Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

İnternet Explorer'ın İsmi Değişmeli mi?

Geçtiğimiz hafta bir kullanıcının Microsoft ekibine sorduğu soru ile başlayan tartışma giderek büyüyor. Yılların Internet Explorer'ının adı değişmeli mi? Tartışma ve ilk anketler haberimizde.


İlk stabil sürümü 16 Ağustos 1995 tarihinde sunulan Internet Explorer'ın ismi aradan geçen 19 yıl sonunda tartışma konusu oldu. Internet Explorer ekibinin Reddit üzerinden gerçekleştirdiği soru - cevap kısmında, bir kullanıcının sorusuyla gündeme gelen konu teknoloji dünyasında geniş yer bulmuş durumda.

IE'nin zedelenen imajı

Internet Explorer'ın aradan geçen 20 yıla yakın sürede yıprandığı ve olumsuz bir izlenimin üzerine yapıştığı bir gerçek. Bu düşünceden hareketle Microsoft ekibine sorusunu yönelten Reddit kullanıcısı, negatif çağrışımdan kaçmak için tarayıcının yeniden isimlendirimesi üzerine düşünülülüp düşünülmediğini hakkında bilgi istedi. Bu konudaki düşünceleri doğrulayan ekip, Internet Explorer'ın marka bilinilirliğine dikkati çekti.



Kullanıcılar isteksiz görünüyor

IE'nin yeniden isimlendirmesi konusu Neowin sitesi tarafından da okuyucu anketine dönüştürülmüş durumda. Kullanıcılarına "Microsoft Internet Explorer'ı yeniden markalamalı mı?" şeklinde bir soru yönelten sitenin anketine şu ana kadar 1498 kullanıcı katıldı. Kullanıcıların 643'ü "evet" yanıtı verirken 855'i "hayır" yanıtı verdi. Bakalım önümüzdeki günlerde konu hakkındaki görüşler nasıl şekillenecek?


Designed By Teknoyazilar