Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

iPhone 6'nın RAM'i Ne Kadar Olacak?

Merakla beklenen ve Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 6'nın kaç GB RAM ile geleceği sızdırıldı. Bakalım iddialara göre kapasite ne kadar?



iPhone 4'ten bu yana en büyük yapısal değişiklikleri, iPhone 6 ile yapacak olan Apple cephesinden haberler gelmeye devam ediyor.

Günümüzdeki akıllı telefon trendlerine uyması beklenen Apple'ın, iPhone 6 ile ekran boyutunu 4 inç seviyesinden 4.7 inç seviyesine çıkartacağı biliniyor. Hatta iddialara göre iPhone 6L adı altında 5.5 inçlik ikinci bir model daha hazırlanıyor.

Yine 64 bit desteğine sahip ve çift çekirdekli 2 GHz hızında çalışan Apple A8 işlemcisini kullanması ön görülen cihaz, yenilenen grafik işlemcisiyle beraber, artan çözünürlüğün doğuracağı grafik ihtiyacını da karşılayacak güçte olacak gibi. Fakat bu zamana kadar pek değinilmeyen bir nokta var. O da iPhone 6'nın ne kadar RAM'e sahip olacağı.

Rastgele erişilebilir bellek olarak açabileceğimiz RAM, akıllı cihazlardaki en önemli donanımların başında geliyor. Çalışan uygulamalarda kaydedilmeyen, fakat işlemciyle anlık bilgi akışındaki verileri hafızasında tutan belleğin kapasitesi ne kadar fazla olursa, aynı anda açılacak uygulamalarda cihazın vereceği tepkileri olumlu yönde artıracaktır. Tabi bu işletim sisteminin tasarımıyla da doğru orantılı.

Android kadar RAM'e ihtiyaç duymayan iOS işletim sistemi, bu zamana kadar rakiplerine göre çok daha az kapasitelerle büyük işler çıkardı. 

Önceki iPhone Modellerindeki RAM Kapasitelerini Hatırlayalım

Biraz geçmişe bakarsak ilk çıkan iPhone'un 128 MB RAM ile geldiğini görüyoruz. iPhone 3G'de bu rakam 256 MB seviyesine çıkartılmıştı. Daha sonra iPhone 3GS, 4 ve 4S'te ise bu rakam 512 MB seviyesinde kalmıştı.

iPhone 5, 5C ve 5S modellerinde RAM seviyesini 1 GB'a çıkartan Apple, özellikle iOS 7 ile daha fazla RAM kullanan bir hale bürünmüştü. Bu yüzden iPhone 4 ve 4S'in iOS 7'de performansı ciddi bir şekilde düşüyordu.

Peki iPhone 6'da Kaç GB RAM Kullanılacak?

iPhone 6 için Çin'den yeni bir sızıntı geldi. iPhone 5 ve 5S'teki RAM çipinin tedarikçisinden geldiği iddia edilen bilgiye göre, iPhone 6'da da 1 GB RAM kullanılacak.




iPhone 6, tıpkı iPhone 5, 5C ve 5S modellerindeki gibi 1 GB RAM kullanacak

Daha büyük ekran, daha büyük batarya ve daha gelişmiş bir işlemci varyasyonu ile geleceği konuşulan iPhone 6L'nin RAM kapasitesi ise henüz ön görülemiyor. Apple bu noktada da farklılık yapabilir ve RAM seviyesini daha yukarı çıkarabilir. Fakat şimdilik firmanın iOS kullanan 2 GB RAM'e sahip cihazının olmaması ise, bu kararın gelme ihtimalini de biraz azaltıyor.

Elbette Android'e göre daha başarılı bir RAM yönetimi olan iOS'un, 1 GB RAM ile daha ne kadar gideceği merak konusu. Bakalım çıkacak olan iPhone 6'daki özellikler sızıntılardaki gibi mi olacak?



Designed By Teknoyazilar