Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Twitter'da Yeni Düzenleme

Mikro blog ağında IŞİD'in vahşet videolarını ya da Robin Williams'ın sahte intihar fotoğraflarını paylaşmak artık mümkün olmayacak. İşte Twitter'ın yeni kararı.



Twitter, hayatını kaybeden kişilerle ilgili fotoğrafların aile bireylerinin talebi üzerine kaldıracağını açıkladı. Açıklamaya göre bu temizlik, IŞİD'in vahşet dolu kafa kesme görüntüleri ve Robin Williams'ın sahte intihar fotoğrafları ile başlayacak.

Twitter sözcüsü Nu Wexler tarafından yapılan açıklamada, yakınlarını kaybedenlerden birinci derece akraba olanlar ve diğer yetkililer tarafından talep edilmesi durumunda, ölen kişinin fotoğraf ve videoları yayından kaldırılacak. Özellikle bahsi geçen görüntüler yaralanma veya ölüm anına ait ise, bu görüntüler Twitter tarafından sansürlenecek.

Öte yandan, Twitter halkın beklentilerini ve olayın haber değeri taşıyıp taşımamasını da göz önünde bulunduracağını belirtti. Bunun anlamı, yapılan her başvuru kabul görmeyebilir. Geçtiğimiz günlerde Robin Williams'ın kızı Zelda Williams, Twitter üzerinde dolaşan babasıyla ilgili pek çok sahte intihar fotoğrafından rahatsız olarak hesabını kapattığını açıklamıştı.

Designed By Teknoyazilar