Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Samsung Düşüşü Kabullendi

Akıllı telefon pazarında dengeler hızla değişirken, 2014'ün ilk altı ayının da Samsung'a yaramadığı ortaya çıktı. İşte şirket tarafından açıklanan son veriler.




Bugüne kadar bağımsız analistler ve uzmanlar tarafından yapılan öngörü ve tahminler, Samsung'un açıklamasıyla resmiyet kazandı: Güney Koreli mobil üretici 2014'ün ilk yarısında akıllı telefon pazarında pay kaybetti. 

Hem pazar payı hem de elde ettiği gelir açısından düşüş yaşayan Samsung, yılın ilk 6 ayında pazar payında 2013'ün ilk yarısına oranla 1,9 puanlık düşüş yaşayarak yüzde 24,9'a geriledi. Yine de bunun anlamı satılan her dört telefondan biri Samsung demek oluyor. Toplam raflara gönderilen cihaz sayısı ise altı ayda 223,69 milyonu gördü.

Samsung'u Çinli üreticiler mi yaktı?

Şirketin akıllı telefon iş kolunda elde ettiği kâr yüzde 19,5 düşüş göstererek 6,11 milyar dolara geriledi. Şirketin TV, ekran ve bellek işleri ise tıkırında gidiyor.

Akıllı telefon pazar dinamiklerinde yaşanan son değişiklikler, özellikle Çinli üreticilerin hızla yükselerek giriş ve orta seviye cihaz pazarlarını ele geçirmesi, diğer yandan üst sınıf cihazlardaki pazar doygunluğu Samsung'un yaşadığı bu sektörel düşüşün ana sebepleri olarak gösteriliyor. Galaxy Note 4 ve Galaxy Alpha'nın piyasaya sürülmesinin ise Samsung'un gelirlerine olumlu etki yapacağı konusunda herkes hemfikir.

Designed By Teknoyazilar