Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Microsoft Eski CEO'suyla Yolları Ayırdı

Steve Ballmer'ın Microsoft ile artık sadece gönül bağı kaldı. Şirketin eski CEO'su, yönetim kurulundaki görevinden de istifa ettiğini açıkladı. İşte detaylar.




Şirketin kurucusu Bill Gates'in ardından CEO'luk görevini üstlenen Steve Ballmer uzun yıllar Microsoft'a coşkuyla hizmet vermişti. Onun bu görevden ayrılmasıyla birlikte yakın zamanda koltuğu dolduran Satya Nadella'dan da beklentiler aynı oranda yüksekti. Neyse ki yeni Microsoft CEO'su mobil ve bulut odaklı vizyonuyla şirkete taze bir enerji getirmeyi başardı.

Öte yandan Ballmer ise CEO koltuğundan ayrılınca, yönetim kurulunda boş gördüğü bir sandalyeye ilişmeyi seçmişti. Bir yandan kişisel girişimlerine devam eden Ballmer, Los Angeles Clippers basketbol takımını satın almak gibi her insanın emekliliğinde yapması gereken aktivitelere girişmişti. Anlaşılan bu yük Ballmer'a fazla gelmiş olacak ki, eski Microsoft CEO'su şimdi yönetim kurulundaki görevinden de ayrıldığını açıkladı.

Basketbola devam

Satya Nadella'ya yazdığı mektupta, yeni basketbol takımı ve eğitim fırsatları gibi diğer sorumluluklarıyla daha fazla ilgilenebilmek amacıyla Microsoft'ta kurul üyeliğinden istifa etme kararı aldığını belirten Ballmer, Nadella'nın "önce mobil, önce bulut" stratejisine de güveninin tam olduğunu ifade etti.

"Kanım 34 yıl boyunca Microsoft diye aktı, hep de öyle akacak" diyen Çarşı grubu üyesi Ballmer, şirketin bugünü ve geleceği hakkında her zaman konuşmaya ve yorumda bulunmaya hazır olduğunun da altını çizdi. Ballmer ayrıca Microsoft'un yükselişiyle birlikte sahip olduğu hisselerden elde edeceği kârı da hatırlatmadan edemedi.

Designed By Teknoyazilar