Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

iPhone 6 İle Gelecek Yenilikler!

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6’nın tanıtılmasına bir aydan kısa bir süre kaldı. Cihazın getireceği tahmini yenilikleri sizler için bir araya getirdik.

Apple’ın Eylül ayında tanıtması beklenen 8. nesil iPhone modeli iPhone 6, son birkaç ayın en çok konuşulan konularından birisi. Ne yapsa olay olan şirketin ilk iPhone’dan beri tanıtacağı en farklı telefon olacağı düşünülen iPhone 6’nın ne gibi yenilikler getireceğine sızıntılar dahilinde bir göz atıyoruz.

Ekran boyutu

En önemli değişiklik ekranda. Bu sebepten dolayı ilk önce ekranı ele alalım istedik. Açık konuşmak gerekirse iPhone 5S’nin 4 inçlik ekranı akıllı telefon teknolojisinin en az 2 yıl gerisinden gelmekte. Android cephesinde mini akıllı telefonlarda bile nadiren karşılaştığımız 4 inç ekran boyutu, çok büyük bir ihtimalle iPhone 6’da değişecek.

4,7 ve 5,5 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu ile tanıtılacağı söylenen iPhone 6’nın sene başından beri en çok konuşulan özelliği ekranı oldu. 5,5 inç ekranlı modelin 9 Eylül’de tanıtılmayacağı, 2015 başına ertelenmiş olabileceği iddia edilse de, henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil.

Safir ekran

Yine ekrandan devam ediyoruz. iPhone 6’nın Gorilla Glass’a oranla çok daha güçlü olan safir ekran ile geleceği iddiası bir süredir gündemden düşmüyor. Apple’ın safir ekran kullanmasının iPhone 6’nın fiyat etiketine olumsuz bir şekilde yansıyacağını düşünen kişi sayısı hiçte az değil.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Kyocera’nın safir ekrana sahip, dayanıklılığa odaklanan bir akıllı telefon tanıttığını da hatırlatmakta fayda var.



Yenilenen Touch ID

iOS 8 ile geliştiricilere açılan Touch ID’nin hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan yenileneceği düşünülüyor. iPhone 5S kullanıcılarına bazen sorun çıkartan Touch ID’nin hem daha stabil, hem de daha güvenli olması bekleniyor.

Apple A8 işlemci

Apple’ın çift çekirdekli işlemcilerdeki ısrarı muhtemelen iPhone 6 ve A8 işlemcisi ile de devam edecek. Rakipleri 8 çekirdek kullanırken Apple’ın çift çekirdekli işlemci ile benzer güce ulaşması gerçekten büyük bir başarı. İşletim sisteminin stabilitesi iPhone’un çoklu çekirdeğe olan ihtiyacını minimuma indiriyor. Tabi gönül ister ki Apple’da Android ve Windows Phone üreticileri gibi 4 çekirdekli işlemcileri kullanarak iPhone kullanıcılarına çok daha fazla gücü sağlasın.




RAM

Apple iPhone 5’den beri 1 GB RAM kullanmakta. Dün burada sizlerle paylaştığımız haberimizde şirketin iPhone 6’da da 1 GB RAM kullanacağını söylemiştik. iOS 7 ile birlikte artan RAM ihtiyacına büyüyen ekranın getireceği yüksek çözünürlük de eklenince iPhone 6’ya 1 GB RAM’in yetip yetmeyeceğini söylememiz şu an için mümkün değil.


Designed By Teknoyazilar