Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Battlefield: Hardine'ın Çıkış Videosu Yayınlandı

Ünlü FPS yapımlarından Battlefield serisinin yeni oyunu ve aynı zamanda ilk kez askeri temadan uzak Battlefield oyunu olacak olan Hardline'ın çıkış videosu yayınlandı.



Viscreal Games tarafından uzun bir süredir geliştirilme sürecinde olan ve bilindiği üzere Electronic Arts tarafından yayımcılığı üstlenilecek olan Battlefield: Hardline'ın çıkış tarihinin de yaklaşmasyıla birlikte oyunun çıkış videosu yayınlandı.

Serinin yakından takipçilerinin bileceği üzere Battlefield: Hardline, ilk kez açık savaş alanları olmayan ve askeri kurgudan uzak bir Battlefield oyunu olma özelliği taşıyor.



Yayınlanan çıkış videosu da yukarıda belirttiğimiz oyunun bu temel ögelerini öne çıkarır yönde. Özellikle şehrin merkezine gerçekleşen hırsız-polis çatışmaları, askeri temadan uzak silahlar ve araçlar, kaçışmalar ve kovalamacalar çok farklı bir Battlefield deneyimi için bizleri heyecanlandırıyor.

Dead Space oyununun yapımcıları tarafından ele alınan ve Frostbite 3 gibi güçlü bir grafik motoruyla hazırlanan Battlefield Hardline PS 4, PS 3, Xbox One, Xbox 360 ve PC için 17 Mart'ta oyun raflarındaki yerini alacak.


DEVAMINI OKU

Google Takvim iOS'a Geldi

Google’ın takvim uygulaması iOS platformuna da geldi. Google Takvim uygulamasının ayrıntılarını ve indirme linkini haberimizde bulabilirsiniz.



Google geç de olsa Android platformuna sunduğu uygulamalarını iOS platformuna da taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ofis uygulamalarını iOS’a sunan Google şimdi de Takvim uygulaması ile iPhone kullanıcılarının karşısına çıkıyor.





Google geç de olsa Android platformuna sunduğu uygulamalarını iOS platformuna da taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ofis uygulamalarını iOS’a sunan Google şimdi de Takvim uygulamaiOS 7 ve üzeri cihazlarda çalışan Google Takvim uygulaması ile günlük programınızı not alıp bunlara hatırlatıcılar kurabilirsiniz. Düz ve renkli tasarımı ile dikkat çeken Google Takvim uygulamasının tüm özellikleri ise şöyle:

Yeni Program Görünümü - Gittiğiniz yerlerin fotoğrafları ve haritaları ile programınıza göz atın.
Gmail'den Etkinlikler - Uçuş, otel, konser, restoran rezervasyonları ve daha fazlası takviminize otomatik olarak eklenir.
Takviminizin doldurulması konusunda yardım - Etkinlik başlıkları, yerler ve kullanıcılar için akıllı önerilerle etkinlikleri hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.
Farklı takvim görünümleri - Tek gün görünümü ile bir bakışta birden fazla günü görebileceğiniz görünümler arasında kolayca geçiş yapın.
Tüm takvimleriniz tek ve ulaşılması kolay bir yerde - Google Takvim, telefonunuzda Exchange ve iCloud dahil tüm takvimlerle birlikte çalışır.
Google Takvim uygulamasını buradan indirebilirsiniz.sı ile iPhone kullanıcılarının karşısına çıkıyor.



DEVAMINI OKU

Minecraft Türkiye'de Yasaklanabilir!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bir takım nedenlerden dolayı Minecraft oyununu sakıncalı buldu ve yasaklanmasını istiyor. İşte Minecraft'ın sakıncalı bulunan özellikleri.


Dünya'nın en popüler oyunlarından biri olan ve çok sayıda platformda çalışarak, 100 milyonun üzerinde oyuncuya ulaşan Minecraft, çok yakında Türkiye'de yasaklanabilir.

Minecraft'ın içerisindeki pek çok sakıncalı durum nedeniyle harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Minecraft'ın ilerleyen dönemde yasaklanmasına neden olabilir.

İçerisindeki şiddet içeren özellikleri nedeniyle sakıncalı bulunan Minecraft için hukuki sürecin başlatılması talimatı verildi.

Sakıncalı bulunan özellikler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tespitlerine göre Minecraft'ta yaratıcılığı artıran yapılar oluşturabilme özelliği olsa da, bu yapıların yıkılmaması için bazı yaratıkların öldürülmesi, şiddete eğilimi artıran etkenlerden biri.

Minecraft'ın yasaklanma isteğindeki bir diğer neden ise, oyunun sanal gerçekliği ile gerçek dünyayı ayırt edemeyen çocuklar. Buna göre oyundaki canlıların hiç acı çekmediğini düşünen çocuklar, gerçek hayatta da aynı şekilde acımasız olabilirler.

Tüm bunlara ek olarak birden fazla kişi ile oynanılabilen Minecraft, oyuncuların tanımadıkları insanlarla iletişim kurabilmesini sağladığı için sosyal risklere neden olabilir.

Peki, ya! Diğer oyunlar?

Bakanlığın Minecraft için attığı yasaklama adımı sonuç bulur mu bilinmez. Ancak Minecraft'ın yasaklanması, başka oyunların da yasaklanması yolunda örnek teşkil edebilir.

Bakalım Minecraft'ın yasaklanması talebi sonuç bulacak mı? Minecraft yasaklanırsa, benzer oyunlar ne olacak?

DEVAMINI OKU

Apple Store Bakıma Alındı

Apple'ın online mağazası Apple Store bu geceki etkinlikte tanıtılacak olan yeni ürünler için bakıma alındı. Yeni ürünlerin ayrıntıları haberimizde.


Bu akşamki etkinliğin yıldızı şüphesiz ki Apple Watch olacak. Apple’ın ayrıca; Retina Ekranlı Macbook Air’i, Broadwell işlemcili Macbook’ları ve iPad Pro’yu tanıtması bekleniyor. Tabii saymış olduğumuz yeni cihazlardan kesin olarak tanıtılacak olanı sadece Apple Watch.


Apple her yıl etkinliklerinden önce online mağazasını bakıma alıyor. Etkinlik sonrasında ise yeni ürünler ile donatılmış Apple Store’u tekrar hizmete geçiriyor. Bakalım bu yılki etkinlik sonrası bizleri Apple Store’da hangi yeni ürünler bekliyor olacak.



DEVAMINI OKU

Telefon Kameranızı Mikroskopa Çevirin

Mobil cihazınızın kamerasını hiçbir aparat kullanmadan mikroskopa çevirmek ister misiniz?


Günümüzde mobil cihazların kameraları DSLR fotoğraf makinaları ile yarışır düzeye geldi. Gelişmiş özellikler ile donatılan lensler sayesinde mobil cihazların kameraları en net fotoğrafı çekmemizi sağlıyor. Peki, mobil cihazların kamerası bir mikroskop görevi görebilir mi? İşte bu sorunun cevabını haberimizde sizlere sunuyoruz.


Mobil cihazınızın kamerasını hiçbir aparat kullanmadan mikroskopa çevirebilirsiniz. Nasıl mı? Sadece bir su damlacığı ile. Parmağınıza aldığınız “az miktarda” su damlacığını mobil cihazınızın kamerasının üzerine hafifçe bırakın. Ama belirttiğimiz gibi bu su damlacığı gerçekten az olmalı ki cihazınız ile fotoğraf çekerken düşmesin.


Bu aşamadan sonra mikroskopla incelemek istediğiniz nesnelere cihazınızın kamerası ile iyice yaklaşın. Nesne ile kameranın arasında yaklaşık 1-2 cm kalması gerekiyor. Bu yöntem tam anlamıyla mikroskopun sunmuş olduğu özellikleri sunmasa da yine nesneleri yakından incelemeniz için pratik ve masrafsız bir çözüm.

DEVAMINI OKU

Apple ResearchKit’i Duyurdu

Apple, Tıp araştırmalarında çığır açacak araçlar veren ResearchKit’i duyurdu. ResearchKit’in ayrıntıları haberimizde.


Apple bugün Tıp ve Sağlık araştırmalarında doktorların ve araştırmacıların iPhone uygulamaları kullanan katılımcılardan daha sık ve daha kesin veri toplamalarına yardımcı olacak açık kaynaklı bir yazılım çerçevesi olan ResearchKit’i duyurdu. ResearchKit; Astım, Meme Kanseri, Kalp ve Damar Hastalıkları, Diyabet & Parkinson üzerine çalışmalara yardımcı olacak.

Dünya standartlarında araştırma enstitüleri, ResearchKit’i kullanarak astım, meme kanseri, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve Parkinson üzerine şimdiden uygulamalar geliştirdi. Kullanıcılar çalışmalarda yer almak isteyip istemediklerine ve verilerinin nasıl paylaşılacağına kendileri karar verecek. 

ResearchKit, iPhone’u tıbbi araştırmalar için güçlü bir araca dönüştürüyor. Kullanıcıdan izin alındığı takdirde uygulamalar Sağlık uygulamasından kilo, tansiyon, glikoz seviyeleri ve astım solunum cihazı kullanımı gibi üçüncü taraf aygıtlar ve uygulamalar tarafından ölçülen verilere ulaşabiliyor.

HealthKit, Apple’ın geliştiricilere sağlık ve Fitness uygulamalarının birbiriyle iletişim kurabilme fırsatını vermek için iOS 8 ile birlikte sunduğu bir yazılım çerçevesidir. ResearchKit, hastanın yürüyüş şekli, motor zayıflığı, fitness, konuşma ve hafıza konusunda bilgi almak için kullanıcıdan iPhone’daki ivmeölçer, mikrofon, jiroskop ve GPS sensörlerine erişim izni isteyebilir.  

DEVAMINI OKU

Türk Telekom'dan 400 Öğrenciye Kariyer Deneyimi

Türk Telekom Grubu’nun üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı genç yetenek programları, STARTT adı altında birleşti.



Başvurularına 2 Mart’ta başlanan Türk Telekom Grubu Genç Yetenek Programı STARTT, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara, 360 derece telekomünikasyon deneyimi ve sınırsız kariyer fırsatları sunuyor. Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, STARTT ile kariyerinde başarı hikâyelerini yazacak genç yetenekleri aradıklarını söyledi.

Türk Telekom Grubu’nun üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı genç yetenek programları, STARTT adı altında birleşti. STARTT,Türk Telekom Grubu ailesine katılmak isteyen gençlere, ‘telekomünikasyonu öğrenmeye doğru yerden başla’ diyerek, sınırsız kariyer fırsatları sunuyor.

STARTT Genç Yetenek Programına, üniversitelerin 3.-4. sınıf ve yüksek lisans öğrencileri ile iş hayatında en fazla bir yıl deneyimi olan gençler yarı zamanlı veya tam zamanlı olarak katılabiliyor.  

STARTT aynı zamanda 3. sınıf öğrencilerine staj fırsatı da sunuyor. STARTT Programına tam veya yarı zamanlı olarak katılma hakkı kazanan gençler dünyanın önde gelen entegre Telekom operatörlerinden Türk Telekom Grubu’nda sektörü her yönüyle deneyimleme şansını yakalıyor.

Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan uyum programının ardından, saha ziyaretleri ile başlayan süreç; kişisel gelişim eğitimleri, proje çalışmaları, 3 hafta süre ile iki kez farklı iş birimlerini rotasyon ile deneyimleme fırsatı ve kişisel gelişimle inovasyon alanlarında proje çalışmaları ile devam edecek.  Birinci yılın sonunda yüksek performans gösteren tam zamanlı çalışanlara, Türk Telekom Grubu yurtdışı şirketlerinde süreli çalışma imkânı veya yurtdışındaki eğitim programlarına, büyük organizasyonlara katılım hakkı sağlanıyor.

Türk Telekom Genç Yetenek Programı STARTT’ın başvuruları 2 Mart’ta başladı. 24 Mart’ta sona erecek başvuru sürecinde gençler test ve değerlendirme uygulamalarından geçecek, tüm aşamaları başarı ile tamamlayanlar Türk Telekom Grubu ailesine katılmaya hak kazanacak. Türk Telekom Grubu, birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda, sürecin başından itibaren 400 öğrenciye, 360 derece Telekom deneyimi yaşatmayı vaat ediyor.



DEVAMINI OKU

The Witcher 3: Wild Hunt'tan Yeni Video

CD Projekt Red'in ve The Witcher serisinin merakla beklenen yeni oyunu The Witcher 3: Wild Hunt için PAX 2015 etkinliğinden yeni oynanış videosu geldi.



CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve bu yılıın merakla beklediğimiz oyunları arasında yer alan The Witcher 3: Wild Hunt için PAX 2015 oyun etkinliğinden yeni bir oynanış videosu ve iki adet yeni ekran görüntüsü yayınlandı.

Yayınlanan ekran görüntüleri ve oynanış videolarıyla heyecanımızı ikiye katlayan yapımcı ekip, ayrıca oyunun yeni nesil konsollardaki performansı hakkında da bilgiler sundu. Paylaşılan bilgilere göre Witcher 3, PlayStation 4 konsolunda 1080p 60 FPS performans verecek iken, Xbox One konsolunda ise 900p 30FPS performansında oynanabilecek.




Özellikle serinin önceki oyunlarına göre sunacağı daha geniş dünyasıyla dikkatleri üzerine çeken yapım, ayrıca grafik kalitesi yönüyle de merakmızı en üst seviyeye çıkarıyor. RPG ögelerini aksiyon ve açık dünyayla birleştirerek bizlere sunacak olan The Witcher 3: Wild Hunt, 19 Mayıs'ta PS 4, Xbox One ve PC platformları için çıkışını gerçekleştirecek.



Ayrıca, The Witcher 3 için gelecek olan tüm DLC'lerinin ücretsiz olacağını hatırlatmakta fayda var. CD Projekt'in oyuncu odaklı böyle bir yol çizmesiyle birlikte oyuncuların gönlünde önemli bir yer sahip oldu. 

DEVAMINI OKU

YouTube Kids Yayınlandı

Google, baştan sona çocuklar için özel olarak geliştirilen YouTube uygulaması YouTube Kids'i iOS ve Android için yayınladı. Uygulamanın detayları haberimizde.



Bugün YouTube blogunda yapılan açıklama ile YouTube'un yeni uygulaması YouTube Kids'in App Store ve Google Play'de yer aldığı açıklandı. 

YouTube Kids ürün müdürü Shimrit Ben-Yair tarafından hazırlanan blog yazısında, uygulamanın baştan sona çocuklar düşünülerek hazırlanmış olan ilk Google ürünü olduğuna dikkat çekilirken, YouTube Kids sayesinde YouTube'un çocuklar için çok daha güvenli ve kullanımı kolay hale geldiği belirtiliyor.





Çocukların kullanımı için özel olarak hazırlanan tasarıma sahip uygulamada büyük resimler, kalın simgeler ve sesli arama gibi öğeler ön plana çıkıyor. 

İstenilen içerikte videolara en kolay şekilde ulaşılabilmesi için dört farklı kategori altına toplanan kanallar ve oynatma listeleri sayesinde ebeveynler de çocuklar da diledikleri içeriğe daha kolay şekilde ulaşabiliyorlar. Aynı zamanda uygulamada aileler için çeşitli kontrol özellikleri de bulunuyor.



Şu anda sadece ABD uygulama mağazalarında yer alan uygulamanın yakında Kurio ve nabi çocuk tabletlerinde yer alacağı belirtiliyor ancak diğer uygulamanın diğer ülke mağazalarında ne zaman yayınlanacağı konusunda yapılmış bir açıklama yok.

Eğer ABD uygulama mağazalarından bir hesaba sahipseniz, YouTube Kids uygulamasını buradan iOS için, buradan da Android cihazlarınız için ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

DEVAMINI OKU

Xiaomi Mi 4'te Büyük Tehlike

Xiaomi'nin internet harici satılan Xiaomi Mi 4 akıllı telefonunda zararlı yazılımların önyüklü olarak geldiği ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.



Xiaomi firması fiyat/performans ürünleri ile son dönemde isminden söz ettirmeyi başarmıştı. Firmanın amiral gemisi modeli olarak adlandırılan Xiaomi Mi 4 geçtiğimiz gün büyük bir skandal ile karşı karşıya kaldı.

Xiaomi, cihazlarının satışını kendi sitesi üzerinden gerçekleştiren bir firma. Ancak firmanın cihazları anlaşmalı operatörler ve perakendeciler tarafından da satılıyor. Bluebox güvenlik firmasının yapmış olduğu araştırmada, Xiaomi’nin internet sitesi üzerinden satılmayan Xiaomi Mi 4’lerde zararlı yazılım olduğu ortaya çıktı.

Bluebox’ın testine göre; Xiaomi Mi 4’te yüklü olarak gelen Google uygulamalarında zararlı yazılım var ve bu zararlı yazılım kendini Google uygulaması gibi gösterip kullanıcılara reklamlar sunuyor. Testlerde ayrıca Xiaomi Mi 4'ün işletim sisteminin Google’ın onayından geçmemiş bir Android sürümü olduğu ortaya çıktı.


Bu haberlerin yayınlanmasından sonra Xiaomi başkan yardımcısı Hugo Barra konuyla ilgili açıklama yaptı. H. Barra; zararlı yazılım tespite edilen Xiaomi Mi 4'lerin firmanın internet sitesi üzerinden alınmadığı bunların anlaşmalı operatörler tarafından satıldığını ve cihazda standart MIUI ROM’un olmadığını dile getirdi.




DEVAMINI OKU

Apple Etkinliğinde Neler Bekleniyor?

Apple'ın merakla beklenen Spring Forward etkinliğine saatler kaldı. Dedikodular, sızıntılar ve şirkete yakın kaynakların görüşleri çerçevesinde bu akşam beklenenler haberimizde.



Apple'ın bu akşam TSİ: 19:00'da başlayacak Spring Forward etkinliğine artık saatler kaldı.

Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği etkinlik ile ilgili bu güne kadar birçok iddia ve dedikodu ortaya atıldı, birçok tahmin yürütüldü.Bunlardan hangilerinin gerçekleşeceği ise bu akşam San Francisco'daki Yerba Buena Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek etkinlikte belli olacak.

Biz de etkinlik öncesi eldeki tüm veriler çerçevesinde tahminlerimizi sıralamayı ve bu akşam hangi ürünlerin tanıtılabileceği, hangi ürünlerin ortaya çıkabileceği üzerine düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istedik. İşte Apple'ın Spring Forward etkinliğine yönelik beklentiler ve bu akşam gerçekleşmesi muhtemel olan gelişmeler...

Apple Watch

Apple'ın bu akşamki etkinliğinin ana gündem maddesinin Apple Watch olacağına artık şüphe yok. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında iPhone 6 lansmanında ön gösterimi yapılan saat ile ilgili tüm ayrıntılar bu akşam ortaya çıkacak.


En çok merak edilen konuların başında ise saatin pil ömrü geliyor. Son tahminler Apple Watch'un pil ömrünün sanıldığından uzun olacağı yönünde. Ayrıca, üçüncü parti geliştiricilerin Apple Watch'a yönelik geliştirdiği uygulamalardan bazılarının lansmanda yer alması beklenebilir

DEVAMINI OKU

Xperia Z4 İnce Bir Tasarıma Sahip Olabilir

Sony’nin yakın zamanda tanıtmasını beklediğimiz amiral gemisi Xperia Z4’ün tasarımına ilişkin bilgiler ortaya çıktı. Xperia Z4 çok ince bir tasarıma sahip olabilir.



Barselona’da düzenlenen MWC 15 etkinliğinde Samsung ve HTC’nin yeni amiral gemisi cihazlarını tanıtmasından sonra gözler bir diğer Android cihaz üretici devi Sony’e çevrildi. MWC 15’te Xperia Z4 Tablet’i tanıtan Sony, amiral gemisi mobil cihazı hakkında en ufak bir ipucu bile vermemişti.

Ünlü sızıntıcı Ricciolo bugün Sony Xperia Z4 ile ilgili bilgiler paylaştı. Ricciolo’nun sızıntısına göre Xperia Z4, çok ince bir tasarıma sahip olacak. Snapdragon 810 işlemci ile gelecek olan Xperia Z4’te çok farklı materyaller kullanılacak.


Bildiğiniz gibi Qualcomm’un Snapdragon 810'u çok fazla ısınan bir yonga seti. Xperia Z4’ün tasarımı ince olacağı için işlemci sıcaklığını kullanıcılar günlük hayatta çok rahat hissedebilir. Sony de bunun önüne geçmek ve tasarımdan ödün vermemek için Xperia Z4’te farklı materyaller kullanacak.



Bir diğer sızıntıya göre Android 5.0 Lollipop sürümü ile gelecek Xperia Z4’te su geçirmezlik sertifikası bulunmayacak. Cihazda ayrıca microSD yuvası da yer almayacak. Xperia Z4’ün tasarımının çok ince olması için bu iki özelliğin kırpılacağını düşünüyoruz.

DEVAMINI OKU

Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (9 - 15 Mart)

Oyun dünyasında 9 - 15 Mart tarihleri arasında PC, PS 4, PS 3, PS Vita, Xbox One, Xbox 360 ve Nintendo Wii U platformları için çıkışını gerçekleştirecek oyunlar haberimizde.




2015 yılının bahar aylarına girişimiz ile birlikte oyun platformlarınızı süsleyecek birçok oyun da sahnedeki yerini almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda oyun dünyasına adımını atan bölüm halinde yayınlanan Resident Evil: Revolution 2 serisi, Zombie Army Trilogy, Evolve, Saints Row: Gat Out of Hell, Dying Light ve The Order: 1886 oyunları dışında son zamanlarda pek de kaliteli yapımlar göremedik.


Havaların da güzelleşmesiyle birlikte bu günlerde özellikle başta PC platformu olmak üzere oyun konsollarında büyük bir hareketlilik görüyoruz. İndie oyunların çoğunlukta olduğumu haftanın oyunları listemizin en merakla beklenen oyunu ise ünlü Hotline Miami serisinin yeni oyunu Hotline Miami 2: Wrong Number.

Hotline Miami 2: Wrong Number, oyuncularda serinin bir önceki oyunu gibi yine ultra vahşet, muhteşem müzikler ve akıcı bir oyun beklentisi yaratıyor. Özellikle hızlı ve aksiyon dolu oynanışıyla ön plana çıkan oyunda bu sefer daha geniş seçeneklere sahip bir oynanış sistemi oyunculara aktarılacak.

PC

Hotline Miami 2: Wrong Number ($15)
Sid Meier's Starships ($15)
Assassin's Creed: Rogue ($50)
Cities: Skylines ($30)
Shelter 2 ($15)
Ori and the Blind Forest 
Resident Evil Revelations 2: Episode 3 ($25)
Frankenstein: Master of Death 
Grapple 
Parallax
Soccertron
Tennis Elbow 2013 
In Exilium 
Zombie Kill of the Week - Reborn 
Dodge 
Hektor 
Heroes of Hellas 3: Athens 


Oyun dünyasında 9 - 15 Mart tarihleri arasında PC, PS 4, PS 3, PS Vita, Xbox One, Xbox 360 ve Nintendo Wii U platformları için çıkışını gerçekleştirecek oyunlar haberimizde.




PlayStation 4


DmC Definitive Edition
Sniper Elite III Ultimate Edition
Resident Evil Revelations 2: Episode 3 ($25)
Scram Kitty DX


Xbox One


DmC Definitive Edition
Sniper Elite III Ultimate Edition
Ori and the Blind Forest 
Resident Evil Revelations 2: Episode 3 ($25)
L.A. Cops




Xbox 360


Sniper Elite III Ultimate Edition

Resident Evil Revelations 2: Episode 3 ($25)



PlayStation 3


Sniper Elite III Ultimate Edition
Tokyo Twilight Ghost Hunters
Atelier Shallie: Alchemists of the Dusk Sea
Resident Evil Revelations 2: Episode 3 ($25)
Sparkle 2 
Alter Echo (PS2 Classic)
Battle Hunter (PS1 Classic)



Vita

Tokyo Twilight Ghost Hunters
Flame Over 
Scram Kitty DX


Nintendo 3DS

Code Name: S.T.E.A.M.
3D OutRun 
DEVAMINI OKU

Android’in Sanal Gerçeklik Sürümü Gelebilir

Google’ın sanal gerçeklik cihazları için farklı bir Android sürümü üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Yakın zamanda yeni bir Android sürümü ile karşılaşabiliriz.



Son yıllarda akıllı telefonların yaygınlaşmasından sonra günlük yaşamı kolaylaştıran mobil cihazlar ile uyumlu akıllı saatler ortaya çıkmıştı. Akıllı saatlerden sonra sektörün ne yönde ilerleyeceği merak edilirken bir anda sanal gerçeklik cihazları tanıtılmaya başlanmıştı.


Sony, HTC, Samsung ve Oculus gibi firmalar sanal gerçeklik alanında büyük atılımlarda bulundu. Google da bu alanda boş durmayacağının sinyallerini yavaş yavaş vermeye başladı. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Google sanal gerçeklik cihazları için yeni bir Android sürümü geliştirmeye başlamış.



İddialara göre bu yeni Android sürümü Google Cardboard’un yaratıcısı Clay Bavor ve Jeremy Doig tarafından sanal gerçeklik uygulamalarını çalıştırmak için geliştiriliyor. Sektörün sanal gerçeklik cihazları yönünde geliştiğini ve yoğunlaştığını düşünürsek bu iddiaların doğru olma payı çok yüksek. Bakalım ilerleyen günlerde bu konu hakkında yeni bilgiler gelecek mi?

DEVAMINI OKU

HTC E9 Gözüktü!

Geçtiğimiz gün ilk bilgilerin ortaya çıktığı HTC'nin plastik kasaya ve yüksek donanım özelliklerine sahip yeni üst seviye modeli olması beklenilen One E9'dan ilk görüntüler geldi.



HTC geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinlik ile yeni amiral gemi modeli One M9'u resmen duyurmuştu. Ama gelen sızıntılar firmanın boş durmadığını gösteriyor.




Oldukça beğenilen One E8 modelinin devamı olan One E9 hakkındaki ilk dedikodular ise geçtiğimiz güm gelmeye başladı. Bugün ise modele ait olduğu iddia edilen ilk görseller ortaya çıktı.


5.5 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelmesi beklenilen modelde Quad HD ekran yer alması bekleniyor. Arka tarafa konumlandırılan hafif dışa çıkıntılı ve tek LED flaş ile desteklenmiş nispeten büyük bir kamera gözden kaçmıyor.




Ayrıca resimde yer alan "HTC One E9pt (A55)" isimlendirmedeki "p" harfi ise "Plus" kelimesine yoruluyor. Mart ayının sonuna doğru Çin'de satışa çıkması beklenilen modelin fiyatı ise 480 dolar seviyesinde olacak.




DEVAMINI OKU

Angry Birds'ün Yeni Oyunu Geliyor

Rovio’nun efsaneleşen oyun serisi Angry Birds’ün yeni oyunu çok yakında karşımıza çıkacak. İşte yeni Angry Birds oyunundan ilk detaylar.
angry birds yeni oyunu

Angry Birds oyunu 2009 yılında iOS platformu için çıkışını gerçekleştirdikten kısa bir süre içerisinde efsaneleşecek bir seri haline geleceğinin sinyallerini vermişti. Rovio, iOS’tan sonra Android, Windows Phone, BlackBerry ve PlayStation gibi platformlara gelen oyununu geliştirmeye devam etmiş ve 15’ten fazla Angry Birds oyunu ile karşımıza çıkmıştı.

Rovio’nun durmaya hiç niyetinin olmadığı bugün yayınlanan haber ile ortaya çıktı. Firma Angry Birds Under Pigstruction ismindeki yeni oyununu duyurdu. Yeni oyun ile alışkın olduğumuz Angry Birds oyunlarının dinamik ve grafiklerinde çok farklı yenilikler yapılacak.

Angry Birds Under Pigstruction’da sinirli kuşlarımız artık sapan başında sıralanmak yerine ekranın alt bölümünde kart olarak yer alacak. Ücretsiz olarak sunulacak yeni oyunda birçok uygulama içi satın alma seçeneği bulunacak. Bu seçenekler ile kuşlarınızı güçlendirebilecek ve bölümleri daha rahat geçmek için farklı büyüler satın alabileceksiniz.





Angry Birds Under Pigstruction’ın test sürümü şimdilik sadece Kanada App Store’unda yer alıyor. Eğer yeni kızgın kuşları test etmek istiyorsanız mağaza ayarlarını değiştirerek 270 seviyeye sahip ve grafikleri yenilenmiş

Angry Birds Under Pigstruction’ı buradan indirebilirsiniz.
DEVAMINI OKU

Google ile Özel Arama Kelimeleri -www.teknoyazilar.com

Arkadaşlar Bildiğiniz Üzere Google , Günümüzde En Büyük Arama Motorlarından Google özel aramayla ilgili birçok özelliği bulanan  Google Şirketinin Özel Arama (Special Search) 'dan bashediceğiz




Örnek olsun diye aralarından 2 tanesini deniyorum
ilki  related:facebook.com araması yaptık    facebook benzeri olduğu için ilk sonuç twitterdan geldi.



related:facebook.com teknoloji haberleri - teknoyazilar.com
İkinci aramamamız site içinde aramayla ilgili olcak zaten bu aramayı çoğu insan biliyordur,helede web işiyle uğraşan arkadaşlar için idealdir.  ikinci aramamız  site:www.teknoyazilar.com olcak  teknoyazilar.com içinde arama yapıcağız.

site:teknoyazilar.com site içinde arama google özel arama (special search)
Aramamızı Tamamladık Diğer Aramalar için Tablomuz Kopyala Yapıştırlar için Güzeldir.
Diğer Kelimelerin   :Text: Hali aşağıdaki tablodadır.




Arama Servisi
Arama Kelimeleri
Web Aramaları
Resim Aramaları
Grup
Rehber
Haber
Ürün Aramaları
DEVAMINI OKU

WhatsApp'a Sesli Arama Geliyor

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın internet üzerinden sesli arama yapma (VOIP) özelliğini test ettiği ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.



Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, günden güne gelişmeye devam ediyor. WhatsApp'ın, anlık mesajlaşma hizmetinin yanında internet üzerinden sesli arama yapma özelliği ile de kullanıcılarının karşısına çıkacağı uzun bir süredir konuşuluyordu.

Ancak WhatsApp’tan, internet üzerinden sesli arama yapma yani VOIP özelliği için şimdiye kadar somut bir hamle gelmemişti. Bugün ortaya atılan iddialar ise WhatsApp’ın VOIP özelliği üzerinde çalıştığı ve test etmeye başladığı yönünde.

iPhoneItalia’nın haberine göre WhatsApp v2.11.17.346 Beta sürümü ile iOS kullanıcılarına internet üzerinden arama yapma özelliğini sunmaya başlamış. İnternet üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan sesli arama özelliğinin çok yakında tüm dünyaya sunulması bekleniyor.



WhatsApp’ın mesajlaşmanın yanında bir de VOIP özelliğini sunması diğer sesli arama yapma uygulamalarına büyük kan kaybettirecek gibi görünüyor. Bakalım WhatsApp’ın VOIP özelliği tamamen yaygınlaşınca durum ne olacak.


DEVAMINI OKU

LG G4 Testlerde Görüntülendi

LG'nin yakın zamanda tanıması beklenen amiral gemisi LG G4, tarayıcı testinde ortaya çıktı. LG G4 ile ilgili son gelişmeler haberimizde.



Samsung ve HTC’nin, Galaxy S6 ve One M9 amiral gemisi modellerini duyurmasından sonra gözler LG cephesine çevrilmişti. LG’nin LG G3 modeli ile yakaladığı başarıyı 2015 yılında tanıtacağı LG G4 ile sürdürmesi tahmin ediliyordu.

Snapdragon 810 ve 3 GB RAM’den gücünü alması beklenen LG G4 için bugüne kadar kesin bir bilgi bulunmuyordu. Bugün ise LG G4 bir tarayıcı testinde görüntülendi. Tarayıcı testinden 555 puan üzerinden 510 alan LG-H818 kod isimli LG G4, çok güçlü bir donanıma sahip olacağının sinyallerini verdi.

Testte ayrıca LG G4’ün Android 5.1 Lollipop ile geleceği de görünüyor. Şimdilik LG G4 hakkında sızıntılar ortaya çıkmadığı için cihaz hakkında konuşmak pek doğru olmayacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde LG G4’ün tasarımı ve donanımı gibi özellikleri sızacak mı?

DEVAMINI OKU

HTC One E9 Geliyor

HTC'nin One serisinin plastik kasaya sahip hali olarak tanıştığımız E serisine yeni bir üye geliyor. Upleaks tarafından ortaya çıkarılan teknik özellikler haberimizde.



HTC, MWC 2015 kapsamında yeni modeli One M9'u tanıtmış olmasına rağmen firmaya ait yeni model sızıntıları bitmiyor. One M9 Plus ile gündemimize gelen firma şimdi ise One E9 ile kendisinden bahsettiriyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan One E serisi One M serisinin plastik kasaya sahip haliydi. One E8 modeli One M8 ile Duo Camera hariç tamamen aynı teknik özelliklere sahip olmasına karşın hesaplı fiyatıyla çok sevilmişti.

Ancak HTC One E9 modeli ile bu strateji değiştirecek gibi gözüküyor. HTC A55 kod adlı One E9, iddia edilene göre One M9'un aksine 5.5 inçlik Quad HD bir ekran ile geliyor. 8 çekirdekli MT6795 işlemci kullanan model PowerVR G6200 GPU ile rakiplerinin bir nebze gerisinde kalıyor.

3 GB RAM, 32 GB depolama alanı, 20 Megapiksel arka ve Ultrapixel ön kamera, Android 5.0 üzerinde çalışan Sense 7 ise One M9 ile ortak özellikleri.

Modelin ne zaman piyasaya sunulacağına dair bir bilgi ise henüz mevcut değil.

DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar