Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

İlk Akıllı Telefon 20 Yaşında

Teknoloji dünyasının karşılaştığı ilk akıllı telefon ne Nokia’dan ne Apple’dan ne de Samsung’dan geldi. İlk akıllı telefon geçtiğimiz günlerde 20 yaşını doldurdu.



İlk akıllı telefonun Nokia N serisi ya da Apple iPhone olduğunu düşünenler vardır illa ki aramızda. Ancak bu kişiler yanılıyor, çünkü akıllı telefonların atası bu cihazlardan çok daha önce hatta tam olarak 20 yıl önce tanıtıldı. Tarihin ilk akıllı telefonu olarak görülen IBM Simon, geçtiğimiz günlerde 20. yaş gününü kutladı. 

16 Ağustos 1994 tarihinde tanıtılan IBM Simon, zamanının ötesinde bir teknoloji ürünüydü. Normal telefon gibi kullanılabilmesinin yanı sıra içerisinde çeşitli uygulamaların bulunduğu Simon, e-postaları kontrol edebiliyor ve faks makinesine bağlanabiliyordu. Aynı zamanda içerisinde bir takvim de barındıran Simon, stylus kalem ile kontrol edilebilen siyah beyaz bir LCD ekrana sahipti.

Akıllı telefon fiyatları dudak uçuklatıyor

Tamamen iş dünyası için geliştirilen Simon, 500 gram ağırlığındaydı. iPad Air’dan daha ağır olan Simon, satışa ilk sunulduğunda 899 dolar fiyat etiketine sahipti. Cihazın fiyatı, günümüzdeki enflasyonu ve diğer etkenleri de dikkate aldığımız zaman şu anki para 1400 dolar yapıyor.
Designed By Teknoyazilar