Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

20 Yıla Damgasını Vuran Akıllı Telefonlar

İlk akıllı telefonun çıkmasının ardından 20 yıl geride kaldı. Peki 20 yılda neler oldu? Biraz geçmişe gitmek ister misiniz? İşte karşınızda son 20 yıla damgasını vuran akıllı telefonlar!



Dünyanın ilk akıllı telefonunu Nevada'da düzenlenen COMDEX 92 fuarında görücüye çıkmış ve 1993 yılında piyasaya sunulmuştu. Üretimde yaşanan aksaklıklardan dolayı ABD'de nihayet 1994 yılında alınabilir olan IBM Simon, piyasaya sürülen ilk akıllı telefon oldu.

ABD'de 15 eyalet ve 190 şehirde 899 USD fiyatla satışa sunulan telefon, yirminci yaşını kutluyor. IBM Simon, cep telefonu özelliğinin yanında, cağrı cihazı, faks cihazı ve cep bilgisayarı olarak da lanse edilmiştir. 

Cep telefonu olması özelliğinin yanı sıra, takvim, elektronik posta, ajanda, dünya saatleri, not defteri, oyunlar gibi uygulamaları da bünyesinde barındırmakta idi.

Fiziksel bir tuş takımı bulunmayan ürün, tam dokunmatik ekranına parmak ya da özel kalemi ile dokunarak işlem yapmanıza olanak tanıyordu. T9 benzeri, tahmin yürüterek metin girişine olanak veren, zamanına göre benzersiz bir yazılıma sahipti. İsteğe bağlı olarak, PCMCIA formatında hafıza kartı takılabiliyordu.

Dönemine göre devrimsel özellikler sunan IBM Simon, o zaman mobil internetin yaygınlaşmaması sorununu ciddi bir biçimde yaşadı. Standart telefonlardan çok daha pahalı olan IBM Simon, internet ve pek çok kavramın yaygınlaşmaması sonucu, fiyat dezavantajıyla standart cep telefonlarına karşı, fiyat performans olarak geride kaldı.

Biz de sizler için, 20 yıla damgasını vuran akıllı telefonları bir araya getirdik. Aşağıdaki galeriden 20 yılın dikkat çeken akıllı telefonlarına detaylı bir şekilde göz atabilirsiniz.
Designed By Teknoyazilar