Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Asus, ‘Büyük’ Tabletlerle Geliyor!

Tablet savaşları tüm hızıyla sürerken, Asus'un tanıtacağı belirtilen iki yeni tablet modeli pazara hareketlilik kazandıracak gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde.

Teknoloji dünyasının her yıl merakla beklediği birkaç kilit etkinlik vardır. ABD’de düzenlenen CES, yine Apple etkinliklerini bir kenara bıraktığımızda yakın coğrafyadaki en önemli etkinlikler ise MWC ile birlikte her sene Almanya’da düzenlenen IFA’dır.

Çok sayıda küresel teknoloji şirketinin yeni ürün ve hizmetlerini tanıttığı fuarın yeniliklerinden biri de Asus standında olacak. 3 Eylül günü bir basın etkinliğine düzenleneceğini açıklayan Asus’un nelerden bahsedeceği hakkında bazı bilgiler söz konusu. Bunlardan en önemlileri arasında ise iki adet tablet bilgisayar yer alıyor.

İki yeni model

Asus’un önem verdiği tablet hattını, Almanya’da tanıtacağı 9.4 ve 14.2 inçlik, bir hayli büyük ekranlı iki modelle genişletmesi muhtemel görünüyor. GFXBench sonuçlarına göre modellerin bazı özellikleri de günyüzüne çıkmış durumda.

ipad memo temsili resmi
ipad memo temsili resmi
Sözkonusu tabletler Asus K01B ve K01E model adları ile tanımlanıyor. Asus K01B, GFXBench’e göre 1920 x 1200 çözünürlükte 14.2 inç ekrana sahip. 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci, Adreno 320 ve 2GB RAM özellikleri ile gelecek.

5 megapiksel arka ve 1.2 megapilsel ön kamera ise cihazın multimedya elde etmesine sağlayan özellikleri olacak. Olası cihaz, Android 4.4.2 KitKat önyüklü şekilde teknoloji raflarında yer alacak. Ayrıca modelin klavyelerinin de ayrı olarak satılması bekleniyor. 

Sürprizler bekleniyor

9.4 inçlik Asus K01E ise oldukça düşük fiyatlı bir model olacak gibi görünüyor. 1280 x 800 ekran, 1 GB RAM, 16GB depolama alanı, 2 megapiksel arka kamera, ve VGA ön kamera açığa çıkan özellikler arasında.

Aynı gün Samsung’un Galaxy Note 4’ü tanıtması tahmin ediliyor, Asus’un da yeni modellerle beklentileri karşılaması yönünde beklenti bulunuyor. Bakalım Asus, hangi cihazlarla IFA’da teknoloji meraklılarını selamlayacak?


Designed By Teknoyazilar