Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Fiyatına Göre Akıllı Telefon Satışları

Android, iOS ve Windows Phone platofrmlarındaki akıllı telefon satışları fiyatarına göre sınıflandırıldı. Windows Phone ve Android'in yarısından fazlasını giriş sınıfı cihazlar oluşturuyor.



Rakip mobil platformlar Android, iOS ve Windows Phone arasındaki rekabet tüm hızıyla devam ederken, akıllı telefon pazarına yönelik ilginç bir araştırma yapıldı. Üç platformun toplam satış adetleri, fiyatlarına göre sınıflandırıldı.

Android giriş sınıfıyla zirvede

0 - 200 dolarlık giriş sınıfı telefonlar, 200 - 400 dolarlık orta sınıf telefonlar ve 400 dolar üzeri üst sınıf telefonlar olmak üzere üç ana kategoride ele alınan çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmayı yapan IDC'nin elde ettiği verilere göre, Android platformunda gerçekleşen akıllı telefon satışlarının yarısından fazlası 200 dolar ve daha düşük fiyat etiketine sahip cihazlardan oluşuyor.

5 cihazdan sadece 1'i üst sınıf

2014 yılı 2. çeyreğinde satılan Android işletim sistemli telefon sayısı 255 milyon olarak belirlenmiş. Bu sayının yüzde 58.2'si 200 dolar ve daha ucuz telefonlardan geliyor. 200 ve 400 dolarlık cihazlar toplam satışın yüzde 21.52'sini oluştururken, 400 dolar ve daha pahalı Android telefonlar sadece yüzde 19.82 oranına sahip. Bir diğer değişle, satılan her 5 Android telefondan sadece biri üst sınıfa giriyor.




iPhone tamamen farklı

iPhone'da durum tahmin edildiği gibi ağırlıklı olarak üst sınıf kategorisinden yana. 200 dolar ve daha ucuz bir modeli bulunmayan iPhone, orta sınıfta iPhone 4'ün ABD dışı satışları ile temsil ediliyor. Toplam satışın yüzde 85'ine yakını 400 dolar ve üzerindeki üst sınıf modeller olan iPhone 4s, 5c ve 5s'ten geliyor.

Windows Phone da giriş sınıfında iddialı

Windows Phone cephesinde de veriler oldukça ilginç. 200 dolar ve daha düşük etiketli giriş sınıfında yüzde 61.4'lük pay dikkat çekiyor. Bu büyük oranda Lumia 520 / 525 gibi oldukça uygun fiyatla sahip ve satış rekorları kıran cihazların katkısı büyük. Satılan her 4 Windows Phone'dan 1'i ise orta sınıf kategorisinde yer alıyor. Üst sınıf cihazların payı ise yüzde 13.7 olarak belirlenmiş durumda.



Designed By Teknoyazilar