Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

iPad Air 2'de Kaç GB RAM Var?

iPad Air 2, iOS 8 ile birlikte gelecek bölünmüş ekran özelliklerini kaldırabilecek yeterli donanıma sahip olacak mı? İşte cihazın RAM bellek miktarıyla ilgili son bilgiler.




Apple'ın donanım konusunda Android ile rekabet halinde olmadığı bilinen bir gerçek. Tek platform, tek cihaz felsefesiyle çalışan iPad ve iPhone modelleri, uygulama geliştiricilere sundukları bu odaklanma sayesinde kendilerinden çok daha yüksek donanımlara sahip Android modellerle aynı performansı sunabiliyor.

Ne var ki RAM bellek miktarı, donanımın ötesinde aynı anda çalıştırılan uygulamaların cihaza yaptığı etkiyi doğrudan etkilediği için önem arzediyor. Bu nedenle iPad Air'ın bir sonraki modelinde yer alacak olan RAM'in kaç GB olacağı kayda değer bir tartışma konusuydu. MacRumors haberine göre, Apple'ın piyasaya süreceği bir sonraki iPad Air, en az 2 GB RAM ile gelecek.

Çoğu üst sınıf Android cihazın bugün bile 2 GB RAM kullandığı düşünülecek olursa bu çok da şaşırtıcı bir karar değil, hatta geç kalınmış bile sayılabilir. Özellikle iOS 8 ile tanışacağımız bölünmüş ekranda birden fazla işi bir arada yürütme gibi yenilikler, RAM ihtiyacını adeta katlayacaktır. Apple da bunu hesaba katmış olmalı ki, RAM belleği iki katına çıkarmaktan geri durmamış.


iPad Air 2'nin henüz söylenti halinde olan diğer özellikleri ise Touch ID parmak izi okuyucu ve daha ince bir tasarım olarak sıralanıyor. Cihazın çıkışının iPhone 6 sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Designed By Teknoyazilar