Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Türkiye Yerli Tablet Fabrikasına Kavuşuyor

Millî Eğitim Bakanlığı, gelecek yıl öğrencilere dağıtılacak tabletlerin, Türkiye'de kurulacak bir tesiste yerli üretiminin yapılması için son hazırlıklarını yaptığını açıkladı.



Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş, FATİH Projesi'nin eğitim ve donanım olmak üzere iki boyutunun bulunduğunu söyledi.

Genel Müdür Ateş, projede bir yandan dijital dünyanın olanaklarından yararlanarak derslerde verimliliği arttıracak içerik ve yazılım geliştirme çalışmaları yaptıklarını, öbür yandan da tablet bilgisayarlar, etkileşimli tahta, internet altyapısının sağlanmasına ilişkin faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

İhale sonucunda Türkiye'ye "tablet üretim tesisi"nin kazandırılacağını, tesisin aynı zamanda Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya'ya üretim yapacağını belirten Genel Müdür Ateş, "Dünyaya Türkiye'den tablet gönderecek bir tesisimiz olacak. Bu gelişme, ülkeyi bilişim teknolojilerinde başka bir yere taşıyacak. Dünya genelindeki tablet üreticilerinin sayısı düşünüldüğünde, Türkiye'de böyle bir tesisin olması başta bölge olmak üzere bütün dünyada ciddi bir etki uyandırabilir" değerlendirmesini yaptı.




DEVAMINI OKU

Mac için Office 2016 Önizlemesi Yayınlandı!

Microsoft, Mac için Office 2016'nın önzilemesini tüm kullanıcılara sundu. Gelecek sürümü şimdiden denemek için önizleme sürümünü Mac'inize kurabilirsiniz.



Office yazılımını hem PC hem mobil platformda geliştirmeyi sürdüren Microsoft, en büyük rakibi Apple'ı da ihmal etmiyor. iOS ve Mac için uygıulamalar geliştiren şirket, son olarak Mac için Office 2016'nın önizlemesini tüm kullanıcıların denemesine sundu.

Sadece 10.10'a yüklenebiir

Mac kullanıcılarının abonelik gerektirmeden indirerek cihazlarına kurabileceği Mac için Office 2016 önizlemesi, sadece OS X 10.10 Yosemite cihazlara yüklenebiliyor. 2011 yılından beri major güncelleme almayan MS Office: Mac yazılımı özellikle alışkanlıklarını terk edemeyen OS X kullanıcıları için oldukça önemli. Her ne kadar birçok Mac sahibi Microsoft Office'e ihtiyaç duymadan yerleşik Keynote, Pages, Numbers ve Mail uygulamalarını kullanabilse de, bazı durumlarda MS Office çözümü gerekli olabiliyor. 


Hemen indirin!

Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook uygulamaları ile gelen Office Mac 2016 önizleme sürümü, 2.5 GB ile 6 GB arasında bir alan gerektiriyor.



DEVAMINI OKU

Microsoft Spartan'dan En Son Kareler!

Microsoft'un merakla beklenen tarayıcısı Spartan tekrar ortaya çıktı. Daha önce ekran görüntüleri ortaya çıkan Spartan'dan yeni ve ayrıntılı kareler internete düştü.



Microsoft'un merakla beklenen taratıcısı Spartan'ın detaylarının görülebileceği gelecek Windows 10 yapılandırması henüz yayınlanmadı. Buna rağmen, merakla beklenen tarayıcıdan sızıntılar gelmeye devam ediyor. Daha önce internete düşen birkaç karenin aksine, son fotoğraflar oldukça fazla ve ayrıntılı.

Ayrıntılı kareler geldi
Rusça mswin.me sitesinin yayımladığı görsellerde, Spartan tarayıcının arayüzü net bir şekilde ortaya çıkıyor. Final sürüme kadar görsel değişimlere uğraması beklense de tarayıcının tasarım hattı büyük ölçüde aynı kalacak. Olabildiğince flat tasarım anlayışının benimsendiği tarayıcı arayüzünde sadelik öne çıkıyor.



Yeni özellikler görünmeye başladı

Ortaya çıkan görsellerde Spartan tarayıcıda yer alacağı daha önceden duyurulan Bing arama motoru entegrasyonu, yeni okuma modu, çoklu tab görünümü gibi özellikler de net olarak görülebiliyor.

DEVAMINI OKU

En İyi Galaxy S6 Kılıfları

Samsung’un metal kasaya sahip amiral gemisi Galaxy S6’yı korumanız için kullanabileceğiniz birbirinden güzel kılıfları sizler için bir araya getirdik.




Samsung bu yıl bir ilke imza atarak Galaxy S serisinde tamamı metalden oluşan bir tasarıma yer verdi. Güney Koreli teknoloji devinin bu hamlesi bizleri başta olmak üzere Android tutkunlarını etkilemişti. Galaxy S6 etkinliği sırasında cihazın metal olduğu halde “bükülmediği” vurgulanarak Apple’a ince bir gönderme yapılmıştı.

Her ne kadar dayanıklı malzemeden üretilirse üretilsin günlük kullanımda dikkatsizliğimiz sonucu cihazı çizdirme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Biz de bu haberimizde Galaxy S6’yı korumanız için birbirinden güzel tasarıma sahip kılıfları bir araya getirdik.



DEVAMINI OKU

iPhone 6 Fotoğrafları Türkiye Sokaklarında

Apple, iPhone 6 ile çekilen fotoğrafları Türkiye sokaklarında kullanacak! Apple'ın global olarak başlattığı yeni iPhone 6 pazarlama kampanyasına Türkiye de dahil oldu.




Apple, bu hafta itibari ile iPhone 6 için yeni bir global pazarlama kampanyası başlattı. Bu kampanya kapsamında dünyadaki en popüler iPhone 6 ile çekilen fotoğraflardan oluşan bir dünya galerisi oluşturuldu. 

Türkiye de bu yaratıcı çalışmaların billboardlarda kullanıldığı dünyadaki sayılı ülkelerden biri oldu. 

iPhone 6 ile çekildi
iPhone’un fotoğraf çekme alışkanlıklarımız üzerinde yarattığı köklü değişiklik ve cep telefonu ile fotoğraf çekme kültürünün oluşmasında oynadığı bütünleyici rolün onuruna ortaya çıkan bir kampanya olarak dikkat çekiyor.

Apple, iPhone 6 kullanıcılarının yaratıcılıklarını kutlamak ve dünya üzerindeki şehir sokaklarına ilham katmak amacıyla global kampanyasında kullandığı billboard ve print reklam alanlarını iPhone 6 kullanıcılarının fotoğrafları ile süsledi.  

‘iPhone 6 ile çekildi’ kampanyası dahilinde 77 farklı fotoğrafçının çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Dünya Galerisi’  70 farklı şehirde ve 24 farklı ülkede yayınlanacak.

Bu galerinin ilgi çekici diğer bir özelliği de sadece çekilen fotoğrafları göstermekten öte bu fotoğrafların hikayesini, duygusunu aktarması ve ayrıca fotoğrafların düzenlenmesinde kullanılan uygulamalarla da ilgili bilgi vermesi olacak.
DEVAMINI OKU

Asus ZenWatch Tanıtıldı















DEVAMINI OKU

Asus ZenWatch Ön İnceleme

Asus'un IFA 2014 Berlin'de tanıttığı fakat hala ülkemizde satışa çıkmayan ZenWatch adlı akıllı saatini, MWC 2015 için Barcelona'da bulunan ekibimiz değerlendirdi.



Asus ZenWatch esasında Berlin'de düzenlenen IFA 2014 fuarında tanıtılmıştı. Yaklaşık 190 Euro fiyata sahip olan ürün, ülkemizde hala satışa sunulabilmiş değil.

Daha önceki etkinliklerde inceleme fırsatı bulamadığımız, ülkemize de gelmeyen Asus ZenWatch ile yolumuz, Avea sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz MWC 2015 teknoloji turunda kesişti.


Android Wear işletim sistemini kullanan akıllı saatte, 1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 4 GB hafıza ve 512 MB RAM kullanılıyor. 

Bluetooth 4.0 ile haberleşen cihazın iOS uygulaması da bulunmuyor.


1.63 inç büyüklüğünde 320 x 320 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran kullanan ürün, Corning Gorilla Glass 3 ve çelik malzemelerinden oluşuyor.

DEVAMINI OKU

Twitter'a Tarayıcı Özelliği Ekleniyor!

Twitter uygulaması çok yakında Facebook'ta olduğu gibi tarayıcı özelliğine sahip olacak. İşte Twitter uygulamasının tarayıcı özelliği hakkında detaylar.





En popüler sosyal ağlardan biri olan Twitter'ın uygulaması, çok yakında önemli bir güncelleme alacak.

Paylaşılan beta görsellerine göre Twitter'ın uygulaması, çok yakında yaşayacağı yenilikle birlikte, dahili tarayıcı özelliğine kavuşacak.

Daha güvenli ve özelleştirilmiş uygulama deneyimi!

Daha önce Facebook'ta kullanıma sunulan bu özellik, kullanıcıların paylaşılan bağlantıları daha güvenli ziyaret edebilmesini sağlıyor.





Ayrıca güvenliğin yanı sıra ziyaret edilen bağlantılara göre, kullanıcılarına daha özelleştirilmiş bir sosyal ağ deneyimi sunmayı amaçlayan uygulama içi tarayıcı özelliği, Twitter'a ilerleyen haftalarda gelecek.

Ne yazık ki bu özellik uygulamaya sunucu değişikliği ile geldiği için apk yükleyerek uygulamanın yeni sürümünü deneyemiyoruz.

Ancak bu yeniliğin güvenlik açısından önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekmek isteriz. 

Her bağlantıya tıklamayın!
Fakat Twitter, kulanıcıların ziyaret ettiği bağlantıları izleyerek daha özelleştirilmiş bir deneyim sunmaya çalışacağı için, hangi bağlantılara tıkladığımıza dikkat etmemiz gerekecek.
DEVAMINI OKU

Google Play Store, 3 Yaşında!

Android'in resmi uygulama mağazası Google Play Store, bugün 3 yaşına girdi. Google Play Store'un doğum gününe özel indirimli uygulamalar da, Play Store'da öne çıkarıldı.







Android yıllardır gelişiyor olmasına rağmen, resmi uygulama mağazasının Android Market adından Google Play Store'a geçmesinden bu yana 3 yıl geçti.

3 yıl arada Google hem Android, hem de uygulama mağazası Play Store'da çok önemli değişiklikler yaptı.

3 yılda çok şey değişti!
Öyle ki bir süredir Google Play Store, artık sadece uygulama değil, akıllı cihazlar, kitap, film, müzik, oyun ve uygulama mağazası oldu.

Henüz ülkemizde sadece kitaplar, oyunlar ve uygulamalar kullanılabilir olsa da, Google'ın Play Store üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

Doğum gününe özel, indirimli uygulamalar!

Son olarak tasarımsal değişikliklerin olacağı gündeme gelen Google Play Store'un doğrum günü nedeniyle pek çok uygulama indirime girdi.


Bedavadan biraz pahalı diyebileceğimiz Facetune ve Runtastic uygulamaları, an itibariyle sadece 25 kuruş karşılığı satın alınabiliyor. 

Google Play'deki indirimlerden faydalanmak için tek yapmanız gereken ise, Play Store web sayfasını ya da uygulamasını ziyaret etmek  

Google'ın Android ve Play Store ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Bakalım ilerleyen aylarda Play Store'da başka ne gibi yenilikler ile karşılaşacağız.
DEVAMINI OKU

İTÜ Çekirdek, Yeni Girişimci Arıyor

İTÜ Çekirdek, 1 milyon lira değerindeki girişimi arıyor.



İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 2015 yılı başvuruları başladı.

Teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan “her yaştan” genç girişimcinin katılabildiği İTÜ Çekirdek’te, büyük potansiyele sahip ancak henüz gelişen alanlara özel kategoriler de oluşturularak sektörlerin gelişimine ön ayak olunuyor. Bu kapsamda geçen yıl açılan “Bulut Teknolojileri” kategorisinden sonra bu yıl da “Otomotiv” özel kategorisi açılıyor.

Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak şirketleri kuracak girişimcilerin, projelerin ödüllendirildiği İTÜ Çekirdek Big Bang’de dağıtılacak ve toplamda 1 milyon TL’ye çıkarılan ödülden pay alabilmeleri için son başvuru tarihi 13 Mart 2015.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan; “İTÜ Çekirdek’e kabul edilecek girişimci adaylar 150 saat eğitim, altyapı, laboratuar, toplantı ve konferans salonları, dinlenme alanları, 100 bin liralık İTÜ Çekirdek Ar-Ge Fonu, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent ağı, danışmanlık ve mentorluk desteklerinden yararlanacaklar. Bu süreçte, yapılacak farklı elemeleri aşan ekipler, toplam 1 milyon lira nakit ödüllü İTÜ Çekirdek Big Bang’de sahneye çıkıp yarışmaya hak kazanacak” dedi.

İTÜ Çekirdek’in bir parçası olma hedefindeki girişimcilerin http://www.itucekirdek.com adresi içerisinde yer alan formu doldurmaları ve 3 dakikayı aşmayacak şekilde hazırlayacakları tanıtım filmini, video yükleme alanına eklemeleri yeterli oluyor.

DEVAMINI OKU

SanDisk'in 200 GB'lık SD Kartı Elimizde

SanDisk firması MWC 15’te 200 GB'lık microSD duyurdu. Biz de bu 200 GB'lık depolama alanı sunan microSD kartı sizler için videomuzda inceledik.




Avea'nın sponsorluğundaki MWC 2015 Barcelona'daki teknoloji turumuz devam ediyor. Barcelona'daki tüm heyecanı sizlere Avea'nın destekleriyle  teknoyazilar ailesi olarak sunuyoruz.

Mobil cihaz ve giyilebilir teknoloji odaklı olan MWC 15’te ilginç ürünler de karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan biri de SanDisk firmasının tam 200 GB depolama imkanı sunan microSD kartı. Küçük boyutuna karşılık yüksek bir depolama hafızası sunan bu microSD kartı sizler için videomuzda inceledik.


90 MB/s gibi bir transfer hızına sahip microSD kart ile dakika 1200 fotoğraf gönderebilecek ve 20 saatlik Full HD video kaydı yapabileceksiniz. İşte karşınızda 399.99 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak 200GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I incelemesi.


DEVAMINI OKU

Xbox Aksesuarları Windows 10'da Çalışacak

Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox One'ın aksesuarlarının Windows 10 ile PC'lerde de kullanılabileceği açıklandı. Ayrıntılar haberimizde.



Microsoft geçtiğimiz aylarda Windows 10 duyurusu ile karşımıza çıkmıştı. PC ve Xbox One'ı tek bir platformda birleştirecek olan Windows 10'un ayrıntıları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

GDC 2015 etkinliğinde sahne alan Microsoft, Xbox One'ın aksesuarlarının Windows 10 ile PC'lerde de kullanabileceğini müjdeledi. Xbox One'ın kontrolcüsü mevcut Windows 8.1'de sadece kablolu olarak kullanılabiliyordu. Ancak kablosuz seçeneği henüz mevcut değildi.

Windows 10'un çıkmasından sonra Wireless adaptör yardımıyla Xbox One'ın kontrolcüsü artık kablosuz olarak da kullanılabilecek. Tahminlerimize göre XO'nun kontrolcüsünde bulunan ses çıkış özelliği de Windows 10 ile aktif olacak. Bu sayede kontrolcüye kulaklık bağlayabileceksiniz.

Microsoft'un planları bununla sınırlı değil. Oyuncular tek bir ID@Xbox ile hem Xbox One'da hem de PC'de aynı kullanıcı adını kullanabilecek. Sanal gerçekçilik HoloLens de hem Xbox One'da hem de Windows 10'da eşsiz bir deneyim sunacak.


Etkinlikte ayrıca Xbox One'a özel olarak geliştirilen oyunların PC platformuna da gelebileceğinin sinyalleri verildi. Son yıllarda bazı oyunlar konsol sattırmaya başlamıştı. Xbox One'ın zaten exclusive oyun konusunda büyük bir sorunu bulunuyor. Eğer XO için özel olarak çıkacak oyunlar PC'ye de gelecekse bu firmanın PlayStation karşısında kan kaybetmesi anlamına gelir. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.


DEVAMINI OKU

Canlı Skor'dan Muhteşem Bir Android Uygulaması

Türkiyenin En çok Takip  Edilen Sitelerinden Biri olan  www.canliskor.com 'dan  Maçları Rahatlıkla Heryerden  Takip Edebileceğiniz   Güzel Bir Uygulama



Canlı Skor Android uygulamasını benzerlerinden ayıran en önemli özellik, uygulamada sadece futbol ve basketbol gibi spor dallarına değil; aralarında tenis, voleybol, buz hokeyi, kriket, rugby, Amerikan futbolu, masa tenisi, boks, badminton gibi spor dallarının da bulunduğu tam 28 spor dalından canlı skor ve maç sonucu hizmeti sunması.
Canlı Skor Android uygulamasının öne çıkan özellikleri şunlar:
  • 28 spor dalından 5000’den fazla kupa ve ligden karşılaşmaların canlı skorlarına, maç sonuçlarına ve puan durumlarına ulaşma imkânı,
  • Farklı spor dallarında istediğiniz karşılaşmaları tek bir sayfadan takip edebileceğiniz Oyunlarım özelliği,
  • Gol veya maç sonucu gibi önemli gelişmelerden anında haberdar olmanızı sağlayan anında bildirim özelliği,
  • Futbol maçlarından ayrıntılı istatistikler (kadrolar, gol atan oyuncular, kartlar ve oyuncu değişiklikleri dâhil),
  • 7 spor dalından canlı maç istatistikleri,
  • Önemli liglerden futbol karşılaşmalarının canlı anlatımı,
  • Bildirimleri açma/kapama, uygulama açıldığında görüntülenecek olan spor dalını seçme imkânı,
  • Maç bilgilerini tek tuşla sosyal medyada paylaşma özelliği,
  • Tabletler için optimize edilmiş yeni sürüm sayesinde hem maç sonuçlarını hem de maç ayrıntılarını tek bir ekranda görüntüleyebilme olanağı.



Canliskor.com; Google Play Uygulaması indir Canliskor.com; App İos Mobil program Canliskor.com; Canlı Skor Mobil
DEVAMINI OKU

Nvidia İlk 4K Konsolu Duyurdu

Nvidia, geliştirdiği en güçlü mobil işlemcisi Tegra X1'i kullandığı, dünyanın ilk 4K konsolunu tanıttı. İşte başarılı özellikleri ve fotoğrafları ile Nvidia Shield.




En güçlü işlemci üreticilerinden Nvidia, mobildeki başarısını sürdürüyor. 2015 Oyun Geliştiricileri Konferansında Nvidia'nın tanıttığı Nvidia Shield, içerisindeki Tegra X1'den gücünü alarak 60 Hz hızda 4K görüntü sunabiliyor.
Dünyanın ilk 4K konsolu olarak tanıtılan Nvidia Shield, Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang'ın açıklamasına göre Xbox 360'ın iki katı performansa sahip.

Özel Oyun Mağazası

Nvidia'nın Shield için özel bir oyun mağazası açacağı ve bu platformun ilk etapta 50 oyuna sahip olacağı aktarıldı.


Etkinlikte depoları paylaşılan Star Wars: Knights of the Old Republic, Half-Life 2: Episode 1, Portal, Crysis 3, Borderlands: The Pre-Sequel ve Doom 3 BFG Edition oyunları da, Nvidia Shiled'ın başarısını gözler önüne seriyor.

İlerleyen dönemde bu sayının artacağını dile getiren Jen-Hsun Huang, Nvidia Shiled'ın performansına çok güveniyor ve Apple TV'den %35 daha güçlü olduğunu söylüyor.

Güçlü işlemci

Daha teknik belirtmek gerekirse, içerisinde Tegra X1 işlemci, 3 GB RAM, 16 GB depolama yer alan Nvidia Shield, 128 GB'a kadar MicroSD kart desteği ile maksimum 144 GB hafızaya sahip olabiliyor.


Mayıs ayında satışa sunulacak Nvidia Shield, 199 Dolar fiyat etiketi ile raflarda olacak.
DEVAMINI OKU

PS Plus'ın Mart Oyunları Açıklandı

PlayStation Plus üyelerine Mart ayı içerisinde ücretsiz olarak sunulacak oyunlar belli oldu. İşte PS4, PS3 ve PS Vita için ücretsiz olan oyunların listesi



PlayStation sahipleri PS Plus üyelikleri sayesinde kaliteli oyunlara her ay ücretsiz olarak sahip olmaya çok alıştı. PlayStation da oyun severlerin yüzünü yeni ücretsiz oyunları ile Mart ayında da güldüreceğe benziyor.

PlayStation 4, PlayStation 3 ve PlayStation Vita sahiplerini Mart ayında kaliteli oyunlar bekliyor. Mart ayının PS Plus üyelerine ücretsiz olarak sunulacak oyunlar arasında; OlliOlli 2, CounterSpy ve Ubisoft'un Birinci Dünya Savaşı'nı ele alan Valiant Hearts oyunu dikkat çekiyor.



PlayStation 4
CounterSpy
Oddworld: New “N” Tasty
OlliOlli 2: Welcome to Olliwood
Valiant Hearts
PlayStation 3
CounterSpy
Papo & Yo
Sherlock Holmes: Crimes and Punishment
PlayStation Vita
CounterSpy
OlliOlli 2: Welcome to Olliwood

Bu oyunlara ücretsiz sahip olmak için PS Plus üyeliğinizin olması gerekiyor. PS Plus üyeliğiniz yoksa PlayStation üzerinden aylık 19.99 TL'den başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz.
DEVAMINI OKU

Google, Mobil Aramalara Ayar Çekiyor

Google arama algoritmaları üzerinde yeni bir çalışma gerçekleştirerek mobil cihazlardan arama yapan kullanıcılara mobil dostu sonuçlar gösterecek.




Google gerçekleştirdiği yeni projesi ile birlikte mobil internet kullanıcılarını sevindirmeyi planlıyor. Şirketin açıklamasına göre yakın zamanda Google arama motoru üzerinden arama yapan kullanıcılar mobil cihazlarında "mobil dostu" sonuçlar görecek. Böylece çok daha rahat ulaşılabilir ve mobil cihazlarda daha kolay okunabilir içerikler ile karşılaşacaklar.

Şirketin açıklamasına göre bu yeni düzen 21 Nisan günü itibariyle aktif olacak ve hem tablet hem de akıllı telefon kullanıcısı mobil dostu sonuçlara otomatik olarak ulaşacak. Google'ın yeni algoritması site içeriklerini hızlı bir şekilde tarıyor ve cihaza göre daha sağlıklı ve başarılı arama sonuçları sunuyor.

Öte yandan Google ilginç bir işe daha imzasını atmış ve yeni bir web sitesi kuracak kişiler için "mobil dostu site testi" hazırlamış. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz Mobil Uyumluluk Testi sayfası ile aramalarda daha öne çıkacak siteler tasarlamak da mümkün olacak. 

Son olarak Google bir de iddiada bulunuyor, bu yeni algoritma ile şaşırtıcı derecede başarılı sonuçlar elde edeceğimizi müjdeliyor.

DEVAMINI OKU

Skyrim Modları Artık Sınırsız Olacak!

The Elder Scrolls: Skyrim'de mod yapımcılarını büyük bir ölçüde kısıtlayan "100 mb dosya büyüklüğü sınırlaması" yeni gelen Creation Kit yaması ile kalkıyor.



Bethesda, Skyrim'de modları yapmamıza yarayan Creation Kit'in yeni yamasının betasını duyurdu. Mod yapan kişilerin büyük sıkıntısı olan 100MB limiti, yeni yama ile tarihe karışıyor.

Skyrim PC Launcher'ı ve Creation Kit'i etkileyen yeni yama ile istediğimiz boyutlarda dosyalar ile çalışabileceğiz. Bunun yararı da modların daha düzgün yapılabilmesi (bir kaç özelliği tek mod altında birleştirebilme gibi) ve daha büyük içerikte modlar yapılmasına olanak sağlanması olacak.

Skyrim Launcher'a gelecek büyük değişikliklerden birisi ise artık modların Steam Workshop'tan indirilmemesi olacak. Artık istediğiniz bütün modları Steam Client otomatik olarak indirecek. Bir mod indirildikten sonra Skyrim Launcher kendisini otomatik olarak güncelleyecek ve modu hazır hale getirecek.

Kendi adıma söylemem gerekirse SKSE (Skyrim Script Extender) kullanmadan güzel modların çoğunu kullanamayacağım için, launcher ile neredeyse hiç işim olmuyor. Fakat dosya büyüklük sınırının kaldırılması, ileride daha da değişik ve ayrıntılı modları göreceğimiz manasına geliyor.
DEVAMINI OKU

Qualcomm'dan 450 Mbps LTE Demosu

Qualcomm firması MWC 15 etkinliğinde 450Mbps LTE teknolojisini tanıttı. Firma 450Mbps LTE üzerinden oldukça kaliteli bir videoyu stream etti.


Qualcomm firması MWC 15'te yenilikleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ülkemizde henüz bu hızlar bizim için uzak olsa da, 450 Mbps'lik yeni nesil LTE çözümleri MWC'de oldukça sık görücüye çıktı. Qualcomm da standında 450 Mbps'lik LTE teknolojisinin gücünü ortaya koydu.

Cat 9 tabanlı LTE modemiyle dikkat çeken Qualcomm, 60 Mbps değerinde oldukça kaliteli bir videoyu, demo cihazından LTE üzerinden stream etti.







DEVAMINI OKU

Vestel Venus 2 Göründü!

Vestel, Venus 2 adını verdiği yeni modeliyle daha performanslı bir telefon üretmek için kolları sıvadı. Vestel Venus 2 ile olan ilk buluşma anımızı, bu videoda paylaşıyoruz.




Mobil Dünya Kongresi’nde yeni ürünlerini sergileyen Vestel, uygun fiyatlı telefonlarında çıtayı yükselterek daha performanslı telefonlar için kolları sıvamış durumda.


Vestel Venus 2 olarak adlandırılacak yeni model, Full HD çözünürlüğe sahip olacak ve pil, kamera, aksesuar gibi kullanıcıların özellikle ilgilendiği bazı yetenekler, var olan modellere göre daha da iyileştirilecek.



DEVAMINI OKU

İnadına Yerli, İnadına Barcelona’da!

Mobil Dünya Kongresi’nde yer alan yerli markalarımızdan Vestel, uygun fiyatlı yeni modellerini duyurdu. Merak ettiklerimizi, Vestel’e sorduk.




Vestel’de Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Ergun Güler ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda, firmanın mobil dünyadaki vizyonunu, geleceğe bakış açısını değerlendirdik. 







DEVAMINI OKU

GEÇMİŞTE ZİYARET EDİLEN SİTELERİ GÖRME - www.teknoyazilar.com

Bu Çok Yaygın aranan ve   Çözümü  Bol Birşeydir.   Ben  En basit Yolunu göstercem ,


Yapmanız gereken ilk adım

Klavyenizden    Windows +  R tuşuna basmanızdır.



Başlat>Çalıştır >  nasıl açılır ?


Ardından  Gelen  Ekrana   Cmd yazıp  Klavyeden  Enter tuşuna yada  Mause ile tamama tıklıyoruz


Başlat>Çalıştır   cmd nasıl açılır?


Ve  Gelen  Ekran    "İpconfig /DisplayDns"  yazıyoruz  ve Geçmişte Ziyaret edilen siteleri görebiliyoruz.  Sizden Habersiz  Girilen  Microsoftun sitelerinide  görüyoruz ,  Zaten  çoğu crack böyle yapılıyor.   Güncellemeleri böyle  önlüyorlar.

cmd ile  ziyaret edilen sayfaları görme,  displaydns




Klavyeden Enter tuşuna basıp devam ediyoruz.


Sonuç Böyle Oluyor.


cmd ile display dns  sonucu





DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar