Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Galaxy Note 4’e İki Ayrı Model

Bir modelin farklı versiyonlarını sunabilme potansiyeline sahip Samsung, Note 3'te olduğu gibi Note 4'te de bizi şaşırtabilir. Örneğin 3 taraflı bir ekran füzyonu gelebilir.

Aylardır aşağı yönde seyreden bir finansal durumu aniden yukarıya çıkaracak çok az sayıda teknoloji ürünü vardır. Bu ürünlerden biri de teknoloji dünyasının zirvesindeki markalardan Samsung’un aşağı yönde seyreden akıllı telefon satışlarını bir anda yukarı çıkartacak model Galaxy Note 4.

Merakla beklenen, üzerinde uzun zamandır konuşulan yeni modelin lansman tarihine çok kısa bir süre kaldı ve elbette heyecan yüksek. Bununla birlikte bazı ihtimaller de Note 4’ün sonrasını kapsamaya başladı. Bunun nedenlerinden biri Güney Koreli şirketin tanıttığı bir modelin ardından çeşitli varyasyonları da tüketicilerin beğenisine sunması. Daha dayanıklı izolasyona sahip versiyonlar (genelde sport adı altında) ya da altın kaplama modeller gibi farklı hedef kitleleri yakalamaya yönelik özellikler konu Samsung olduğunda kaçınılmaz oluyor. 






Bir modelin çok sayıda versiyonunu sunan Samsung, örneğin Note 3 için daha düşük donanım özelliklerine sahip bir modeli, Neo’yu piyasaya sunmuştu. Note 4 için ise beklentiler çok daha yüksek. Note 4 Neo beklentisi çok klişe kalıyor; asıl beklenti ilginç ekran alternatiflerinde saklı. Bu konunun merkezinde ise iki farklı alternatifteki ekran yapısı var; bunlardan birincisi Note 4’ün düz ekranının yanlardan eğimli bir ekrana sahip curved (eğimli) versiyonu. Bu modele dair konsept yukarıda yer alıyor.

Soru işaretleri 

Ekranın yanlardan açıyla devam etmesi, adeta cihazı 3 ekranlı hale getiriyor. Zaten yanlardaki devam niteliğindeki ekranların-ekran kilidini açma-bildirimlerin kayarak gözükmesi- türünde bağımsız özellikler sunması da bekleniyor. Samsung, Note ürün hattı için böyle bir versiyonu tanıtır mı bilinmez ama ilgili yapının büyük bir maaliyeti beraberinde getireceği de yadsınmaması gereken bir detay.

Yüksek maaliyetler söz konusu 

Diğer ekran versiyonunda ise (flexible) eğimlilik özelliği söz konusu. Galaxy Round ile hali hazırda böyle bir ekrana sahip modeli bulunan Samsung, Galaxy Note 4 için benzer bir versiyon sunar mı? Samsung sürprizleri seven bir şirket, son dönemde de bu konularda oldukça formda…

Bakalım Samsung, teknoloji severleri ne gibi yeniliklerle şaşırtacak? İzlemeye devam edeceğiz…




Designed By Teknoyazilar