaxy S5 Mini’nin ekranını, diğer minilerin çok daha önünde bir seviyeye çıkartıyor.

4.5 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüğünde Super AMOLED ekran kullanacak cihaz daha kaliteli bir görüntü sunacak. Cihaz 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacak.

Samsung Galaxy S5 Mini’de Exynos sesleri

Galaxy S3 Mini‘de ST Ericsson serisi micro işlemci kullanan Samsung, Galaxy S4 Mini‘de iseQualcomm’un çift çekirdekli ve Krait mimarili Snapdragon 400 işlemcisini kullanıyordu. Cihazda yine 1.5 GB RAM bulunuyordu.

Donanım olarak bu sefer mini modelinde kendi işlemcisine veren Samsung, Galaxy S5 Mini‘de Exynos 3 Quad işlemcisini kullanacak. Bu işlemci, Galaxy S3‘teki Exynos 4 Quad’ın performans olarak biraz gerisinde bir işlemci denilebilir.

ARM Cortex A7 mimarisini kullanan 4 çekirdekten gücünü alan işlemci, 1.4 GHz hızında çalışıyor. Cihazda grafik işlemci olarak da Mali-400MP4 grafik işlemcisi kullanılıyor.

Hatırlatma: Galaxy S3′teki Exynos 4 Quad işlemcisinde 1.4 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcisi ve Mali 400 MP4 GPU‘su kullanılıyordu.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S4 Mini’den performans olarak daha geride kalacağı görülenGalaxy S5 Mini, sadece Galaxy S5‘e benzetilmiş ufak bir model denilebilecek seviyede. Tabi ekrandaki geliştirmeleri de unutmayalım.

Diğer Özellikler

1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart girişi, 8 Megapiksel ana kamera, 2.1 Megapikselön kamera, LTE, 3G, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, IR, GPS gibi özelliklerle donatılan cihaz,Samsung’un yeni nesil TouchWiz arayüzünü ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemini kullanıyor.

DEVAMINI OKU

Facebook'tan Hata Başına 500 Dolar

Facebook, satın aldığı Oculus Rift sanal gerçeklik cihazını iyileştirme konusunda kararlı. Şimdi de bulunan her hata (bug) için 500 dolar para ödülü veriyor.



Sanal gerçeklik alanında Sony'nin Project Morpheus'u ile birlikte şu an lokomotif konumunda olan Oculus Rift'i Mart ayında Facebook 2 milyar dolara satın almıştı. Sosyal medya devi şimdi de Oculus Rift'in iyileştirme çalışmalarına hız kazandırdı. "Hatasız sanal gerçeklik olmaz" düsturuyla harekete geçen Facebook, Rift'i kullananları buldukları hataları geliştiricilerle paylaşmaya davet ediyor.

Üstelik bu davet hayrına değil. Şirket, bulunan her hata için en az 500 dolar ödemeyi kabul ediyor. Ancak Oculus ile ilgili hataların çoğunluğu Oculus web sitesinde ve geliştirici mesajlaşma sisteminde tespit edilmiş durumda. Elbette gelecekte SDK'lar ve donanım ile ilgili yeni hatalar ortaya çıkabilir.

Aynı yöntem Facebook için de kullanıldı

Geçtiğimiz yıl kendi sisteminde bulunan hatalar için toplamda 1,5 milyar dolar para ödülü dağıttığı belirtilen Facebook'un, Oculus Rift için de kesenin ağzını açması, VR teknolojilerinin iyice yaklaştığının da bir göstergesi olarak görülebilir. En düşüğü 500 dolar olan hata raporlarında üst sınır bulunmuyor ve hatanın kritikliğine göre ödül artıyor.

DEVAMINI OKU

AMD, İşlemcilerde İndirime Gidiyor

AMD, FX-9590 başta olmak üzere ürün gamındaki tüm modellerde yeni bir fiyatlandırmaya gitti. Yüzde 28'e varan indirimlerle ilgili detaylar haberimizde.



X86 işlemci arenasında Intel ile beraber pazarın en büyük iki isminden biri olan AMD, özellikle tepe seviye modellerinden FX-9000 işlemci ailesinde indirime gidiyor.

Global olarak alınan kararda, ortalama yüzde 23 ve yüzde 28 arasında işlemcilerde indirim gerçekleşiyor. Tabi baştan hatırlatmakta fayda var, bu indirimlerin ülkemize ne zaman yansıyacağı henüz belli değil. Çünkü eski fiyattan ürünü alan perakendeciler, indirimleri tüketicilere yansıtmayabilir. Anca yeni gelecek birimlerde indirimleri görebileceğimizi belirtelim. 

Bu hatırlatmadan sonra konumuza geri dönüp, indirimlerin detaylarına inmeye başlayalım. Intel'in düşük güç tüketimli dördüncü nesil Core işlemcileri karşısında fiyat performans oranıyla var olmaya çalışan AMD,  fiyat olarak FX-9000 serisini tamamen Core i5 modellerinin karşısına konumlandırıyor.

Eylül ayında başlayacak indirimde, AMD'nin 8 çekirdekli FX-9370 işlemcisi (4.40/4.70GHz, 8MB L2, 8MB L3, 220 watt) 219 Dolar'dan, 199 Dolar seviyesine düşüyor. Bir üst seviye işlemci olan ve yine 220 watt güç tüketen FX-9590 ise 299 Dolar seviyesinden 215 Dolar seviyesine geriliyor.




5 GHz'e varan hızlarıyla performans anlamında başarılı olan fakat 220 wattlık ciddi bir güç tüketimine sahip olan bu işlemciler, indirimle biraz daha alınabilir seviyede olacak.

AMD FX-8350, 125 watt güç tüketimiyle uzun zamandır pazarda tutulan bir işlemci. Burada da indirime giden firma, işlemcinin fiyatını 189 Dolar'dan 169 Dolar'a düşürüyor. FX-8320'nin fiyatı ise 149 Dolardan 139 Dolar seviyesine geriliyor.

Listede FX 6000 ve 4000 serisine ait mevcut pazardaki işlemcilerde de indirim görülüyor. 

Intel'in geçtiğimiz aylarda tanıttığı yüksek overclock performansı sunan Core i5-4690K “Devil’s Canyon” işlemcilerine karşı orta üst segmentte fiyat indirimiyle ben de varım diyen AMD, bakalım satışlarındaki gidişatı biraz da olsa yükseltebilecek mi?

DEVAMINI OKU

2015 Model Otomobiller - 1

Otomobil dünyasında artık yeni gündem maddesi sonraki yıl! 2015 yılı modelleri bir bir tanıtılıyor, satışa çıkıyor. Bizler de bu yepyeni 2015 model otomobilleri bir araya getiriyoruz...



Otomobil dünyasında her yılın ortası itibarıyla heyecan artar, tansiyon yükselir... 2015 model otomobiller bir bir tanıtılıp satışlarına da başlanırken rekabet dolu bu sektörde göz alıcı modeller vitrindedir. Bizler de bu konumuzda 2015 yılı otomobil modellerini bir araya getirdik.


Honda'dan Opel'e, Ford'tan Mazda'ya çok sayıda markanın birbirinden güzel otomobillerinin geçidine hazır olun!



Opel Corsa 2015





 Mazda 3 2015




 Honda Fit 2015




 Chevrolet Cruze 2015




 Hyundai Elantra 2015







 Ford Focus






Serinin ikinci bölümü kısa süre sonra... Bizi izlemeye devam edin.


DEVAMINI OKU

Kingston microSDXC 64 GB İncelemesi

Akıllı cihazınızın veya fotoğraf makinenizin hızına yetişebilecek bellekler arasında performansıyla dikkatleri çeken Kingston microSDXC bellek kartını inceliyoruz.


Akıllı cihaz üreticileri depolama kapasitelerini artırmak yerine microSD kart yuvası ekleyip geçiyor. Kingston gibi üreticilere de mümkün olan en hızlı bellekle bu boşluğu doldurmak kalıyor. Kingston'un bu pek hızlı ürününü test ettik; sonuçlar şaşırtıcı derece hızlı.



Gördüğünüz üzere performans açısından sadece akıllı telefonlar değil yanındaki adaptörüyle birlikte en tepe profesyonel fotoğraf ve video cihazlarında bile kullanabileceğiniz bu bellek kartı size önemli bir hız avantajı sağlıyor. Ürünün fiyatı 140 TL civarında.
DEVAMINI OKU

Android 101: Bildirimleri Kapatma

Android işletim sistemi ile yeni yeni tanışmaya başlayan kullanıcılar için can sıkıcı olabilen uygulama bildirimlerinin nasıl kapatıldığını sizlerle paylaşıyoruz.




Android işletim sistemini uzun yıllardır kullanan kişiler olduğu gibi, ilk defa Android ile çalışan bir telefon kullanan ve cihazı tam anlamı ile çözememiş kişiler de bulunmakta. Android’in Windows Phone ya da iOS’e oranla biraz daha karmaşık olması özellikle daha önce akıllı telefon kullanmamış kişileri bazen zorlayabiliyor.

Uygulama bildirimleri bazen çok işe yarar olabiliyor. Mesela favori derginizin yeni sayısı çıktığında size gelen bildirim oldukça mutlu edici olsa da, Google Play Store’dan indirdiğiniz bir oyunun sürekli kendisini hatırlatması gerçekten can sıkıcı bir durum. Telefonunuzu kullanırken bir türlü rahat vermeyen, gecenin bir saatinde sizi uyandıran gereksiz bildirimlerden bıktıysanız Android’in kıyıda köşede kalmış bildirimleri kapatma özelliğini kullanmanızda fayda var.



İlk yapmanız gereken telefonunuzun ya da tabletinizin Android sürümünü kontrol etmek. Burada anlatacağımız yolla bildirimlerden kurtulmak istiyorsanız, Android sürümünüzün 4,1 JellyBean ve üzerinde olması gerekiyor. Eğer Android sürümünüzü bilmiyorsanız, Ayarlar > Cihaz hakkında (Telefon hakkında ya da tablet hakkında olarak gözükebilir) menülerini izleyerek öğrenebilirsiniz.


Eğer Android sürümünüz 4,1 JellyBean ve üzerinde ise diğer adımlar ile devam edebiliriz. Tekrardan “Ayarlar” menüsüne girin. Genelde menünün başlarında yer alan “Uygulamalar” bölümüne dokunun ve karşınıza çıkan listeden bildirimlerini görmek istemediğiniz uygulamayı seçin.

Açılan menüde karşınıza “Durdurmaya Zorla” seçeneğinin hemen altında yer alan “Bildirimleri Göster” yazısının yanındaki tik işaretine dokunarak işareti kaldırın. Karşınıza çıkan onay kutucuğundan da “Tamam” seçeneğine dokunarak işlemi tamamlayın.



Yukarıda yazılanları yaptığınız zaman seçeceğiniz uygulamaların gönderdiği bildirimler artık sizi rahatsız edemeyecek. Bu yöntem ile çoğu sistem uygulaması da dahil olmak üzere birçok uygulamanın bildirim göndermesini engelleyebilirsiniz. Android hakkında merak ettiğiniz, burada anlatmamızı istediğiniz konuları yorum olarak aşağıya yazabilir, sonraki Android: 101 konumuz için fikir verebilirsiniz.
DEVAMINI OKU

Windows'ta Opera Fırtınası

Microsoft mobil tarayıcısını seçti: Başta Asha olmak üzere şirketin cep telefonu ürün ailesinde bundan böyle Opera Mini kullanılacak. İşte detaylar.

Opera'nın 10 yıllık rüyası gerçek oldu. Norveçli yazılım geliştiriciler, Microsoft ile 100 milyona yakın cep telefonunu kapsayabilecek bir anlaşmaya imza attılar. Anlaşmaya göre Microsoft, Nokia satın alımıyla birlikte sahip olduğu Asha ve diğer cep telefonlarında varsayılan tarayıcı olarak Opera Mini'yi kullanacak. Ayrıca yeni cihazlarda da önyüklü olarak yine Opera Mini gelecek.

Reuters haberine göre Opera Software'in özellikle giriş seviye mobil telefonlar (standart cep telefonları) için geliştirdiği Opera Mini adlı tarayıcı, sadece 2014 içerisinde 100 milyona yakın cihaza yüklenebilir. Opera'nın veriyi yüzde 90'a varan oranlarda sıkıştırarak internet paketinin ömrünü uzatan tarayıcısı hali hazırda 250 milyonu aşkın cihazda kullanılıyor ve bu cihazların çoğu gelişmekte olan ülkelerde kullanılıyor.

Türkiye'de de güçlü


Opera'nın Türkiye'de de hem mobil tarayıcılar hem de masaüstü tarayıcısı tarafında güçlü bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde Opera Max adlı özel uygulama da Türkiye pazarında kullanıma açılmıştı.
DEVAMINI OKU

Flappy Bird'den Yeni Oyun

Akıllı telefon kırdıran çatlak oyun Flappy Bird'ün geliştiricisi Dong Nguyen benzer görsellere sahip yeni oyunu Swing Copters'ı yayınladı. İndirme linkleri burada.



Mobil oyun geliştiricisi Dong Nguyen, geçtiğimiz yıl yayınladığı Flappy Bird adlı oynaması basit, ilerlemesi hayli zor olan oyunuyla ilginç bir fenomene imza atmıştı. Flappy Bird kişisel gerekçelerle yayından kaldırılınca, onlarca klonu geliştirilmiş ve yeni bir "popi" ortaya çıkmıştı.

Dong Nguyen bu sefer Swing Copters ile karşımızda. Tasarım açısından Flappy Bird'e oldukça benzeyen yeni oyunda da pervane şapkalı minik bir yaratığı ekranda tuzakların arasından geçirmeye çalışıyoruz.



Swing Copters da Flappy Bird kadar bağımlılık yapacak mı? Deneyin ve kendiniz görün:

Swing Copters Android sürümü indirin.

Swing Copters iOS sürümü indirin.

DEVAMINI OKU

Windows 9 Çıkış Tarihi Belli!

Windows 8 ile vedalaşmaya şimdiden hazırlanın; Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi Windows 9 çıkış tarihi belli oldu. İşte, basına dağıtılan davetiyenin gizemi.



Microsoft'un yeniliklerle dolu işletim sistemi Windows 9 Threshold'u 30 Eylül'de tanıtılacağı ortaya çıktı. Şirket tarafından basına gönderilen ve 30 Eylül tarihli etkinlik daveti, The Verge haberine göre yeni Windows'u dünyaya sunacak.

Konuyla yakından ilgili kaynakların belirttiğine göre, basın toplantısında veya kısa bir süre sonra, Windows 9'un geliştiriciler için hazırlanan ön inceleme sürümü de yayınlanacak. Böylelikle Ekim ayında Windows'un bir sonraki sürümünde neler olup bittiğine bire bir tanıklık etmemiz mümkün olacak.

Cortana yetişmeyebilir

Windows 9 inceleme sürümünde yeni mini Başlat Menüsü, Charms barının kaldırılması ve diğer bazı arayüz değişiklikleri bizleri bekliyor. Microsoft'un sesli asistanı Cortana'nın ise ön izleme sürümüne yetişip yetişmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.
DEVAMINI OKU

Jobs'ın Konuşması Nereye Gizlendi?

Apple tarihinin iki önemli metni bir uygulamaya gizlendi. Efsanevi "Farklı düşün" reklam fiminin sözleri ve Steve Jobs'ın ünlü Stanford konuşması nerede gizli, nasıl ortaya çıkarılır?

Apple hayranlarının yakından bileceği iki önemli metin yıllar sonra "paskalya yumurtası" olarak ortaya çıktı. Yazılımcıların, uygulamaların kodları arasına ekledikleri gizli mesajlar olarak tanımlanabilecek "paskalya yumurtası" kavramı bu kez oldukça uzun metinler şeklinde karşımızda.

Pages uygulamasında ortaya çıktı

Apple'ın 90'lı yıllarda yayınladığı "Farklı düşün" temalı reklam filminin sözlerini ve Apple'ın kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs'ın ünlü Stanford Üniversitesi konuşmasının tam metnini içeren "paskalya yumurtası", Mac için Pages uygulamasında yer alıyor.

Nasıl bulunur?

OsXDaily sitesinin keşfettiği metinlere ulaşmak için, Finder'da Shift + Command + G tuş kombinasyonu kullanarak /Applications/Pages.app/ Contents/Resources yolunu yapıştırabilirsiniz. Aradığınız metinler, açılan dizinde yer alan Apple.txt dosyasında bulunuyor. Aynı dizine ulaşmak için Terminal'e cat /Applications/Pages.app/Contents/Resources/Apple.txt komutunu da girebilirsiniz.



İşte o reklam ve konuşma...

Apple'ın efsanevi "Farklı düşün" reklamını ve Steve Jobs'ın Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı ünlü konuşmanın videolarını aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz:



Steve Jobs, Stanford Üniversitesi




Apple, Farklı Düşün




DEVAMINI OKU

HTC Desire 820 Ortaya Çıktı

HTC, yeni orta seviye modeli Desire 820 için basın davetiyesini gönderdi. IFA 2014 fuarında tanıtılacak modelin olası özellikleri bir hayli iddialı görünüyor.



HTC, orta seviye ürün hattına ekleyeceği yeni modeli Desire 820 için basın daveti gönderdi. Almanya’da düzenlenecek IFA 2014 fuarında tanıtımı gerçekleştirilecek modelin işlemcisine dair kuvvetli emareler bulunuyor. 

Kısa süre önce basın davetlerini göndermeye başlayan HTC’de Snapdragon 615 işlemci ile gelmesi beklenen HTC Desire 820’nin performanslı bir model olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu işlemci, 28 nanometre (nm) teknolojisi ile üretiliyor. Sistem çipinde 8 çekirdek bulunurken çekirdeklerin hepsi Cortex-A53. Bu 8 çekirdekten 4'ü 1.8 GHz'de çalışırken, 4'ü ise 1 GHz hızında çalışıyor. 64 bitlik işlemcide Adreno 405 GPU'su bulunuyor.



Roket gibi!

Çin’de HTC’nin sosyal medya üzerinden paylaştığı yukarıdaki görsele bakılırsa kartal, roket gibi figürlerle tanımlanan Desire 820 adını alacak model son derece hızlı olacak. Bu da Snapdragon 615 ihtimalini bir hayli güçlendiriyor.

HTC, uygun fiyata kaliteli cihazlar sunma yolunda Desire 820 modeli ile iyi bir adım atacağ benziyor. Almanya’da ortaya çıkacak modeled air henüz pek fazla bilgi yok ama yakın zaman içinde yeni detayların gelme ihtimali yüksek. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. 

DEVAMINI OKU

Instagram'a Yeni Özellikler


Popüler mobil fotoğraf paylaşım platformu Instagram markalar tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Yeni özellikler, şirketler ve reklamcılar için önemli avantajlar sunuyor.




Dünya çapında 200 milyon kullanıcıyı geride bırakan popüler mobil fotoğraf paylaşım platformu Instagram, markalar için de önemli fırsatlar sunuyor. Giderek daha fazla kurumsal hesaba sahip olan platform, işletmeler için kullanışlı araçlar sunmaya hazırlanıyor.

Reklamcılara özel araçlar

Yapılan resmi açıklamaya göre, önümüzdeki haftalarda ve aylarda kullanıma sunulacak araçlar, markaların Instagram'daki organik ve ödemeli içeriklerinin performanslarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Instagram'ın işletmeler için hazırladığı araçlar 3 ana alanda toplanıyor.




Hesap ve reklam içgörüleri

Bunlardan ilki, "hesap içgörüleri" olarak adlandırılan ve markaların bilinirliklerinin gösterimler ve etkileşimler yoluyla nasıl artırdıklarını görmelerini sağlayan araç. "Reklam içgörüleri" olarak adlandırılan diğer araç ise ödemeli kampayaların amaçları, hedefleri, mevcut durumu, ortalamalar, hedef kitle gibi özellikler sunuyor. 

Reklam evreleme

Reklamcılar için sunulan bir diğer araç ise "reklam evreleme" olarak adlandırılıyor. Bu araç ile reklamcılar gelecek kampayalar için önizleme ve kaydetme özelliklerine sahip olacak.




Kampanya izleme

İşletmelere ve reklamcılara yönelik özellikler bu üç araçla sınırlı değil. Kampanya izleme monitörü ile paylaşımların beğeni sayısı, yorum sayısı, gösterim sayısı, ulaşılan kişi sayısı gibi metrikler de takip edilebiliyor. 

Geribildirimlere göre şekillenecek

Yeni özellikler üzerine reklam alanındaki ortaklarıyla yakın olarak çalışıldığını belirten Instagram, araçların tüm reklamverenler için sunulmadan önce geribildirimlerin toplandığını açıkladı. Yeni araçlar geribildirimlere göre geliştirilecek ve yıl sonuna kadar kullanıma sunulacak.
DEVAMINI OKU

LG L Fino ve L Bello Duyuruldu

LG elbette sadece G3 ya da üst sınıf diğer modelleri üretmiyor; işin bir de orta ve giriş seviyesi var. İşte LG'nin cep yakmayan iki yeni akıllı telefonu.


LG, giriş-orta seviye arasında konumlanabilen iki akıllı telefon modelini Almanya’da düzenlenecek IFA 2014 fuarında tanıtacağını açıkladı. Önümüzdeki günlerde ilk kez görücüye çıkacak modelin Türkiye’deki Samsung hakimiyetindeki giriş-orta seviye segmentasyona da heyecan getirmesi beklenebilir.

L Fino modeli 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli işlemci ile geliyor. Cihazda 4.5 inçlik WVGA ekranın çözünürlüğü 800 x 480. Ayrıca piksel yoğunluğu da 207ppi. 1 GB RAM, 1900mAh batarya, Android 4.4.2 ise diğer öne çıkanlar. L Fino’nun boyutları da 127.5 × 67.9 x 11.9mm.



L Bello biraz daha yetenekli

L Bello ise L Fino’ya göre 100MHz daha hızlı bir işlemciye sahip olacak. İşlemci dört çekirdekli ve 5 inçlik ekranının çözünürlüğü de 854 x 480 olacak. Ekranda piksel yoğunluğu ise L Fino’dan biraz daha düşük; 196ppi seviyesinde.

L Bello’nun en iddialı özelliği ise nispeten büyük ölçekli pili. 2540mAh gibi şaşırtıcı bir pille gelen model, uzun şarj dayanıklılığı ile tüketicileri cezbedebilir. Cihazda ayrıca 1GB RAM bulunuyor. Sahip olacağı Android sürümü de 4.4.2 KitKat. L Bello’nun ölçüleri 138.2 × 70.6mm x 10.7mm.  

Her iki model de 8 megapiksel ön kamerayla geliyor; buna karşın ön kameraları VGA.


DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar