Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Jobs'ın Konuşması Nereye Gizlendi?

Apple tarihinin iki önemli metni bir uygulamaya gizlendi. Efsanevi "Farklı düşün" reklam fiminin sözleri ve Steve Jobs'ın ünlü Stanford konuşması nerede gizli, nasıl ortaya çıkarılır?

Apple hayranlarının yakından bileceği iki önemli metin yıllar sonra "paskalya yumurtası" olarak ortaya çıktı. Yazılımcıların, uygulamaların kodları arasına ekledikleri gizli mesajlar olarak tanımlanabilecek "paskalya yumurtası" kavramı bu kez oldukça uzun metinler şeklinde karşımızda.

Pages uygulamasında ortaya çıktı

Apple'ın 90'lı yıllarda yayınladığı "Farklı düşün" temalı reklam filminin sözlerini ve Apple'ın kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs'ın ünlü Stanford Üniversitesi konuşmasının tam metnini içeren "paskalya yumurtası", Mac için Pages uygulamasında yer alıyor.

Nasıl bulunur?

OsXDaily sitesinin keşfettiği metinlere ulaşmak için, Finder'da Shift + Command + G tuş kombinasyonu kullanarak /Applications/Pages.app/ Contents/Resources yolunu yapıştırabilirsiniz. Aradığınız metinler, açılan dizinde yer alan Apple.txt dosyasında bulunuyor. Aynı dizine ulaşmak için Terminal'e cat /Applications/Pages.app/Contents/Resources/Apple.txt komutunu da girebilirsiniz.



İşte o reklam ve konuşma...

Apple'ın efsanevi "Farklı düşün" reklamını ve Steve Jobs'ın Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı ünlü konuşmanın videolarını aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz:



Steve Jobs, Stanford Üniversitesi




Apple, Farklı Düşün




Designed By Teknoyazilar