Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Sony’den Sualtı Uygulamaları

Sony, suya dayanıklı akıllı telefonları için özel algoritmalar ile geliştirdiği sihir dolu uygulamalarını yakında kullanıma sunacak. İşte Sony’nin su geçirmez uygulamaları...


 Xperia Z1, Xperia Z2 gibi suya dayanıklı akıllı telefon modelleri ile dikkat çeken Sony, bu kez de yazılım alanında ilginç yeniliklere adım atmaya hazırlanıyor. Akıllı telefon modellerinin suyla daha fazla temas etmesini tetiklemeyi amaçlayan şirketin yeni adımı, ‘Underwater Apps’ yani su altı uygulamaları adını alıyor.


Geliştirme süreci devam eden Sony’nin sualtı uygulamalarının ortak özelliği suyla etkileşimi gerekli kılmaları. Uygulamalar, akıllı telefonun suya batırılması, üzerine su sıçratılması gibi bazı etkileşimler beraberinde çalışıyor ve bunların ana fikri de ‘daha fazla su, daha fazla eğlence’ olacağa benziyor.



Suyla daha haşır neşir bir kullanımı tetiklemeyi hedefleyen Sony, Motim Technologies adlı şirketle birlikte çalışıyor. Google Play’e eklenecek uygulama sayısı ise ilk etapta 6. Örneğin Goldie adlı uygulama, bir balığın suya konulduğunda bir akvaryum canlısı gibi hareketlenmesi timeline dayanıyor.

Uygulama, denizden çok akvaryumu çağrıştırıyor ve örneğin ofiste kişilerin su geçirmez Sony telefonunu bir kavanozun içinde tutması gibi ilginç kullanım şekillerinin önünü açmayı hedefliyor.


Photo Lab ise retro kokusu ağır basan bir uygulama. Karanlık oda adlı eski nesil fotoğraf baskısını günümüze taşıyor; eğlenceli bir diğer fikir…




Bir diğer Android uygulaması Plantimal, akıllı telefonu suya batırmayı gerekli kılmıyor ama bir su bitkisini sulamanız gibi yine farklı bir temaya dayanıyor; telefonunuza yani bid diğer deyişle uygulamadaki sualtı bitkisinin üzerine su serpmeniz bekleniyor. Su serpttikten sonra bitki büyümeye başlıyor.
Designed By Teknoyazilar