Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Greenify, Rootsuz Cihazlar için Artık Daha Kolay!

Android cihazlarına Root yapanların en çok kullandığı uygulamalardan biri olan Greenify, 2.4 sürümüyle beraber Root yapılmamış cihazlarda da uygulamaları otomatik olarak uyutabilecek.





Android işletim sistemi, tamamen özgür yapısı ve pek çok farklı donanıma sunduğu destekle beraber mobil dünyada en çok kullanılan ekosistem olarak dikkat çekiyor. Bu sistemin güzel yanları olduğu kadar, standart kullanıcılar için bazı kötü yanları da bulunuyor. Nedir bunlar diyecek olursanız, sisteme müdahale edilmesi gereken yerlerin bulunması.

Örneğin bir uygulama yüklüyorsunuz ve bu uygulamayı çok kullanmasanız bile Android işletim sisteminde bir noktada çalışmayı sürüdürüyor olabilir. Bu da sizin cihazınızda daha fazla azalan şarj süresi, anlık takılmalar ve performans düşüşü gibi etmenler getirebiliyor. 

Android cihazlara root yapanların en çok sevdiği uygulamalardan biri olan Greenify, esasında arkada çalışan uygulamaları uyutup, uyandırmasıyla ünlü bir program. Böylece 1 GB'lık RAM'e sahip bir cihaz bile, sadece gerektiğinde açılan uygulamalarla beraber stabil bir kullanım performansı sunabilir hale geliyor. 

Üreticilerin uyguladığı sıkı garanti uygulamaları neticesinde, her kullanıcı cihazlarına root yapamıyor. O yüzden de Greenify ve onun gibi pek çok faydalı uygulama ise layıkı ile kullanılamıyor.

Artık rootsuz Greenify kullanımı daha kolay

Greenify 2.4 sürümüyle beraber root yapılmamış cihazlarda daha fazla seçeneği bizlere sunuyor. Eskiden rootsuz cihazlarda yapılabilen elle uyutma işlemi, aynen devam ediyor. Fakat artık otomatik uyutma fonksiyonu rootsuz cihazlarda çalışabiliyor. Tabi şimdilik istenilen stabiliteye ulaşılmış olmasa da, önümüzdeki günlerde bu sorunlar daha da azaltıalcaktır.



Uygulamaları uykuya aldıktan sonra, tekrar çalıştırdığınızda, uygulamayı kapattıktan sonra özellikle ekran kilidi aktif olduğunda uygulama otomatik olarak kapatılabiliyorsa, kapatılabiliyor. Yoksa siz elle kapatmak durumunda kalıyorsunuz.

Uygulama ana ekrana kısayol ekleyerek, elle uyutma konusunda da kolaylık sağlıyor. Greenify uygulamasını buradan indirebilirsiniz.


DEVAMINI OKU

Nintendo 3DS ve 3DS XL Yenilendi

Nintendo’nun mobil oyun konsolu ailesi büyük bir değişim geçirdi. Şirketin popüler iki konsol modeli, 3DS ve 3DS XL yenilendi. Yeni konsollara bir göz atıyoruz.



Son yıllarda Wii U ile beklenen satış rakamlarına erişemeyen ve kötü zamanlar geçiren eski oyun devi Nintendo, el konsolu piyasasında 3DS ve 3DS XL ile oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Gözlüksüz 3 boyutlu görüntü verebilmesinin yanı sıra konsola özel tanıtılan Pokemon oyun serisi ile dikkat çeken 3DS ailesi büyük bir değişim yaşadı.

New 3DS ve New 3DS XL olmak üzere iki modeli tanıtan Nintendo, ufak yeniliklerden çok daha fazlasını sunuyor. En büyük değişikliklerden biri 3DS’in ekranında yapılmış. 3DS’in 3,5 inç ekranı 3,88 inç seviyesine çıkarken, 3DS XL’ın 4,88 inçlik ekranında herhangi bir değişiklik yapılmıyor.


Yeni tuşlar

Cihazın arka bölümünde yer alan tuşların sayısı ZR ve ZL tuşlarının da eklenmesi ile birlikte 4’e çıkartılmış. Nintendo aynı zamanda cihazların önünde, ekranın altında yer alan 3 tuşu kaldırıp, tek bir home tuşu kullanmayı tercih etmiş.




İkinci analog çubuk

Uzun süredir beklenen ikinci analog çubuğun, yani C-Stick’in, el konsollarına eklediği müjdesini verelim. Oyun deneyimini bir hayli iyileştirecek olan C-Stick, konsolun sağ bölümünde yer alıyor ve normal analog çubuğa oranla çok daha küçük gözüküyor.



Daha güçlü 3DS

Yeni 3DS ve yeni 3DS XL, daha güçlü işlemciye, daha güçlü bataryaya ve iyileştirilmiş 3D görüntü desteğine de sahip olacak. Nintendo aynı zamanda yeni 3DS ailesi ile SD kart kullanımını bırakıp microSD kart kullanımına geçiyor. Cihazlar Ekim ayında Japonya'da sırasıyla 330 ve 390 TL fiyat etiketleri ile satışa sunulacak. Yeni 3DS ailesinin Türkiye'ye gelmesi için de tahminler 2015 yılını işaret ediyor.



DEVAMINI OKU

Samsung Galaxy SM-A500 Göründü

Samsung’un tanıtılacak bazı akıllı telefon modellerinin yeni A serisi altında toplanacağı belli olmuştu. Şimdi de bu seriye dair modellerden SM-A500 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.





Samsung’un kısa zaman içinde tanıtılacak bazı akıllı telefon modellerinin yeni A Serisi altında toplanacağı ortaya çıkarılmıştı. Şimdi de A Serisi içindeki modellerden SM-A500’e dair bazı detaylar basına yansıdı.


Samsung Galaxy Alpha lansmanını takiben gelecek yeni akıllı telefonlar arasında yalnızca Note 4 bulunmuyor. Samsung’a yakınlığı ile bilinen SamMobile’ın ortaya çıkardığı yeni A serisi modellerden biri SM-A500 model adıyla Bluetooth sertifikasında ortaya çıktı.



Bluetooth sertifikasında ayrıca cihazın çift SIM kart desteği ile geleceğini gösteriyor. Yani çift SIM’li bir Samsung modeli geliyor. SM-A500’ün diğer özellikleri ise SamMobile tarafından bazı kaynaklara dayandırılıyor ve ekran, kamera ve tasarımına ilişkin bilgileri içeriyor.

Buna göre Samsung’un yakında tüketicilerin karşısına çıkması beklenen modeli SM-A500, HD çözünürlük sunan ekranla gelecek. Tasarımı Galaxy Alpha’ya benzeyecek ve yüksek çözünürlüklü ön kameraya sahip olacak.

İlgili modelin Galaxy Note 4 tanıtımının ardından Eylül ayı içinde duyurulması bekleniyor. 
DEVAMINI OKU

Samsung'dan iPad Karşıtı Reklam!

Samsung yeni tableti Galaxy Tab S'in reklam kampayalarına devam ediyor. Şirket, önceki birçok reklam filminde olduğu gibi son reklamda da Apple karşıtlığını benimsiyor.





Samsung, geçtiğimiz günlerde tanıttığı ve satışa sunduğu yeni tableti Galaxy Tab S'in tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bir reklam filmiyle cihazın üstünlüklerini vurgulamayı amaçlayan Samsung, önceki bir çok reklamında olduğu gibi Apple karşıtlığını benimsemiş durumda.

New York'ta Sokak röportajları

Kendi cihazı ile Apple'ın iPad Air'ını kıyaslayan Samsung, birçok açıdan Galaxy Tab S'in üstün olduğuna izleyicileri ikna etmeyi amaçlıyor. Samsung Mobile USA hesabı tarafından YouTube'da paylaşılan reklam filmi, New York'ta gerçekleştirilen ropörtajlardan oluşuyor. 

Hangisini tercih edersiniz?

Katılımcılara hem iPad Air hem de Galaxy Tab S gösteriliyor ve karşılaştırılmaları isteniyor. Tabii ki reklamın doğasına uygun olarak herkes Galaxy Tab S'i tercih ediyor.



Daha parlak, daha hafif, daha ince...

Samsung'un reklamda üzerine basarak vurguladığı üç nokta, yeni tabletinin iPad Air'e göre daha parlak, daha ince ve daha hafif olduğu. iPad karşıtı reklam stratejisi Samsung için başarılı görünse de, Apple'ın yeni iPad serisinin yakında tanıtlabileceği ve bu reklamın kısa ömürlü olabileceği yorumları yapılıyor.


Samsung Galaxy Tab S incelemesi
DEVAMINI OKU

Devler Cyanogen'in Peşine Düştü!

CyanogenMod adlı özelleştirilmiş Android ROM'larıyla dikkat çeken ve daha sonrasında kurumsal bir şirket olan Cyanogen, dev firmaların ilgi odağı oldu.




Büyük Android tabanlı cihaz üreten üreticilerin yapmak istemedikleri ya da yapamadıkları geniş bir ROM ağı kurmayı başaran CyanogenMod ekibi, onlarca farklı telefon ve tablete en güncel Android deneyimini, hızlı ve nispeten stabil bir şekilde sunuyor. Özellikle üreticilerin güncelleme vermeyi kestiği cihazlara bile!

Milyonları aşan kullanıcısı sayısıyla sektörde bir farkındalık yaratan CyanogenMod ROM'lar, içerisine dahil edilen Cyanogen ekibinin hazırladığı uygulamalarla daha da gelişmiş bir hal aldılar. 

En son Cyanogen adında şirket kuran ekip, 2014 model amiral gemi modellerini kasıp kavuran One Plus One'a da resmi olarak ROM sağlamış ve böylece ilk resmi anlaşmasını ortaya koymuştu.

Firmalaşma sürecini atlatan ve artık projeler üreten Cyanogen, büyük firmaların kıskacı altına girmiş durumda. Yahoo, Microsoft, Samsung ve Amazon gibi firmaların Cyanogen ekibiyle yoğun bir şekilde temas içerisinde olduğu bildiriliyor. Tabi henüz görüşmelerin detayıları pek açıklanmış değil tabiki ama tahmin etmek de zor olmasa gerek.

Google'ın arayüzünden tamamen farklı bir deneyim sunan Amazon Kindle cihazları için Cyanogen ekibinden destek alıp daha akıcı bir Android deneyimi sunabilir. Aynı şekilde TouchWiz ile epey eleştirilen Samsung, Cyanogen ekibiyle daha stabil bir Android arayüzü sunabilir.

Yahoo ile Microsoft'un amacı ise, Cyanogen ekibinin yıllardır Android tarafından edindiği tecrube ve geri bildirim bilgisini kendi projelerinde kullanabilme. Özelikle Windows Phone'u Android'in karşısına daha güçlü çıkarmak için böyle bir adım da Microsoft için mantıklı olabilir. 

Elbette önümüzdeki günlerde bu görüşmelerin sebepleri daha açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.
DEVAMINI OKU

iTunes Festival 2014 Başlıyor!

Apple'ın geleneksel müzik etkinliği iTunes Festival başlıyor. Birbirinden ünlü sanatçıların katılacağı müzik şöleni 30 gün boyunca devam edecek. Konserler canlı izlenebilecek.




Apple'ın geneleksel müzik etkinliği iTunes Festival 2014 başlıyor. Eylül ayı boyunca gerçekleşecek konserlerde birçok büyük sanatçı hayranlarıyla buluşacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşecek organizasyona Roundhouse Theatre ev sahipliği yapacak.

Kimler sahne alıyor?

Sahne alacak sanatçılar arasında efsanevi gruplardan, son dönemin popüler isimlerine kadar çok sayıda isim mevcut. Placebo, Kasabian, The Script gibi ünlü gruplara Ed Sheeran, Calvin Harris, Ben Howard, David Guetta gibi popüler isimler eşlik edecek.




Nasıl izlenir?

Eylül ayı boyunca her gece bir konserle sürecek etkinlik, iTunes üzerinden ve Apple TV'den canlı yayınlanacak. Etkinliğin, Türkiye saatine göre düzenlemiş tam programını burada bulabilirsiniz. iTunes Festival 2014 iPhone uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

DEVAMINI OKU

Suya Dayanıklılık Neden Önemli?

Son yıllarda bazı akıllı telefonlarda karşılaştığımız suya dayanıklılık özelliğinin niçin önemli olduğunu ve niçin standart haline gelmesi gerektiğine göz atıyoruz.




Son yıllarda özellikle Sony ve Samsung’un akıllı telefonlarında karşılaştığımız suya dayanıklı akıllı telefon konseptinin bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabildiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Ancak suya dayanıklı telefon demek sadece havuza girebileceğiniz, üzerine su döküp arkadaşlarınıza bak geçirmiyor işte diyebileceğiniz cihazlar demek değil.

Suya dayanıklılık tahmininizden daha önemli bir konu. Havuza, denize girmiyor olabilirsiniz, telefonu aşırı dikkatli kullanıyor, sudan uzak tutuyor olabilirsiniz ancak yine de telefonunuz su geçirebilir. Akıllı telefonlar hassas cihazlar, elinizdeki bir damla sudan ya da sıcak havada cebinizde taşıdığınızda oluşan terden bile bozulabilirler. Aniden bastıran yağmurdan bahsetmiyorum bile.



Geçtiğimiz günlerde başımdan geçen ufak bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazı okuyucularımız bilirler ben Sony Xperia Z1 kullanıyorum. Suya dayanıklılığından dolayı Xperia Z1’i tercih etmiştim ve beni hiç yarı yolda bırakmadı. Z1’in yanında bir de Windows Phone 8’i merak ettiğimden dolayı aldığım bir Lumia 620 bulunuyor ve bu telefon geçtiğimiz günlerde bozuldu.

Cihazın ses ve güç tuşları hiç bir şekilde çalışmıyordu ancak geri kalan donanımında sıkıntı yok gibi gözüküyordu. Hazır garantisi varken ve benim için de hayati önem taşımıyorken telefonu garantiye gönderdim. Bir süre bekledikten sonra gelen cevap benim için bir hayli ilgi çekici oldu sıvı teması! Telefonu suya sokmadığıma, telefonu suyla hiç bir şekilde karşılaştırmadığıma yemin edebilirdim ancak servis sıvı temasından dolayı benden yüklü bir para istiyordu.

Tabiki vermedim, cihazı geri çağırdım içini bir de ben açtım ancak servis haklıydı cihazın bazı bölümlerinde sıvı temasının işaretleri bulunuyordu.

Bu telefon nereden suyu buldu?


Aynı şey başıma Xperia Z1’de gelse hiç şaşırmazdım telefonu her gün yıkıyorum, cihaz ile su altında fotoğraflar çekiyorum (evde denemeyin) ama Lumia 620’yi elime bile almadığım günler oldukça fazla. Bu olaydan anladım ki telefonun su geçirmesi tahminimizden çok daha kolay. Akıllı telefonlar, cebinizdeyken terlerseniz, havada çok fazla nem varsa, yemek yaparken çıkan su buharına yakın bir noktada duruyorsa, elinizde bir damla su varsa gibi onlarca sebepten su alabiliyorlar. Bu sadece Lumia 620 için değil suya dayanıklı olduğu söylenmeyen her akıllı telefon için geçerli.




Çözüm ne olabilir?

Kılıflar suyun cihaza temas etmesini az da olsa önlüyor ama asıl çözüm  bizden değil, telefon üreticilerinden gelmeli. Üreticilerin cihaz tasarımlarını Sony gibi suya dayanıklılık temelinde yapmalarını beklemiyorum ama en her telefona Galaxy S5’te olduğu gibi sıvı temasını azaltan küçük bir şerit, şarj girişini kapatan bir kapakçık konulabilir. Üreticilere bunun maliyeti çok olmayacaktır ancak kullanıcıların bazı durumlarda küçük bir servet dökerek aldığı akıllı telefonlarını korumalarına yardımcı olacaktır. Telefon ile yine su altına giremeyeceksiniz ama en azından su buharından ya da terden telefonun su geçirmesi ihtimali ortadan kalkacak.

DEVAMINI OKU

Lumia 730 ve 735 Görüntülendi

Nokia’nın IFA 2014 fuarında tanıtacağı yeni akıllı telefonlarından Lumia 730 ve Lumia 735’in görüntüleri sızdırıldı. Sızan görüntülere bir göz atıyoruz.




Microsoft'un önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinlik kapsamında iki yeni akıllı telefonun tanıtılması bekleniyordu. Daha önce sızıntılara konu olan PureView kameralı Lumia 830 ve onun bir alt seviyesine konumlandırılan Lumia 730. Son sızıntılara göre Lumia 730, 4G destekli Lumia 735 ve çift sim kartlı Lumia 730 olmak üzere iki farklı sürüm ile gelecek. 

İddiaya göre 4G LTE’nin yaygın kullanıldığı bölgelerde Lumia 735 satışa sunulurken, 4G’nin kullanılmadığı yerlerde 3G destekli Lumia 730 satışa sunulacak. Bilgi henüz resmiyet kazanmadığından dolayı Türkiye’de hangi sürümün satışa sunulacağını söylemek oldukça zor.


Siyah ve beyaz gözüktü

Siyah ve beyaz renk seçenekleri görüntülenen telefonun, öncülü Lumia 720’nin çizgilerini koruduğu anlaşılıyor. Windows Phone 8.1 ile kullanılmaya başlanan sanal tuşların da cihazda yer alacağı görülebiliyor.

Teknik özellikleri nasıl olacak?

Daha önceki sızıntılara göre cihaz, 1,2 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemciye, 1 GB RAM’e, 720p çözünürlüğünde 4,7 inç bir ekrana sahip olacak. 
DEVAMINI OKU

MSN Messenger Tamamen Kapanıyor

Microsoft'un yaptığı son açıklama, internet tarihinde bir devrin en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan, ilklerin öncüsü MSN Messenger'ı tarihe gömüyor.




Mobil odaklı anlık mesajlaşma uygulamaları, MSN Messenger'ın tabutuna son çiviyi çaktı. Skype alımının ardından 2012 yılında Messenger kullanıcılarının büyük bölümü Microsoft'un yeni platformuna geçirilmişti. Ancak Çinli kullanıcılar bu uygulamanın dışında kalmıştı.

Sebebi ise Çin'deki Messenger operasyonlarının farklı bir şirket tarafından yönetilmesi ve Skype entegrasyonuyla ilk başta ilgilerinin olmamasıydı. Ancak yıllar geçti ve her yerde olduğu gibi Çin'de de mobil devrim gerçekleşerek, mobil mesajlaşma uygulamaları emektar MSN Messenger'in yerini aldı. Microsoft nihayet MSN'in tüm operasyonlarını 31 Ekim'de sonlandıracağını açıkladı.

İlk olarak 1999 yılında yayınlanan ve özellikle ülkemizde ADSL öncesi dönemde pek çok arkadaşlığın ilk tohumlarının ekilmesini sağlayan MSN Messenger, bugünkü sosyal ağların atası sayılabilir. En azından "atarlı giderli durum güncellemesi" ile ilk tanıştığımız yer, 2005 yılında adı Windows Live Messenger olarak değişen bu platform idi.
DEVAMINI OKU

Android Güvenliğini Artırın

Android cihazınızın çalınması ya da kaybolması yönünde, aklınızda soru işaretleri mi var? Bu yazımızda Android cihazların güvenliğini artırmanın yollarını açıklıyoruz.





Bilinene göre her yıl 7 milyon dolar değerinde akıllı cihaz kaybediliyor, çalınıyor. Ayrıca bunların yanında yüklenen zararlı uygulamalar da büyük zararlarla beraber, çok büyük miktarlarda veri kayıplarına yol açıyor. Bu yazımızda, Android cihazınızın güvenliğini arttırmanızı sağlayacak ipuçlarını açıklayacağız.

Antivirüs uygulaması kullanmaya gerek var mı?
Geçtiğimiz ay Google tarafından yapılan açıklamaya göre Android cihazlarda Antivirüs yazılımı kullanılması gerekmiyor. Ancak bunun için önemli bir şart bulunuyor. Bilinene göre güncel yazılım kullanan cihazlar için gereken güvenlik uygulamaları Google tarafından cihazların içerisine yerleştiriliyor.

Ancak güncel olmayan ya da Cyanogenmod, AOKP gibi yazılımlara sahip cihazların anti virüs yazılımı kullanması gerekiyor. İşte kullanabileceğiniz en iyi anti virüs uygulamaları:

1. Dr.Web Antivirüs

Dr.Web, Android için en iyi antivirüs uygulamalarından biri. Ücretsiz sürümü çok büyük işlevler yapmasa da, şu anda 165 TL olan ücretli sürümü tüm Android güvenlik uygulamalarını geride bırakıyor.

Dr.Web Antivirüs uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.





2. F-Secure Mobile Security

F-Secure sadece Android için değil, diğer sistemlerde de en iyi olan anti virüs yazılımlarından biridir. Genel olarak Google Play kullanıcılarının da beğenisini kazanan uygulama, ücretli olması nedeniyle çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip değil.


F-Secure Mobile Security uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.




3. Avast Mobile Security & Antivirüs

Bilinen en iyi ve ücretsiz Android anti virüs uygulaması olan Avast, Android için en iyi çalışan anti virüs uygulamalarından biri. Özel olarak Android üzerinde güvenlik çalışmamaları sürdüren Avast, Android için en iyi anti virüs uygulamaları arasında yer alıyor.

Avast Mobile Security & Antivirüs uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.




Uygulamaları Koruma
Cihazınızdaki uygulamalar eminiz sizler için çok önemlidir, özellikle Google Drive, One Drive gibi bulut depolama servislerin uygulamaları içlerindeki verileriniz nedeniyle çok büyük öneme sahip olabiliyor. Peki, uygulamalarımızın güvenliğini nasıl sağlayacağız? Bunun için de kullanabileceğiniz, güçlü uygulamalar bulunuyor.

1. Kilit (Smart App Protector)

Kilit uygulaması ile korumak istediğiniz uygulamaları en zor şifreleri kullanarak güvende tutabilirsiniz.  12x12 boyutuna kadar oluşturacağınız şekilli kilitler, pin koduyla koruma ya da normal harf ve rakam kullanabileceğiniz parolalar ile cihazınızdaki uygulamalarınızı güvende tutabilirsiniz.

Kilit uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.


2. Kilit (Applock)

Applock da uygulamalarınızı şifreleyerek koruyabileceğiniz uygulamalardan biri. Görsel açıdan en iyisi diyebileceğimiz Applock sunduğu temalar ile başarılı bir arayüz sunuyor. Görsel yapısının yanında Pin ve şekilli kilitleri ile güvenliğinizi ihmal etmiyor.

Applock uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.


Kayıp Telefonu Bulma
Telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa onu bulmak için Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını kullanabilirsiniz. Android cihaz yöneticisi Google tarafında geliştirildiği için en istikrarlı çalışan uygulamalardan biridir.

Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.




Kişisel Verilerinizi Saklayın

Android cihazınızdaki kişisel verilerinizi (Fotoğraf, Video, Belgeler gibi.) saklamak için hepimizin bildiği bulut depolama servislerinin uygulamalarını kullanabilirsiniz. İşte kullanabileceğiniz en iyi ve kullanışlı bulut depolama uygulamaları:

1.Google Drive

Android geliştiricisi olması nedeniyle android cihazlarda kullanılabilecek en kararlı uygulamaları geliştiren Google, Drive hizmetiyle de en iyi bulut depolama uygulamasını geliştirdiğini gösteriyor.  Google Drive, Paylaşım konusunda diğer hizmetler kadar başarılı olmasa da, kişisel veri depolama için en iyi uygulama olabilir.

Google Drive uygulamasını indirmek için buraya tıklayın.




2. OneDrive

Microsoft tarafından geliştirilen OneDrive verilerinizi saklayabileceğiniz en iyi ara yüze sahip uygulamalardan biri. Özellikle verilerinizi hızlı açabilmesiyle beğeneceğiniz uygulama, artık 15 GB depolama sunmasıyla da çok fazla tercih ediliyor.





Android, mobilde en tehlikeli sistemlerden biri olmasına rağmen, yazımızdaki önlemleri aldığınızda bu oranı en alt seviyelere kadar indirmiş olacaksınız. Yazımızda gördüğünüz gibi Android telefon güvenliği zor olmasa birçok güvenlik uygulamasını kullanmanızı gerektiriyor. Sizlere önerimiz uygulama yüklerken istediği izinleri kotrol etmeniz ve cihazınıza herşeyi indirmemenizdir.

DEVAMINI OKU

ABD’de En Sevilen İş Tabletleri

ABD’de yapılan bir kullanıcı memnuniyeti araştırmasında iş odaklı kullanımda en sevilen tablet üretici şirketler ve işletim sistemleri belirlendi.





ABD’nin saygın teknoloji sitelerinden biri tarafından sonuçları yayınlanan araştırmaya göre iş + evde, birlikte kullanımda kullanıcı memnuniyeti en yüksek marka Microsoft seçildi. Windows 8 ve 8.1 tabletleri ile 9 üzerinden 8.9 alarak ilk sırada yer almayı başardı.

İş odaklı kullanımın önemli bir parametre sayıldığı araştırmada Microsoft’un yüksek kullanıcı memnuniyeti ile karşılanması, MS Office uygulamalarının entegre olarak sunulması ile ilişkilendirilebilir. Microsoft’un tabletlerini takip eden marka ise Dell. Yine Windows 8/8.1 ile gelen Dell tabletler de 9/8.5’lik oldukça başarılı bir kullanıcı memnuniyetine ulaştı.



Android işletim sistemi Google ve Samsung tabletler, aynı skorla, 8.2 ile Dell’i izlerken iOS işletim sistemli Apple iPad modelleri, 9 üzerinden 8 gibi bir skorla araştırmayı tamamladı. Android’li Asus tabletler listede 6. sırada yer aldı. Asus tabletlerin kullanıcı memnuniyeti odaklı puanları 9 üzerinden 7.3.

İş dünyasının tablet kullanım alışkanlıklarında ABD ekseninde Windows işletim sistemli cihazların tercih edildiği görülüyor. Google, Samsung, Apple gibi teknoloji devleri de pazarda önemli bir kullanıcı memnuniyeti sağlamış görünüyorlar. 
DEVAMINI OKU

HP, 6 Milyon Kabloyu Geri Çağırıyor!

HP'nin 2010 ve 2012 yılları arası üretilen ABD'deki 6 milyon taşınabilir bilgisayar adaptörlerinde kullanılan kablo, yangın çıkarabilme ihtimali yüzünden geri çağırılıyor.




Son zamanlarda büyük otomotiv firmalarından sıkça duyduğuuz geri çağırma haberleri, şimdi de bilgisayar sektörü için gerçekleşiyor. 

HP'nin ABD ve Kanada pazarlarına sürdüğü Eylül 2010 ve Haziran 2012 dönemine ait taşınabilir bilgisayarların güç adaptörlerine güç veren kabloları pazardan geri toplama kararı alındı. Geri çağrılan kablolar HP ve Compaq modellerinde kullanılan LS-15 AC adaptör ve kablolar.

HP’nin şimdiye kadar toplamda 30 kadar laptop güç kablosunda aşırı ısınma ve erime vakası yaşandı. Bunun üzerine HP, yangına neden olması ihtimaline karşılık 6 milyon laptop güç kablosunu piyasadan çekmeye karar verdi.

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamada 30 vakada HP güç kablolarının aşırı ısınması ve erimesi, bazı durumlarda da küçük çaplı yangınlara neden olması durumu yaşandığı belirtildi. Bu yüzden ücretsiz değişimden ilgili ürünlere sahip kişilerin yararlanıp, olası riskleri bertaraf etmesi gerekiyor.

ABD'de yaşanan sıkı kurallar nedeniyle, bu pazarda sürekli ürün geri çağırmalarını görüyoruz. Ülkemizde pek bir geri çağırmanın yaşanmaması ise, bizim pazara hatasız ürünlerin sunulması mı yoksa denetimsizlik mi orası ise ayrı bir tartışma konusu.
DEVAMINI OKU

iPhone 6 Kutusundan Çıktı

9 Eylül'de resmen tanıtılacak olan iPhone 6, kutusundan çıkartılıp ilk kez çalıştırıldı. Tanıtılacak iPhone 6 ile aynısı olacağı söylenen ürün, bakalım şimdilik nasıl gözüküyor?





iPhone 6 sızıntıları gelmeye devam ediyor. 9 Eylül'de resmen tanıtılacak olan telefon, gelen bilgiler ve görseller doğruysa ilk defa kutusundan çıkartıldı ve çalıştırıldı.

Tabi fotoğrafları çekilen iPhone 6, final öncesi hazırlanan gerçek çalışan bir demo ürünü olabilir. Yani çıkacak cihazın özellikleri bir ihtimal yine farklılaşabilir. Ayrıca birebir Çin replikası bir cihazla da karşı karşıya kalabiliriz.

Replika bir cihaz ihtimallerini güçlendiren detaylar ne diyecek olursanız, iOS 8'deki takvim ikonu sahteye benziyor. Ayrıca tek LED flaşın da gözükmesi biraz ön yargıyı artırıyor. 

Tüm bu ihtimalleri bir tarafa bırakarak, gerçek olduğu iddia edilen iPhone 6 görselleriyle sizleri başbaşa bırakalım.








DEVAMINI OKU

Galaxy Note 4 Tanıtımları Başladı

Samsung’un IFA 2014’te tanıtacağı Galaxy Note 4 modeline ilişkin reklam videoları YouTube üzerinden yayınlanmaya başladı. İşte o birbirinden renkli temalara sahip videolar…



Samsung, yılın en çok beklenen akıllı telefonlarından Galaxy Note 4’ü 3 Eylül Çarşamba günü Almanya’da resmi olarak tanıtacak. IFA 2014 kapsamında sahne alacak yeni modele ilişkin tanıtım videoları ise Samsung tarafından paylaşılmaya başlandı.

Samsung Mobile YouTube hesabından paylaşılan 4 yeni video, Galaxy Note 4’ün tasarımına ilişkin detayları gözler önüne sererken S Pen üzerinde ayrıntılı olarak durulduğu görülüyor.

Blogger, müzisyen gibi kimselerin Note 4 kullanımlarına dair renkli senaryolar etrafında şekillenen videoların her biri yaklaşık 1 dakika 30 saniyelik sürelere sahipler. İşte o videolar:










DEVAMINI OKU

Lenovo ThinkPad Tablet 8 Türkiye'de

Lenovo, yeni tableti ThinkPad Tablet 8'i emlak sektörüne özel avantajlarla beraber satışa sundu. İlgili röportaj ve diğer bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.



Dünyanın en prestijli profesyonel bilgisayar markalarından ThinkPad, yeni Windows 8.1 işletim sistemli tableti ThinkPad Tablet 8 ile Türkiye'de satışa çıkıyor.

Emlak ofislerini ve emlakçıları hedef alan yeni tablet, içerisine entegre edilen emlak yazılımı ile cazip bir noktada. 

Bugün Türkiye tanıtımı yapılan ürün ile ilgili Lenovo'dan Burç San ile yaptığımız röportajı aşağıda izleyebilirsiniz. İyi seyirler.





Lenovo ThinkPad Tablet 8'i biraz daha iyi tanıyalım

8 inçlik full HD ekrana sahip ürün, 2 ve 8 megapikselli ön ve arka kameraları HD görüntü ve yüksek video kalitesi sunuyor.

4. Nesil Intel Atom işlemcili ThinkPad Tablet 8, 3G özelliği sayesindeyse her an her yerden rahat internet bağlantısı sağlıyor. 8 saate varan pil ömrüyle de gün içi yeterli süreyi sunmayı planlıyor.

Üstelik ThinkPad Tablet 8’ler Türkiye’de hizmet veren yaklaşık 150 bin emlak ofisinin iş hayatını kolaylaştıracak bir emlak uygulaması ile satışa sunuluyor.

Türkiye’de sadece satışı gerçekleşen emlak sayısının geçtiğimiz yıl 1,5 milyona ulaştığı düşünülürse sektördeki bu hıza ayak uydurmak için teknolojiden faydalanmak artık bir gereklilik.

Lenovo’nun Anahtar Teknoloji ve Microsoft Türkiye ile birlikte geliştirdiği “REOS Emlak Sistemi” uygulaması, Turkcell’in üstün network şebekesiyle sunduğu 3G hızının avantajları ve yaygın satış ağı desteğiyle emlak sektörünün hizmetine sunuluyor.

REOS, gayrimenkul sektöründe franchise veren lider markaların ve bağlı ofislerinin bilişim ihtiyaçlarını karşılayan, günlük işleri için gerekli entegrasyonları barındıran, web tabanlı bir emlak işletim sistemi. Emlakçıları ofise bağlı kalmaktan kurtaracak olan bu uygulama sayesinde tek dokunuşla porföy oluşturulup yönetilebiliyor. Aynı şekilde müşteri bilgileri ve talepleri de kolayca listeleniyor. Mevcut portföylerin emlak portallarına aktarımı ise sadece bir kaç dakika alıyor. Kurumsal firmalarda tüm ekibin portföyleri tek tek takip edilebiliyor, ofis yönetimi sağlanabiliyor. Etkin müşteri yönetimi ve müşteri talepleri & portföy eşleşme algoritması sayesinde yeni fırsatlar kaçmıyor. Kolay ajanda ve görev yönetimiyle iş akışları daha hızlı ve kontrollü yönetiliyor.


ThinkPad Tablet 8, Turkcell mağazaları ve kurumsal müşteri temsilcileri aracılığıyla, Re-Os emlak uygulaması içinde data paketiyle 24 ay kontratlı, 77 TL’den başlayan fiyatlarla 6 Eylül’den itibaren satışa çıkacak.
DEVAMINI OKU

10 Milyon Adet Satan İlk LG!

LG G3, 10 milyon adetlik satışa ulaşan ilk LG Electronics akıllı telefonu olmak üzere. Hedefler tutturuluyor, başarının mimarı ise kuşkusuz beklentilere verilen başarılı yanıtlar...




Samsung ve Apple’ın domine ettiği akıllı telefon pazarında diğer takipçiler yüzde 5 seviyelerinde pazar paylarına sahip. LG’de bu kategoride yer alıyor, yüzde 5 seviyesinde ve pazar payını artırmak için çaba gösteriyor. Bu çabanın en özel meyvelerinden biri kuşkusuz LG G2 oldu.




Geçtiğimiz yıl tanıtılan akıllı telefon sahip olduğu özelliklerle beraber oldukça agresif bir fiyatla tüketicilerin karşısına çıkmıştı. Başarı, gerek Android'li akıllı telefon satışlarında gerekse şirketin imajı yönünde oldu. 2014 yılına gelindiğinde LG’nin G2’sinin takipçisi merakla beklenir olmuştu.

Ve LG G3, geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtıldı. 5.5 inçlik 2560 x 1440 QHD ekranla gelen cihaz Güney Kore’de inanılmaz derecede başarılı bir başlangıç yapmış, ardından da küresel pazarlara çıkmıştı. Kore’de yayınlanan bir rapora göre LG, G3 modeli ile bir akıllı telefon modelinde 10 milyon adetlik satış barajını ilk kez aşacak. Elde edilen başarının ardında LG G3’ün son dönemdeki en başarılı modellerden biri olması yatıyor.





Ekranına ek olarak 2,5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801, Adreno 330 grafik, 16-32 GB hafıza seçeneği, 16GB’lık depolama alanlı versiyonu için 2 ve 32 GB için 3GB RAM sunması, 3000mAh’lık bataryası öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Çift flaşlı 13 megapiksel kamerası da dikkat çekiyor. LG, G3 ile birlikte doğru yolda görülüyor.

DEVAMINI OKU

Sony'de Su Geçirmezlik Standart Olabilir!

En son tanıttığı Xperia M2 Aqua modeliyle en önemli su geçirmezlik seviyesini orta segmente taşıyan Sony, orta segment diğer telefonlarında da bu gelişmeyi uygulayabilir.





 
Geride bıraktığımız 2 seneyi düşünecek olduğumuzda, su geçirmezlik özelliğini üst seviye telefonlara, herhangi bir kalınlık dezavantajı getirmeden sunan ilk telefon Sony olmuştu.

Sony Xperia Z ile beraber üst seviye bir telefon, hem ince hem şık hem de su geçirmez olabileceğini bizlere kanıtlamıştı. 

Geçen yıllar Xperia Z'den sonra bizleri Xperia Z1 ve Z2 ile tanıştırdı. Firma tabi suya dayanıklılık seviyesini de bir tık ileri taşıdı. 

Xperia Z2 ile beraber IP58 desteği sunan firma, 30 dakika boyunca 1 metre derinlikteki suya karşı koruma sağlıyor. 

Sony, bu farkını artık orta segmente de getirmeyi amaçlıyor. Ağustos ayının ortalarında tanıtılan Xperia M2 Aqua ile en üst seviye su geçirmezlik özelliğini orta segmentte sunan Sony, esasında orta segmente ağırlık vereceğinin sinyallerini de verdi. 

Sony, 2015 yılı içerisinde orta seviye telefonlarında standart olarak suya dayanıklılık özelliğini eklemeyi planlıyor.  Firma bu doğrultuda FIH Mobile, Compal Electronics ve Arima Communications gibi ortaklarına da referans tasarımlar hazırlamaları talimatını verdi. 

Ayrıca Sony gibi diğer rakip firmaların da su geçirmez cihazlara ağırlık vereceği bilgileri sektör içinde dolaşıyor. HTC ve LG gibi henüz suya karşı dayanıklı mevcut ürün gamında model sunmayan üreticiler ve hali hazırda suya karşı dayanıklı modelleri olan Samsung'un da çalışmaları 2015'te yoğunlaştıracağı gelen bilgiler arasında.


DEVAMINI OKU

Apple Yeni Teknolojinin Neresinde?

iWatch iddiaları tüm hızıyla sürerken rakip şirketlerin giyilebilir ürünleri gelmeye devam ediyor. Peki ya yenilikçiliği ile ünlü Apple bu alanda geç mi kaldı, yoksa fırsat mı kolluyor?





Yeni bir devrime göz kırpan giyilebilir teknolojik ürünler giderek yaygınlaşıyor. Yenilikçi ve cesur adımlarıyla bugünlere gelen Apple'dan ise bu alanda şimdilik ses yok. Peki ya şirket, rakiplerinin bir şekilde yerini aldığı giyilebilir teknoloji trenini yakalayabilecek mi? Yoksa adım atmak için biraz geç mi kaldı?

Her şey Eylül'de belli olacak

Aslında bu soruların yanıtını çok kısa bir süre sonra, muhtemelen 9 Eylül'de gerçekleşecek iPhone 6 etkinliğinde alacağız. Bilindiği gibi, çeşitli dedikodular, Cupertinolu şirketin yeni giyilebilir teknolojik ürününü bu etkinlikte tanıtabileceği yönünde. Hakkında pek fazla bilgi bulunmasa da, iWatch olarak anılan cihaz etkinlikte ortaya çıkabilirve iOS 8'in Sağlık uygulamasıyla birlikte önemli işlere imza atabilir.

iWatch 9 Eylül'de gelmezse geç kalınabilir


Başlangıçta sorduğumuz soruya dönecek olursak, Apple için en doğru hareket, kendi akıllı saatini ya da akıllı bilekliğini 9 Eylül'deki etkinlikte tanıtmak olacak. Aksi halde, rakiplerin birçok ürün verdiği pazarda biraz geç kalınmış duruma düşülebilir.



Rakipler boş durmuyor

Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl ilk akıllı saati Galaxy Gear'ı tanıtan Samsung, o günden bugüne toplam 5 ayrı modelle pazarda çeşitliliği ve sürekliliği yakaladı. Son dedikodular Koreli şirketin 6. akıllı saatini duyurmaya hazırlandığı yönünde. Sony, LG, Motorola gibi markalar da ya akıllı saat ve benzeri ürünlerini çoktan duyurdu ya da duyurmak üzere. Yeni oluşan pazarda belki de en büyük oyunculardan biri olacak Apple'ın eksik olması doğru bir strateji gibi görünmüyor.

Apple oyunu yeniden kurabilir

Apple, 9 Eylül'deki etkinlikte işlevsel bir giyilebilir ürün ile tüm kartların yeniden dağıtılmasını sağlayabilir. Hatta, daha önce birçok kez olduğu gibi yeni oyuncuların kendisini takip ederek pazara girmesinde motive edici güç bile olabilir. Hatırlanacak olursa, iPad ile tablet pazarını oluşmasına öncülük eden Apple, tüm rakipleri bu alanda üretim yapmaya sevk eden marka olmuştu. Benzeri bir süreci tekrar yaşatabilecek şirket, daha da geç kalması durumunda oyuna geç katılmanın sancılarını da yaşayabilir.





Giyilebilir teknoloji seçim kriteri

Günümüzde akıllı saatlerin ve giyilebilir teknolojik ürün desteğinin platformlar açısından önemi giderek artıyor. Seçimlerinde bu tür kriterleri öncelik haline getirecek kullanıcıların önümüzdeki dönemde artmasını beklemek mümkün. Bakalım Apple giderek popülerleşen bu alanda treni yakalayabilecek mi?


DEVAMINI OKU

HTC Desire 510 Tanıtıldı

HTC’nin giriş ve orta seviye telefon ailesi Desire’a yeni bir model eklendi. Şirket yeni orta segment telefonu Desire 510’u tanıttı. İşte cihazın teknik özellikleri



HTC’nin Desire serisi akıllı telefonlarına bir yenisi daha eklendi. Teknik özellikleri açısından orta segmente konumlandırılan Desire 510, HTC Blog’da yapılan bir açıklama ile tanıtıldı. Gücünü 1,2 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemcisinden alan Desire 510, 854 x 480 piksel çözünürlüklü 4,7 inç boyutunda bir ekrana sahip.

HTC yaptığı açıklamada cihazın RAM’inden bahsetmese de tahminler Desire 510’un 1 GB RAM’e sahip olacağı yönünde.

Sınıfında fazla karşılaşmadığımız 4G LTE desteğine de sahip olan Desire 510’un önümüzdeki günlerde Avrupa ve Asya pazarında satışa sunulacağı söylenirken, cihazın fiyatı hakkında ne bir bilgi verilmedi. HTC yaptığı açıklamada Desire 510’u uygun fiyatlı bir telefon olarak tanımladı ancak detay vermedi.

İki renk seçeneği

Akıllı telefon beyaz ve gri olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Akıllı telefon Android’in resmi olarak yayınlanan son sürümünü yani 4.4.4 Kitkat sürümünü kullanmakta. Desire 510’da HTC’nin ikonikleşen Boomsound hoparlörleri de yer almamakta. 
DEVAMINI OKU

Google Drive İpuçları

Google Drive çok sayıda özelliğe sahip olduğu halde az sayıda kullanıcı, bu özelliklerin tamamını kullanıyor. İşte Google Drive'ın az bilinen özellikleri.




Google Drive kullanıcı sayısı, birçok rakibinden oldukça fazla. Ancak çok sayıda kullanıcısı olmasına rağmen az sayıda kullanıcı Google Drive’ın tüm özelliklerini biliyor. Bu yazımızda da Google Drive kullanıcılarının az kullandığı özelliklere göz atacağız.

Dokümanlarınızı Paylaşın
Dosyalarınız üzerinde çalışırken, arkadaşlarınızın yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Google Drive ile dokümanları arkadaşlarınızla paylaşabilme imkânına sahipsiniz. Dokümanları arkadaşlarınız ile paylaşmak için Öncelikle paylaşmak istediğiniz dokümanı açmanız gerekiyor.

Daha sonra sağ üstte yer alan “Paylaş” butonuna tıklayarak paylaşma ekranına ulaşıyoruz. Paylaşma ekranının üst bölümündeki link ile dokümanı istediğimiz yerde paylaşabiliriz. Ancak herkesin görebilmesi için “Özel – Yalnızca siz erişebilirsiniz” seçeneğinin yanındaki “Değiştir” bağlantısına tıklayarak dokümanı istediğiniz kişiler ya da herkesle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca dokümanı sadece belli bir kişi ile paylaşmak istiyorsanız, en altta yer alan “Kişileri davet et” bölümünü kullanarak isim ya da e-posta yoluyla, dokümanı tek bir kişiyle de paylaşabilirsiniz.



Dokümanlara Çevrimiçi İçerik Ekleyin
Bir dokümanı düzenlerken resim ya da başka içerikler ekleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Dokümanlarınıza resim eklemek için, düzenlediğiniz dokümanı açın. Üst menüden “Ekle” sekmesine tıklayın ve “Resim ekle” penceresini açın.

Resim ekle penceresinin sol menüsünü kullanarak bilgisayarınızdan resim seçip yükleyebilir, web cam ile fotoğraf çekebilir ya da URL ile resim yükleyebilirsiniz. Tabi bu kadar değil. Ek olarak Google hesabınızdaki albümlerden veya Google Drive hesabınızdaki resimlerden birini ekleyebilirsiniz. Son olarak elinizde hiç resim yoksa “Arama” özelliğini kullanarak Google Arama Motoru üzerinden resim arayabilirsiniz.





Dokümanlara Farklı Cihazlarla Erişin
Google Drive sadece bilgisayarınız ile kullanacağınız bir hizmet değil. Google Drive uygulamasını farklı cihazlar için yükledikten sonra bu cihazlarda Google oturumunuzu açarak tüm dokümanlarınıza erişebilirsiniz.


Son Değişiklikleri Kontrol Edin
Google Drive kullanırken dosyalarınızı arkadaşlarınızla paylaştınız. Ancak arkadaşlarınızın dosya üzerinde neler yaptığını anlayamadınız, hiç sorun değil. Google Drive Etkinlik özelliği ile dosya üzerinde neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için Google Drive ana sayfasından bir doküman seçin ve üzerinde bir kere tıklayın. Dokümana tıkladıktan sonra, sağ bölümde “Ayrıntılar” sekmesi açık olacaktır. Ayrıntılar sekmesinin hemen yanındaki “Etkinlikler” sekmesini açtığınızda ise dosya üzerinde neler yapıldığını görebilirsiniz.




Bu yazımızda da gördüğünüz gibi Google Drive, sadece bir bulut depolama servisi değil ve bizim bu yazımızda bile yazmadığımız çok sayıda özelliği içerisinde barındırıyor. Eğer Google Drive kullanımınızı biraz daha arttırırsanız daha fazla özelliği rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar