Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Windows 10 Mobil İçin Office Geliyor

Uygulamanın 3. parti klavye desteği vermeye başlayan iOS platformuna da geleceğini tahmin ediyoruz. Windows 10 ile mobil pazarda başarı yakalamayı bekleyen Microsoft, mobil için teknik önizleme sürümü daha önce yayınlanmıştı. Office uygulamaları Windows 10 için geliyor.


Windows 10 tanıtımı ile 2015'e iyi bir giriş yapan Microsoft, yoluna hız kesmeden devam ediyor. Önce bilgisayarlar için sonrasında ise Windows Phone cihazlar için Windows 10 teknik önizleme sürümü yayınlanmıştı.
Windows 10 henüz önizleme sürümünde olsa da kullanıcılar tarafından çok sevilmiş durumda. Özellikle Microsoft'un kanayan yarası olan mobil pazar için şirkete adeta umut ışığı olan Windows 10 hızla büyüyor.
Office Universal yani Evrensel Office olarak adlandırılan uygulama içinde Word, Exel ve PowerPoint gibi tüm Dünyanın kullandığı uygulamaları barındıracak. Evrensel Office, mobil cihazlar için çıkacak bir uygulama olduğu için özellikle tek elle kullanım için optimize edilmiş, hızlı düzeltmeler, not tutma ve görüntülemeleri kolaylaştırak için tasarlanmış durumda.

Uygulamanın Ekran Görüntüsü Yayınlandı



Cihazlarında Windows 10 Mobil teknik önizleme sürümünü kullananlar ise bu uygulamayı çok beklemeyecek, yapılan açıklamaya göre Evrensel Office uygulaması içinde bulunduğumuz Nisan ayının sonunda kullanıcılar ile buluşmuş olacak.

DEVAMINI OKU

Google'dan Yeni Uygulama!

Google, Android cihazlar için yeni uygulaması Handwriting Input'u Google Play'de yayınladı. El yazısı yazma özellikli Handwriting Input'un ayrıntıları haberimizde.


Google bugün sessiz sedasız yeni uygulaması Handwriting Input'u Android uygulama mağazası Google Play'de indirime sundu. Sanal klavyeye alternatif olması beklenen Handwriting Input kullanıcılarına el yazısı ile yazma opsiyonu sunuyor.

Türkçe dil desteği de var!

Türkçe'nin aralarında bulunduğu 82 dilde destek veren Handwriting Input uygulamasında parmağınız ile yazılar yazabilir ya da komik emojiler çizip gönderebilirsiniz. El yazısı ile yazdığınız metinleri dijital ortama döken uygulama gayet kullanışlı görünüyor.

Uygulamanın 3. parti klavye desteği vermeye başlayan iOS platformuna da geleceğini tahmin ediyoruz.

DEVAMINI OKU

Xiaomi H3Y USB Type-C İle Geliyor

Çin'in en büyük mobil cihaz üreticisi Xiaomi, orta seviye özellikleri olan USB Type-C portuna sahip H3Y kod adlı bir model üzerinde çalışıyor. İşte Xiaomi H3Y'nin detayları.


Akıllı telefonlarda bağlantı portları uzun zamandır değişmiyor. iPhone modelleri uzun zamandır Lightning portu ile yoluna devam ederken, Android ve Windows Phone cephesinde ise yıllardır MicroUSB 2.0 bağlantı portu kullanılıyor.

Bir süredir gündemde olan bağlantı ise, hiç kuşkusuz her iki taraftan USB takılabilen ve çok falza işlevi olan USB Type-C portu. Yakın zaman önce Nokia N1 tablette gördüğümüz bu portu, görünüşe göre ilerleyen dönemde çok daha fazla modelde göreceğiz.

Bugün Çin bölgesindeki çeşitli kaynakların paylaştıklarına göre Xiaomi, USB Type-C portuna sahip bir model üzerinde çalışıyor. Upleaks'in paylaşımına göre CM865 kod adlı cihaz, birkaç Tayvanlı kaynağın belirttiğine göre H3Y kod adına sahipken, MediaTek MT6795 işlemci ve Android 5.0 ile duyurulacak.

Model hakkındaki bilgiler çok taze olmasına karşın, çeşitli Çinli haber kaynakları, cihazın yeni Redmi Note modeli olacağı ve 5.5 inç Full HD ekran, 13 Megapiksel kamera, 5 Megapiksel ön kamera gibi özellikler ile geleceğini iddia ediyor.

Xiaomi'nin bu alanda ilk adımları atan markalardan olması, pazardaki ilerleyişi için olumlu yorumlanabilir. Ayrıca Xiaomi, USB Type-C portunu ilerleyen dönemde duyuracağı Mi5 adlı amiral gemisi modelinde de kullanabilir.

DEVAMINI OKU

Bing Kendi Rekorunu Kırdı!

Microsoft'un arama moturu Bing, pazardaki yükselişini sürdürüyor. Google'ın hakimiyetindeki pazarda Bing'in payı ilk kez bu kadar arttı. Pazarın son durumu haberimizde.

Arama motoru pazarında rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Google'ın küresel düzeyde hakim olduğu pazarda Yahoo, Bing, Yandex gibi arama motorları liderin payından yemeye devam ediyor. comScore araştırma şirketinin son verileri, Bing'in yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor.

Yeni bir kilometre taşı

comScore'un Mart ayı verilerine göre Microsoft'un Bing'i ilk kez yüzde 20'nin üzerinde bir pazar payına çıkmış durumda. Yüzde 20.1 olarak ölçülen Bing'in pazar payı, arama motorunun tarihinde yeni bir kilometre taşı olarak dikkat çekiyor. Google'ın payı ise hala yüzde 65'ler civarında. Üçüncü sıradaki Yahoo ise yüzde 10'ların hemen üzerinde tutunmaya çalışıyor.


Google'ın payı azalıyor

Geçtiğimiz yıllarda pazarda Google'ın açık ara bir hakimiyeti bulunurken geride kalan siteler neredeyse yüzde 10'luk bir payda mücadele ediyordu. Yeni arama motorlarının pay kazanmasıyla birlikte pazar daha dengeli bir dağılıma doğru ilerliyor. Önümüzdeki dönemde pazarın yarısında Google hakimiyeti, diğer yarısında ise Bing, Yahoo, Yandex vb. küçük arama motorlarının rekabetini görebiliriz. Bakalım önümüzdeki dönemde pazar nasıl şekillenecek?


DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar