Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Sony'den iPad Mini'ye Rakip Gelebilir

Önümüzdeki haftalarda Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2014 fuarına hazırlanan Sony’nin, fuarda bizleri şaşırtarak mini bir tablet tanıtabileceği iddia edildi.



Son yıllarda suya ve toza dayanıklı akıllı telefonları ve tabletleri ile Android dünyasında büyük bir çıkış yakalayan Sony’nin küçük ekranlı bir tablet üzerinde çalıştığı iddia edildi. Tablet sektörü ile çok fazla ilgilenmeyen Sony’nin ilk mini tableti olacağı söylenen cihaz, Sony tarafından bir bakıma doğrulanmış da oldu.

Sony’nin Bluetooth bağlantı seçeneğine sahip bir hoparlörünün destek sayfalarında karşımıza çıkan mini tabletin adı Xperia Z3 Tablet Compact olacak. Adı boyutu gibi mini olmayan bu tabletin, önümüzdeki günlerde Berlin’de başlayacak olan IFA 2014 etkinliğinde tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Peki ne gibi özellikleri olacak?

Açıkçası tabletin teknik özellikleri konusunda sızdırılmış fazla bilgi bulunmamakta. Bu sebepten dolayı sizlerle paylaşacağımız özelliklerin tamamı tahminlerden oluşmakta. Cihazın isminden yola çıkarak şirketin amiral gemileri ile benzer donanıma sahip olacağını söylemek mümkün.

Tablette Snapdragon 801 işlemci ve 3 GB RAM ikilisi ile karşılaşma olasılığımız bir hayli yüksek ancak Sony’nin akıllı telefonlarında kullandığı 20.7 mp kameranın Xperia Z3 Tablet Compact modelinde yer alacağını düşünmüyoruz.


iPad Mini rakibi

iPad Mini’nin belki de en çok sevilen özelliği alüminyum malzemeden üretilmiş olması. Sadece bu sebepten dolayı Samsung tabletlerindense iPad Mini’yi tercih eden kişilerin sayısı azımsanamayacak kadar çok. Samsung’un ısrarla plastik kullanması Sony’nin mini tabletine yarayabilir.

Apple gibi malzeme kalitesine önem veren Sony’nin mini tabletinde de kaliteli bir kasa yapısı sunacağını ön görmek mümkün. Şirket bu sayede iPad Mini almayı düşünen kişilerin en azından bir kere daha düşünmelerini sağlayabilir.

Designed By Teknoyazilar