Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

İstenmeyen E-Postaları Engelleyin

Her gün gelen onlarca iletinin bir kısmından eksik kalmak en doğal hakkınız. İşte sinirlerinizi zıplatan tüm o e-postalardan kurtulmanın en kolay yolu.

Birçok kullanıcının korkulu rüyası olan, istenmeyen e-posta ve spam postalardan kurtulmak, aslında çok zor değil. İstenmeyen e-posta alan bu kullanıcılardan Gmail, Outlook ve Yandex Mail kullananlar için görmek istemedikleri e-postaları nasıl engelleyeceklerini adım adım anlatıyoruz:

Gmail’de İstenmeyen E-Postaları Engelleme
Gmail, uzun zamandır hizmet vermesine karşın yakın zamana kadar istenmeyen e-postaları engelleme özelliği sunmuyordu. Gmail’e geçtiğimiz haftalarda gelen yeni bir güncelleme ile birlikte istenmeyen e-postaları engellemek çok daha kolay bir hale geldi.

Gmail’de istenmeyen e-postaları engellemek için, ilk olarak gelen kutusundan istemediğimiz e-postayı açıyoruz. Açtığımız e-postanın üzerinde, gönderenin adının ve e-posta adresinin yazdığı yerin hemen yanında Unsubscribe adlı bir tuş bulunuyor olacak. Bu butona tıkladığımızda, Gmail otomatik olarak engellediğimiz adresten gelecek e-postaların bizlere ulaşmasına izin vermeyecek.





Outlook’ta İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Gmail’in aksine Outlook’ta istenmeyen e-postaları engellemek çok daha kolay. Outlook’ta istemediğimiz e-postaları engellemek için ilk olarak gelen kutusunda, istemediğimiz kaynaktan gelen bir e-postayı açıyoruz.

E-postanın en altına indiğimizde “Çok fazla mı bülten alıyorsunuz? Aboneliği kaldır işlemini yapabilirsiniz.” yazan bir bölüm göreceksiniz. Orada yazan Aboneliği Kaldır yazısına tıkladığınızda Outlook istemediğiniz yerlerden gelen e-postaların sizlere ulaşmasını engelleyecek.





Yandex Mail’de İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Yandex Mail, kurulduğu zamandan bugüne kadar, istenmeyen e-posta engelleme özelliğini kullanıyor ve neredeyse tüm kaynaklardan gelen mesajları engelleyebiliyor. Yandex Mail’de istenmeyen e-postaları engellemek için ilk olarak gelen kutusunda istemediğimiz kaynaktan gelen bir e-postayı açıyoruz.

Daha sonra gelen kutusunun üst bölümünde posta sekmesinin altında yer alan “E-posta yaz”, “Yenile” gibi tuşların bulunduğu sırada yer alan Abonelikten Ayrıl seçeneğine tıklayarak istemediğimiz e-postaları engelleyebiliyoruz.

Gördüğünüz gibi istenmeyen e-postaları engellemek, oldukça kolay bir işlem. Ancak yine de istemediğimiz kaynakların bizlere e-posta göndermemesi için e-posta adresimizi dikkatli kullanmamız ve her yerde paylaşmamamız gerekiyor. Eğer e-posta adresinizi biraz daha dikkatli kullanırsanız, engelleme gibi özelliklere ihtiyaç duymadığınızı görmüş olacaksınız.



Designed By Teknoyazilar