Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Android 101: Bildirimleri Kapatma

Android işletim sistemi ile yeni yeni tanışmaya başlayan kullanıcılar için can sıkıcı olabilen uygulama bildirimlerinin nasıl kapatıldığını sizlerle paylaşıyoruz.




Android işletim sistemini uzun yıllardır kullanan kişiler olduğu gibi, ilk defa Android ile çalışan bir telefon kullanan ve cihazı tam anlamı ile çözememiş kişiler de bulunmakta. Android’in Windows Phone ya da iOS’e oranla biraz daha karmaşık olması özellikle daha önce akıllı telefon kullanmamış kişileri bazen zorlayabiliyor.

Uygulama bildirimleri bazen çok işe yarar olabiliyor. Mesela favori derginizin yeni sayısı çıktığında size gelen bildirim oldukça mutlu edici olsa da, Google Play Store’dan indirdiğiniz bir oyunun sürekli kendisini hatırlatması gerçekten can sıkıcı bir durum. Telefonunuzu kullanırken bir türlü rahat vermeyen, gecenin bir saatinde sizi uyandıran gereksiz bildirimlerden bıktıysanız Android’in kıyıda köşede kalmış bildirimleri kapatma özelliğini kullanmanızda fayda var.



İlk yapmanız gereken telefonunuzun ya da tabletinizin Android sürümünü kontrol etmek. Burada anlatacağımız yolla bildirimlerden kurtulmak istiyorsanız, Android sürümünüzün 4,1 JellyBean ve üzerinde olması gerekiyor. Eğer Android sürümünüzü bilmiyorsanız, Ayarlar > Cihaz hakkında (Telefon hakkında ya da tablet hakkında olarak gözükebilir) menülerini izleyerek öğrenebilirsiniz.


Eğer Android sürümünüz 4,1 JellyBean ve üzerinde ise diğer adımlar ile devam edebiliriz. Tekrardan “Ayarlar” menüsüne girin. Genelde menünün başlarında yer alan “Uygulamalar” bölümüne dokunun ve karşınıza çıkan listeden bildirimlerini görmek istemediğiniz uygulamayı seçin.

Açılan menüde karşınıza “Durdurmaya Zorla” seçeneğinin hemen altında yer alan “Bildirimleri Göster” yazısının yanındaki tik işaretine dokunarak işareti kaldırın. Karşınıza çıkan onay kutucuğundan da “Tamam” seçeneğine dokunarak işlemi tamamlayın.



Yukarıda yazılanları yaptığınız zaman seçeceğiniz uygulamaların gönderdiği bildirimler artık sizi rahatsız edemeyecek. Bu yöntem ile çoğu sistem uygulaması da dahil olmak üzere birçok uygulamanın bildirim göndermesini engelleyebilirsiniz. Android hakkında merak ettiğiniz, burada anlatmamızı istediğiniz konuları yorum olarak aşağıya yazabilir, sonraki Android: 101 konumuz için fikir verebilirsiniz.
Designed By Teknoyazilar