Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

iPhone 6'nın Çözünürlüğü Ne Olacak?

Apple'ın 9 Eylül'de tanıtması beklenne iPhone 6'nın ekran çözünürlüğü, iOS 8 destekli Xcode SDK'sında gözüktü. İşte verilen değerler ve detaylar haberimizde.



Artık sızdırılan tüm bilgilerde gözüktüğü gibi, iPhone 6'nın ekranı büyük ihtimalle 4.7 inç olacak. Çünkü son yıllarda Apple ile ilgili çıkan sızıntı bilgilerin çoğu doğru çıkıyor. iPhone 6 için sızan bilgiler de tutarlı ve güvenilirliğe yakın.

En son gelen haberler de iPhone 6'nın ekran çözünürlüğünü ortaya koyuyor. Merak edenleri çok bekletmeden söyleyelim. iPhone 6'nın ekran çözünürlüğü bilgilere göre 828 x 1472 olacak.



iOS uygulamalarının yazıldığı Xcode uygulamasında, iOS 8 ile gelen yeniliklerin yer aldığı SDK detaylarında, iPhone 6'nın çözünürlük bilgisi yer alıyor. Bu bilgi ise yukarıda dediğimiz gibi 828 x 1472. Bu değere ise ölçeklendirme rakamlarından ulaşılıyor. Apple'ın verdiği ölçeklendirme değerinin genelde 2 ve 3 katı çözünürlük değerlerini görüyoruz. 414 x 736'nın 3 katı ise 1242 x 2208 piksel çözünürlüğe işaret ediyor. Bu da 5.5 inç çıkacağı söylenen iPhone 6L'nin çözünürlüğü olabilir. 

4.7 inç ekran olacağını kabul edersek, 828 x 1472 pikse çözünürlükle beraber ekran 360 PPI değerinde piksel yoğunluğuna sahip olacak. 

iPhone 6 ile ilgili en son çıkan haberleri ise sizin için aşağıda bir araya getirdik. Diğer gelişmelere de oradan göz atabilirsiniz:

iPhone 6, 9 Eylül'de resmileşecek ve tüm bu iddialar son bulacak. İşte geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını 9 Eylül'de anlayacağız.



Designed By Teknoyazilar