Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Efsaneleşen Nokia Telefonları

Bir zamanlara damgasını vurmuş olan Nokia modellerini bir araya getirdik. Nokia 6600, N-Gage, N95 gibi efsanelerin yer aldığı listeye gelin bir göz atalım.


Akıllı telefon piyasası yeni oluşurken Nokia, piyasasında fırtınalar estiriyordu. Rakipsiz olarak görünen Nokia, zamana ayak uyduramamanın cezasını çok ağır ödemişti.

Zamanının bir iOS’i, bir Android’i olan Symbian işletim sistemini tercih eden Nokia, çabalamış ancak başarısız olmuştu. Çareyi Windows Phone’da arayan Nokia, kendini bir anda Microsoft’un bünyesinde buldu. Microsoft tarafından satın alınan Nokia, telefon piyasasından çekilmişti.

Telefon piyasasına önemli modelleri kazandıran Nokia, son dedikodulara göre yeniden küllerinden doğmaya çalışıyor. Nokia, yeni hamlesi ile başarılı olur mu bilinmez ama biz bir zamanlara damgasını vurmuş, şimdilerde unutulmaya yüz tutan Symbian işletim sistemine sahip Nokia modellerini bir araya getirdik.

Nokia 6600

Nokia’nın ilk renkli ekrana sahip telefonu olmamasına rağmen, renkli ekranlı Nokia denilince ilk olarak akıllara Nokia 6600 geliyor. Nokia 6600, VGA çözünürlüğündeki kamerası, 2.1 inç büyüklüğündeki TFT ekranı, Symbian OS v7.0 işletim sistemi ve 6 MB dahili depolama alanı ile hafızalara kazındı. Nokia 6600’ın işlemci frekans hızının 104 MHz olduğunu belirtelim.



DEVAMINI OKU

WhatsApp'a Yeni Özellikler Geldi

Anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, Android uygulamasını güncelledi. Android için WhatsApp güncellemesi, uygulamaya yeni özellikler ekliyor. İşte yeni WhatsApp özellikleri.


Popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda iPhone için yeni beta sürümünü yayınlamıştı. iPhone için WhatsApp Beta sürümünde uygulamaya yeni özellikler ekleniyordu. WhatsApp, Android kullanıcılarını da unutmadı ve bugün yeni bir güncelleme yayınladı. WhatsApp güncellemesiyle uygulamaya yeni özellikler ekleniyor.

WhatsApp’ın Yeni Özellikleri!


Android için güncellenen WhatsApp; kişiselleştirilebilir pop-up bildirim desteği, özel bildirim sesi atama, tekli konuşmaları sessize alma, titreşim şiddetini ayarlama, sesli görüşmelerde kaliteyi düşürme opsiyonu ve mesajları okunmadı olarak işaretle özelliklerine sahip. Ancak mesajları okunmadı olarak işaretle özelliği, mesajı okuduğunuz zaman karşı tarafa yine mavi tik uyarısını gönderdiğini belirtelim.



Google Play’e henüz sunulmayan WhatsApp güncellemesini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak APK dosyası olarak indirebilirsiniz. WhatsApp APK dosyasını yükledikten sonra WhatsApp’ın yeni özelliklerini kullanmaya başlayabilirsiniz.
DEVAMINI OKU

Sniper Ghost Warrior 3'ün Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı!

Sniper Ghost Warrior serisinin yeni oyunu Sniper Ghost Warrior 3'ün yeni oynanış videosu yayınlandı!

Geliştirici City Interactive Games, Sniper Ghost Warrior serisinin yeni oyunu Sniper Ghost Warrior 3 için 24 dakikadan oluşan yeni bir oynanış videosu yayınladı. 

Serinin üçüncü oyunu olmasına rağmen serideki ilk AAA üretim şeklinde gösterilen Sniper Ghost Warrior 3 oynanış videosunu aşağıdan rahatlıkla izleyebilirsiniz. Daha öncesinde E3 fuarında basına gösterilmiş olan oynanış videosu ilk defa halka açık bir şekilde paylaşıldı ve oyunun baş tasarımcısı Jess Lebow oynanış videosunu seslendiriyor. Sniper Ghost Warrior 3'ün demosu önümüzdeki ay Gamescom'da gösterilecek. Sniper Ghost Warrior 3 ne zaman çıkacak sorularına bir açıklık getirecek olursak oyunun 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkış yapması bekliyor.



DEVAMINI OKU

FIFA 16'nın Sistem Gereksinimleri Nedir?

FIFA 16'nın sistem gereksinimleri resmi olarak açıklandı!
EA Sports firmasının bu sezon ilk kez kadın futbolcuları da bünyesine dahil edeceği yeni FIFA oyunu FIFA 16'nın resmi sistem gereksinimleri belli oldu.


Her serisinde olduğu gibi oyunun çok yüksek PC bileşenlerine ihtiyaç duymadığını sizlere söyleyebiliriz. Önerilen sistem gereksinimleri birçok oyuncunun oyunu yeteri akıcılıkta oynaması için yeterli olacak gibi görünüyor. Göze batan tek nokta oyunun DirectX 11'i zorunlu olarak şart koşması. Fakat günümüzde birçok ekran kartının zaten DX 11'i desteklediğini göz önüne alırsak, bu da büyük bir sorun teşkil etmeyecektir.

FIFA 16 PC sistem gereksinimleri şu şekilde;

Önerilen sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 8/8.1/10 -64-bit
İşlemci: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz
RAM: 8GB
HDD: 15.0 GB
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460
DirectX: 11.0

Minimum sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7/8/8.1 -64-bit
İşlemci: Intel Core i3-2100 @ 3.1GHz
RAM: 4GB
HDD: 15.0 GB
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
DirectX: 11.0
DEVAMINI OKU

Lumia 950 ve Lumia 950 XL Geliyor!

Microsoft iki yeni Lumia modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üst düzey donanıma sahip olacak yeni Lumia modelleri hakkındaki ilk bilgiler haberimizde.

Microsoft, Nokia’yı satın almasından sonra Lumia modellerine daha fazla ağırlık vermeye başladı. Lumia serisini sürdürmeye kararlı olan Microsoft, yeni modeller ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Gelen bilgilere göre Microsoft iki yeni Lumia akıllı telefonu çıkaracak. Lumia 950 ve Lumia 950 XL olması beklenen telefonların Eylül'de duyurulması bekleniyor.

Daha önceki raporların Lumia 940 ve Lumia 940 XL'ı işaret etmesine rağmen son gelen bilgiler Microsoft'un aslında Lumia 950 ve Lumia 950 XL'ı çıkarmak istediğini gösteriyor. Söylenenlere göre her iki telefonda da metal kasa ve C tipi USB girişi bulunacakmış. 

Diğer modele göre daha küçük bir boyuta sahip olacak olan Lumia 950, Quad HD çözünürlükte 5.2 inç ekran, hexa-core Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB standart depolama alanı, 3,000 mAh batarya, 20 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera ile gelecek.

Lumia 950 XL ise Quad HD çözünürlükte 5.7 inç ekran ile gelirken Qualcomm'un amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 810'u kullanacak. 3,300 mAh batarya ile diğer modele göre daha uzun bir kullanım süresi vaadeden Lumia 950 XL'ın diğer bütün özellikleri Lumia 950 ile aynı olacak. Her iki modelde microSD kart girişi bulunacağını söyleyebiliriz.

Resmi açıklamanın Eylül ayının sonlarında yapılması beklenirken piyasaya çıkışın Kasım veya Aralık ayında gerçekleşeceği söyleniyor.

DEVAMINI OKU

Altın Kaplama One M9 Satışa Sunuldu

İngiltere merkezli Goldgenie firması HTC'nin amiral gemi modeli One M9'un altın kaplama versiyonunu satışa sundu. İşte karşınızda 24 ayar altın kaplama One M9!

HTC'nin amiral gemi modeli One M9, ne yazık ki piyasada istediğini bulamadı. Ancak su götürmez bir gerçek var ki, her ne kadar yenilenen bir tasarım olsa da, One M9 bir çok rakibine göre tasarım ve malzeme kalitesi konusunda oldukça başarılı. 

Premium bir telefon almak isteyenlerin listesinde üst sıralarda yer alan HTC One M9, çok daha "Premium" hale geldi. İngiltere merkezli bir firma olan Goldgenie, One M9 modelinin 24 ayar altın kaplama versiyonunu satışa sundu.




24 Ayar Altın Kaplama One M9 Satışta!
Yekpare kasaya sahip olan One M9, kendisini özel hissetmek isteyenler için deyim yerindeyse yeniden imal edildi. Böylece zaten premium bir malzeme kalitesine sahip olan One M9, çok daha özel bir hale getirildi.

Teknik özellik tarafında bir farklılık sunmayan altın kaplama model, ömür boyu garanti kapsamı altında. Ürünün fiyatı ise Apple Watch Edition'ın Türkiye fiyatları düşünüldüğü zaman hesaplı bile denilebilir.


İşte Altın Kaplama One M9'un Fiyatı
1.580£ fiyat etiketine sahip olan altın kaplama One M9, yaklaşık olarak 6.700 Türk Lirası. Ayrıca eğer bir One M9 sahibiyseniz telefonunuzu firmaya göndererek altın ile kaplatmanız da mümkün.

Son olarak da ürünü Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu bir çok ülkeden alabilmenin mümkün olduğunu da belirtelim.

DEVAMINI OKU

Google, LG'yi Satın Alabilir

Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre Google, LG'yi satın almak istiyor. LG'nin açıklaması ise durumu yalanlıyor. Tüm detaylar haberimizde sizi bekliyor.

Dünyanın en büyük markalarının arasındaki yarış bazen de işbirliği ile sonuçlanıyor. Büyük isimler daha küçük çaplı rakiplerini bünyelerine katarak olası tehlikeleri ortadan kaldırmayı seçerken, bazen de ortaklık kurarak daha farklı alternatifler peşinde koşuyor. Görünen o ki bunlardan bir tanesi de Google. Yazılım devi gelen bilgilere göre Güney Koreli LG markasının belli bir kısmını bünyesine katmak istemiş.

Kore medyasının paylaştığı verilere göre Google çok kısa bir süre önce LG için bir teklif hazırlamış ve şirketin belli bir kısmının kendi kanatları altına girmesini istemiş. Söylenenler doğru ise Google, LG için oldukça yüklü bir miktar ödemeyi planladı ve 2.5 trilyon won, yani yaklaşık olarak 2.2 milyar dolara rakibinin yüzde 35'ini talep etti.

Google, LG'yi satın alacak mı?

LG ise bugün bu bilgilerin doğru olmadığını, kendilerine böyle bir teklifin gelmediğini duyurdu. Buna rağmen Koreli kaynaklar bahsi geçen teklifin kesinlikle gerçek olduğunu ancak LG'nin bu duruma yanaşmadığını bildirdi.

Şayet Google LG'nin yüzde 35'lik kısmına sahip olsaydı, markanın en büyük hisse sahibi olacaktı ancak yine de tek başına karar verme şansına erişemeyecekti.

Google daha önce Motorola ile benzeri bir yolculuğa çıkmış, Motorola da farklı Nexus modeli akıllı telefonlar piyasaya sürmüştü.

DEVAMINI OKU

İlk Windows 10 Reklamı Yayınlandı!

Microsoft, 29 Temmuzda yayınlanacak olacak Windows 10’u geliştirmeye devam ederken, bir yandan da pazarlama çalışmalarına başlamış görünüyor. İşte ilk reklam videosu!

Windows 10 işletim sisteminin tanıtılmasına 10 günden az zaman kala, Microsoft, Windows ailesi için kilometre taşı olacak bu sürüm için pazarlama çalışmalarına başladı bile. Dün “Windows 10’a Yükseltmek için 10 neden” adlı bir video yayınlayan Microsoft, bugün de YouTube’da ilk Windows 10 reklamını yayınladı.

Microsoft daha önceden Windows 10 televizyon reklamlarının ABD için 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını, uluslararası tanıtım kampanyasının ise 29 Temmuz’da başlayacağını duyurmuştu.

Küçük çocukların kullanıldığı reklam videosunda, Windows 10’da yer alan Windows Hello, Cortana gibi özelliklerin yanı sıra Windows 10’nun dokunmatik ekranlarda da mükemmel çalıştığı vurgulanıyor.

Bana kalırsa oldukça sevimli olan bu reklam videosu, ABD tanıtımının bir parçası olduğu için Türkçe hali yok. Ancak yine de oldukça sevimli olan bu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.




DEVAMINI OKU

Windows 10'un Ömrü Ne Kadar Olacak?

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10 için güncelleme takvimini yayınladı. Peki, Windows 10 için güncelleme desteği kaç yıl olacak? İşte ayrıntılar.

Windows 10 güncellemesinin dağıtılmasına 9 gün kala, yeni işletim sistemi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Windows 10 USB Bellek versiyonundan sonra şimdi de Windows 10 güncelleme desteği hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Masaüstü işletim sistemlerine uzun süre güncelleme desteği sunan Microsoft, bu politikasını Windows 10’da da devam ettirecek.

Windows 10 Güncellemeleri 2025 Yılına Kadar Yayınlanacak!
Windows lifecycle fact sheet'te yer alan habere göre Windows 10 için güncelleme desteği 2025 yılına kadar sunulacak. Güncelleme desteğine detaylı olarak bakacak olursak; Windows 10 ana güvenlik güncellemeleri 2020 yılına kadar sunulacak. Geri kalan 5 yıl ise uzatılmış güvenlik güncellemeleri Windows 10’u güvenlik altına alacak.

Yayınlanan güncelleme takvimine göre; Windows Vista için güncelleme desteği 2017 yılında, Windows 7 için 2020 yılında ve Windows 8/8.1 için ise 2023 yılında sona erecek.

Eski işletim sistemlerinden desteğini yavaş yavaş kesmeye başlayan Microsoft, Windows 10 ile yepyeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Bakalım Windows 10’un çıkmasından sonra hala Windows XP kullanmaya devam eden firmalar, daha güvenli ve güncelleme ömrü daha uzun olan Windows 10’a geçiş yapacak mı?

DEVAMINI OKU

Huawei P8 İncelemesi

Huawei'nin üst seviye yeni akıllı telefonu P8'i detaylı bir şekilde inceliyoruz. Bakalım şık, ince ve hafif Huawei P8 bizlere neler sunuyor?

Huawei'nin yeni üst segment akıllı telefonu Huawei P8, test merkezimizde. Şık ve ince tasarımıyla dikkat çeken Huawei P8, P ailesinin çizgilerini taşıyor fakat bu çizgileri çok daha iyi ve iddialı bir noktaya taşıyor.


Şık, kaliteli ve ince!
Sadece 6.4 mm kalınlığındaki Huawei P8, gerçekten premium his verebilen şık ve sağlam bir akıllı telefon. Alüminyum kasası ve alüminyum kaplamalı arka kapak, bu hissi perçinliyor.

144 gram ağırlığındaki Huawei P8, 5.2 inçlik bir alüminyum akıllı telefona göre ortalama ağırlık sunuyor. Telefonun renk seçenekleri ise depolama seçeneklerine göre değişiyor.

16 GB'lık modelde şampanya ve gri renkleri mevcutken, 64 GB'lık sürümde altın ve siyah renk seçenekleri mevcut.

Huawei P8 teknik özellikleri
Huawei'nin 8 çekirdekli Kirin 935 işlemcisini kullanan Huawei P8, ARM Cortex A53 mimarisiyle beraber karşımızda. Çekirdeklerden 4 tanesi 2 GHz hızında çalışıyorken, diğer 4 tanesi 1.5 GHz hızında çalışıyor.

Artık yavaş yavaş güncelliğini yitiren bir grafik işlemcisine yer verilen cihaz, Full HD çözünürlüğü sayesinde, hala yeterli oyun performansını sunuyor. Mali-T628 MP4 grafik işlemcisi, 3 GB RAM ve 16 / 64 GB dahili hafızaya sahip ürün, microSD kart desteği de sunuyor.

5.2 inçlik gelişmiş IPS ekranı, Full HD çözünürlükle geliyor. 424 PPI değerine sahip ürün, Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor.

Yeterli kamera
Huawei P8, 13 Megapiksellik ana kamera ile geliyor. Optik imaj sabitleyici, çift tonlu LED flaş ve Full HD video kaydı gibi özelliklerle gelen ana kameya ek olarak, cihazın 8 Megapiksellik ön kamerası ise oldukça yüksek bir başarım sunuyor.

Dilerseniz Huawei P8 ile ilgili hazırladığımız inceleme videosunu aşağıda izleyebilir, cihazla ilgili tüm bilgilere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. İyi seyirler...




Huawei P8 artı yönleri
-Şık ve kaliteli tasarım
-Başarılı ekran deneyimi
-Yazılım stabil ve hızlı çalışıyor
-Salt işlemci performansı yeterli. 3 GB RAM ile başarılı bir performans sunuyor
-Kamera beklentileri karşılıyor
-Pil ömrü sınıfına göre yeterli
-FM radyo severler için müjde. FM Radyo var.

Huawei P8 eksi yönleri
-Mali-T628MP4 artık eskimeye başlamış bir grafik işlemci. Oyun grafikleri geliştikçe performansta tıkanmalar başlayabilir.
-Üst segment bir cihazda WiFi 802.11 AC desteği olmaması.
-Yine üst segment cihazlarda standartlaşan 4K video kaydının bu cihazda bulunmaması

Huawei P8 teknik özellik ve fiyat
Ekran: 5.2 inç IPS LCD 1080p ekran 424 PPI
Ekran Koruması: Corning Gorilla Glass 3
Kalınlık/ Ağırlık: 6.4 mm / 144 gram
İşlemci: 2 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Kirin 935
Grafik İşlemci: Mali-T628MP4
RAM: 3 GB
Depolama: 16 GB / 64 GB + microSD
İşletim Sistemi: Android 5.0 Lollipop
Ana Kamera: 13 Megapiksel / 1080p video kaydı
Ön Kamera: 8 Megapiksel / 1080p video kaydı
Batarya: 2680 mAh

Fiyat: Tam net değil
DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar