Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

iPhone 6 Rekorla Başlayabilir!

9 Eylül tarihde tanıtılacak iPhone 6 yeni bir rekora imza atabilir. Analist tahminleri gelecek cihazın yıl sonuna kadar 75 milyon adet satılacağını öngörüyor.



Apple'ın gelecek nesil iPhone'undan sıcak sızıntılar gelmeye devam ederken, analistler de yeni cihazın satış performansına yönelik tahminlerini açıklıyor. RCB Sermaye Piyasası tahminlerine göre, iPhone 6 olarak anılan yeni model yıl sonuna kadar 75 milyon adet satılabilir.

Radikal değişimler satışı artıracak

9 Eylül tarihinde tanıtılacak cihazın Eylül ayı sonunda 1. grup ülkelerde satışa çıkması bekleniyor. Sonraki aylarda tüm pazarlardaki yerini almaya başlayacak yeni modele yönelik rekor sayılabilecek beklentinin nedeni ise cihazda gerçekleşecek radikal değişimler.

Büyük ekran faktörü

4.7 inç ve 5.5 inç ekranlı iki ayrı model olarak gelmesi beklenen cihaz, bu iddialar gerçekleşirse 2007 yılından sonraki en büyük değişimini geçirmiş olacak. Uzun yıllar 3.5 inç ekran ile piyasada yer alan iPhone, 6. nesli ile 4 inç ekrana kavuşmuştu. Daha büyük ekranlı bir iPhone modeli uzun süredir tüketiciler tarafından isteniyordu.




Talep satışa yansıyacak

Bu talebin satışa doğrudan yansıyacağını düşünen analistler, tedarikçi zincirlerinden gelen sipariş adetlerine de dikkat çekiyor. Yeni iPhone için 80 milyon ünitenin üzerine çıkan üretim adeti, iPhone 5c ve 5s'in başlangıçtaki üretim sayısından 20 milyon fazla. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan cihazların 60 milyon adet ile başlangıç yaptığı belirtiliyor.

İlk hafta rekoru gelebilir

iPhone 6'nın ilk hafta satış rakamlarına yönelik beklentiler de oldukça yüksek. RCB analisti Amid Daryanani'nin tahminleri Apple'ın ilk hafta boyunca 10 milyon adetlik satış rakamına ulaşabileceği yönünde. Bakalım analistlerin iyimser tahminleri gerçekleşecek mi?

Designed By Teknoyazilar