Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Snapdragon 410 Tabanlı Geliştirme Kartı Duyuruldu

Qualcomm, 64-bit destekli Qualcomm Snapdragon 410 işlemciyi temel alan, düşük maliyetli geliştirme kart tasarımını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde.



Snapdragon 410 işlemcinin yüksek performansını, zengin özelliklerini daha çok geliştiricilere ve ürün üreticilerine ulaştıran kredi kartı büyüklüğündeki DragonBoard 410C geliştirme kiti, hızlı yazılım geliştirmek ve yeni ürünlerin ticarileşmesi esnasındaki prototiplerinin desteklenmesi için tasarlandı.


Snapdragon 410 işlemci, çözüm sağlayıcılarının satışa hazır veya modül-üzerindeki-sistemleri desteklemek ve ticari kullanımlarına yönelik hizmet sağlamak için güçlü bir teknoloji sunuyor. Bu gömülü işlemci ve her şeyin interneti ürün kategorileri içindeki ürünler arasında yeni nesil robotlar, fotoğraf makineleri, set-top box ürünler, giyilebilir ürünler, tıbbi cihazlar, otomatlar, otomasyon kurulumu, endüstriyel kontrol, dijital tabela ve oyun konsolları gibi pek çok ürün yer alıyor.

DragonBoard 410C platformunun  temel özellikleri şunlar:

CPU: Çekirdek başına 1.2 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A53 CPU; 64-bit 
Grafik: 400 MHz yüksek kaliteli grafikleri ile Qualcomm Adreno 306 GPU
Video: 1080p HD video oynatma ve H.264 ile çekme (AVC)
Fotoğraf Makinesi: Donanımında yapılan noise reduction, JPEG dekoder ve diğer post-işleme teknikleri ile 13 megapiksel kamera desteği
Bellek: LPDDR2 / 3 533MHz Tek kanallı 32-bit (4.2GBps) olmayan POP / eMMC 4.51 SD 3.0 (UHS-I)
Entegre Bağlantı: Qualcomm VIVE 802.11 b / g / n, Wi-Fi, Bluetooth, FM
DEVAMINI OKU

Office 2016 Önizleme Sürümü Yayınlandı!

Geçtiğimiz günlerde Mac için yayınlanan Office 2016 önizleme sürümü Windows için de kullanılabilir duruma geldi. Yeni yazılım, geliştiriciler ve IT profesyonelleri için sunuldu..


Microsoft, Office 2016 hazırlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mac için Office 2016 önizlemesini yayınlayan şirket, şimdi de Windows için Office 2016 önizlemesini kullanıma sundu. Dün erken saatlerde Office 2016'dan görsellerin sızması ile başlayan süreç, gün içinde şirketten gelen açıklama ile netlik kazandı.

Önzileme programı genişliyor

Konu ile ilgili Beta Archive sitesine açıklamalarda bulunan Office 365 İstemci Uygulamaları ve Servisler Bölümü'nden sorumlu başkan yardımcısı Kirk Koenigsbauer, uygulama için aylardır kapalı testler sürdürdüklerini belirterek, şimdi test programını geliştiriciler, IT profesyonelleri ve Office 365 müşterilerine yönelik genişlettiklerini ifade etti. 


Yeni özelliklerin hepsi yok
Microsoft ise sürüm notlaerı. Şirket, uygulamanın final sürümünde yer alması planlanan tüm özelliklerin önizleme sürümünde bulunmadığını belirtti.


DEVAMINI OKU

Skype for Business Önizlemesi Yayınlandı!

Microsoft'un video konferans uygulaması Skype'ın işletmelere özel sürümü ortaya çıktı. İşletmeler için Skype, Microsoft'un benzer hizmeti Lync'nin yerine gelecek.


Microsoft'un çapraz platform anlık mesaj ve video konferans uygulaması Skype'ın yeni bir versiyonu ortaya çıktı. Skype for Business adlı uygulama, Microsoft'un işletmelere özel iletişim aracı Lync'in yerini almaya çalışacak.

Microsoft Lync yerine geliyor
Uzun yıllardır işletmeler için şirket içi ve dışı haberleşme olanağı sunan Microsoft Lync yazılımının geçtiğimiz Kasım ayında isim değiştirerek Skype for Business olarak adlandırılacağı açıklanmıştı. Son gelişmelerle birlikte nu yönde somut adımlar atılmış oldu.





Office Uyumu Ön Planda
Teknik önizleme sürümü yayınlanan Skype for Business, önncülü konumundaki Microsoft Lync'ye göre yüksek güvenlik önlemleri ve Office entegrasyonu getiriyor. İşletmeler için Skype sürümü Word, Excel, PowerPoint gibi popüler MS Office uygulamaları ile tam uyumlu olarak çalışacak. Hali hazırda Microsoft Lync kullanan müşteriler, 30 Nisan 2015 tarihine kadar Skype for Business sürümüne geçiş yapabilecek.
DEVAMINI OKU

Tarayıcılar Arası Görüntülü Sohbet Devri!

Mozilla, Firefox'un gelecek sürümüne eklediği yeni özellik ile tarayıcılar arası görüntülü sohbet özelliğini getiriyor. Tarayıcılar arası sohbet hakkında detaylar haberimizde.


Firefox ile web tarayıcı dünyasında önemli başarılar yakalayan Mozilla, bu başarısını pekiştirmek ve geliştirmek için yeni bir adım attı.

Mozilla tarafından gelen haberlere göre Mozilla, Firefox için yaklaşık 2 yıldır süren yeni bir özellik için çalışmalarını sürdürüyor.

Belirtilene göre tarayıcılar arası görüntülü görüşme olanağı sunacak yeni özellik için Mozilla, Telefonica ile anlaştı. (Telefonica İspanya kökenli çok büyük bir telefon şirketidir.)

Telefonica ile anlaşması sonucu Mozilla, Firefox Hello adında bir hizmet geliştiriyor. Firefox Hello ise WebRTC destekli tarayıcılar (Firefox, Chrome, Opera ve Safari gibi) arasında herhangi bir ek kurulum gerekmeksizin görüntülü görüşme özelliği sunuyor.


Telefonica tarafından yapılan açıklamaya göre Firefox Hello ile hiçbir ek program ya da eklenti kurma gereği duymadan ya da üye olmadan herhangi bir hesap ile dilediğiniz kişilerle görüntülü olarak görüşebileceksiniz.

Mozilla'nın 2013 başlarından itibaren sürdürdüğü çalışmanın bugünlerde final aşamasına ulaştığı ve Firefox Hello özelliğinin önümüzdeki güncellemeyle birlikte Firefox'a eklenmesi bekleniyor.

DEVAMINI OKU

Opera Mini Nedir? Avantajları Neler?

Yıllardır akıllı telefonlarda en çok kullanılan tarayıcılardan biri olan Opera Mini nedir, nasıl kullanılır ve nasıl indirilir? Tüm sorularınızın cevapları haberimizde. Opera Mini indir!



1995 yılında Norveç'te kurulan Opera Software firmasının temelleri 1996 yılına kadar dayanan ve ilk defa 2004 yılında proje aşamasında olarak ortaya çıkan çalışması Opera Mini, halen mobil cihazlarda en çok kullanılan tarayıcılardan biri.

 Opera Mini 50 Milyon'u Devirdi

Telefonların günümüzdeki kadar akıllı ve gelişmiş olmadığı zamanlardan beri hayatımızda olan Opera Mini, bulunduğu platform sayısını arttırmaya devam ediyor.

2007 yılında resmen tüm dünyada kullanıma sunulan Opera Mini öncelikle bir web tarayıcısı. Chrome gibi mobil platformdaki diğer tarayıcılardan farklı yapan özellikler ise çok sayıda.

Google Chrome Mobilde Yükseliyor!



Akıllı telefonların ilk temel platformu olarak gösterebileceğimiz Java ME'den bu yana çok sayıda işletim sisteminde gördüğümüz Opera Mini'nin zeebo adındaki bir konsola geldiğini neredeyse kimse bilmiyor.

Bunun yanı sıra günümüzde tercih edilmeyen ancak Android ve iOS gibi güncel işletim sistemlerinden önce çok tercih edilen plaftormlardan olan Bada, Symbian, Windows Mobile ve Nokia'nın kısa bir süre sürdürdüğü Nokia X platformunda'da da yer alan Opera Mini, halen bu cihazlarda kullanılabiliyor.

Ayrıca halen bu işletim sistemlerinden birine sahip bir cihaz kullanıyorsanız m.opera.com adresine girerek Opera Mini indirebilirsiniz.

Günümüzde ise Android, iOS, BlackBerry OS ile beraber geçtiğimiz aylarda Windows Phone için Opera Mini indirilmeye sunulmuştu. Windows Phone için sunulan uygulamanın halen beta sürümünde olduğunu da söyleyelim.


Windows Phone için Opera Testte!


Opera Mini indirmek için gereken sebeplerden biri de uygulamanın işlevselliği gibi birçok özelliği. Çok daha hızlı bağlantılara daha az ücret ödeyerek ulaşabileceğiniz Opera Mini, tasarımı açısından da dikkat çekiyor. Şimdi gelin dünyanın en çok kullanılan ve en hızlı tarayıcılarından biri olan Opera Mini'nin özelliklerine bakalım.

Hızlı gezinirken veri tasarrufu sağlayın.

Opera Mini takılma olmadan internette gezinebilmeyi vaat ediyor. Bunu ise veri sıkıştırma özelliği ile gerçekleştiriyor. Bu sıkıştırma işlemini yaparak hem hızlı bir gezinti sunarken hem de veri tasarrufu sağlıyor. Firmanın iddiasına göre diğer tarayıcılara göre %90'a kadar daha az veri kullanarak daha ucuz olarak sunuyor.


Sade ve kullanışlı arayüzünün yanı sıra görünür ve yeteri kadar büyük düğmeleri ile uygulamayı kullananan herkese kolaylık sunuyor. Hızlı Arama özelliği ile en çok girdiğiniz sayfaları da ana sayfasında toplayan Opera Mini, güvenli olmasıyla da takdiri hak ediyor.

Güvenli ve kullanışlı web tarayıcısı.

Güvenlik ve veri gizliliği konusunda da geliştirmelerin yer aldığı Opera Mini ile internette güvenli bir şekilde gezinebilirsiniz. Neredeyse internete bağlanabilen tüm telefonlarla çalışan tarayıcıda yer alan sekme ler ile aynı anda çok sayıda sayfada gezinebilirsiniz. Bunu yaparken de hızınızdan hiçbir kesilme olmuyor ve sekmeler arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.

İndirilen dosyaları da yönetebilme imkanı sunan Opera Mini, güzel özelliklerinden biri de sayfaları kaydedebilmeniz. Bu sayede internete bağlı olduğunuzda daha sonra okumak istediğiniz sayfaları kaydedebilir ve bağlantınız olmadığında bu sayfalara erişebilirsiniz.



Sizde akıllı telefonlarınızda internette daha hızlı gezinmek istiyorsanız cihazınıza Opera Mini indirebilirsiniz. Ustalıkla tasarlanan Opera Mini'yi indirmek için üst düzey bir akıllı telefona ihtiyacınız da bulunmuyor.

Android 1.5 ve üzeri tüm cihazlara çalışabilen Opera Mini, iOS 7.0 ve üzeri iPhone, iPad ve iPod touch modellerinde kullanılabiliyor. Ayrıca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için de optimize edilmiş. Windows Phone 8 ve 8.1 için de mağazada beta olarak yer alan Opera Mini indirilmeyi bekliyor.

DEVAMINI OKU

Enerji Üretebilen Otomobil Lastiği!

Goodyear adlı firmanın yeni projesi sayesinde hareket ettikçe doğan ısıyı kullanacak ve bu şekilde enerji üretecek bir otomobil lastiği gerçek olabilir.


Son dönemin yükselen trendleri arasında yerini alan elektrikli otomobiller gelecekte kendi enerjisini kendi başına üretebilecek. Goodyear adlı otomobil lastiği üreticisinin yeni çalışması sayesinde tekerlekler yolculuk esnasında sürtünmeden ve hareketten oluşan ısıyı bünyesine hapsedecek, bunu kullanılabilir enerjiye çevirecek.

Bu sayede elektrikli otomobilin ihtiyaç duyduğu enerjinin belli bir kısmı siz yolculuk ederken otomatik olarak sağlanmış olacak. Şimdilik teori üzerinden ilerleyen projede oluşan ısı, tekerlek ile bütünleşik olan üstün güvenlikli bataryaya aktarılacak ve burada enerjiye dönüşecek.

 Yerli Otomobil Enerjisini Güneşten Alıyor

Kısaca BHO3 adıyla anılan otomobil lastiği iki farklı şekilde çalışabilecek. Bir tanesi az önce de bahsettiğimiz gibi tekerlekle bütünleşik olan 
termoelelektrik materyallerin ısıyı alıp bataryaya hapsetmesiyle gerçek olacak. Diğer yöntemde ise piezoelektrik kurallarına uygun olarak elektrik ve ısı baskılanarak enerjiye dönüşecek.

Bu teknolojinin Goodyear adlı markanın tasarım ekibi tarafından geliştirildiği ve tam anlamıyla gerçeğe taşınıp taşınmayacağının da belli olmadığını ekleyelim.

DEVAMINI OKU

GTA 5 PC - PS4 ve PS3 Grafik Karşılaştırması

Geçtiğimiz günlerde PC için yine ve yeniden ertelenen Grand Theft Auto 5'in PC, PlayStation 4 ve PlayStation 4 platformlarındaki sürümlerinin grafik karşılaştırılması yapıldı.



Rockstar Games tarafından geliştirilen ve Take-Two Interactive tarafından dağıtımcılığı üstlenilen Grand Theft Auto 5, eski ve yeni nesil platformlarda milyonlarca satın alma rakamına ulaşmış olabilir fakat oyunu hala PC'de görme fırsatına erişemedik.

Birçok yenilik ile PC platformuna gelecek olan oyun, iki defa ertelenme haberiyle bekleyenlerinin hevesini kursağında bırakmaya devam ediyor. Özellikle 4K çözünürlük ve FPS modu gibi yeniliklerle Grand Theft Auto evrenine yeni bir bakış açısı getirecek olan özellikler, oyunla birlikte gelecek.

GTA 5 PC/PS4/PS3 Karşılaştırması



Rockstar Games oyunu erteleme sebepleri olarak grafik düzeltmeleri ve ufak eksiklikler olduğunu belirtiyor. Yayınlanan karşılaştırma videosundan da anlaşılacağı üzere, oyunun PC sürümünün PS 4 ve PS 3 konsollarındaki sürümlerden daha kaliteli olduğu bariz ortada gözüküyor. 

Normalde 27 Ocak'ın ardından 24 Mart'ta  çıkış yapması beklenilen yapım, yaşadığı ertelenme ile birlikte PC oyuncularıyla 14 Nisan'da buluşacak. 
DEVAMINI OKU

PlayStation 4'e Yeni Özellikler Geliyor

PlayStation 4’e yakında gelecek olan güncelleme 2.50 Yukimura’nın ayrıntıları açıklandı. PlayStation 4 sahiplerini pek çok yeni özellik bekliyor.



PlayStation 4 sahipleri için kullanıma sunulacak olan 2.50 Yukimura güncellemesi ile oyuncuların açma/kapama düğmesine tek dokunuşla oyunları neredeyse anında dondurup yeniden başlatmasına imkan veren ve büyük bir heyecanla beklenen Suspend & Resume fonksiyonunun geleceği müjdelendi.

Güncellemenin diğer başlıca özellikler arasında; hem Remote hem de Share Play’de 60 FPS aktarım ve geliştirilmiş kupa entegrasyonu da bulunuyor. Ayrıca, Yukimura ile Facebook arkadaş bulma ve özellikleri ile PS4 üzerindeki görüntüleri doğrudan Dailymotion üzerinde paylaşma özelliği de geliyor.

PS4’ün sosyal açıdan eşsiz deneyim sunması için; Yukimura aynı zamanda Facebook üzerindeki arkadaşlarınızı doğrudan PS4 arkadaş listenize taşıma fırsatını da sağlayacak. Bu sayede oyuncular birbirlerini bulup beraber oyun oynayabilecek.


Yukimura ile sistem ayalarında da değişiklikler yapılacak. Aralarında tersine çevrilmiş renkler, metin okuma, büyütülmüş metin, daha kalın yazı karakterleri, daha yüksek kontrastlı kullanıcı ara yüzü seçeneklerinin yanı sıra gösterilen resimlerde zoomlama özelliği de bu güncelleme ile gelecek.

Kullanıcıların aynı zamanda DualShock 4 için kendi özel ihtiyaçlarını karşılayacak özel düğme konfigürasyonları da ekleyebilecek olması, her oyuncunun kendi alışkanlıkları ve oyun tarzına uygun bir kontrol kurgusuna sahip olmasını mümkün kılacak.

Yukimura kod adını taşıyan PS4 Sistem Yazılımı Güncelleme Sürüm 2.5, yakında Türkiye’deki oyunculara sunulacak.



DEVAMINI OKU

Akıllı Telefonlar Anahtara Dönüşüyor

Indiegogo’da başlatılan kampanya ile hayat bulan Jani, akıllı telefonlarınızı anahtara dönüştürüyor. Jani’nin ayrıntıları ve çalışma sistemi haberimizde.


Apartman kapılarında akıllı telefonla giriş sağlayan dünyadaki ilk akıllı giriş sistemi Jani; otopark bariyerlerinde, garaj kapılarında ve turnike sistemlerinde de kullanılabiliyor. İnsanları anahtar, kumanda ve giriş kartlarından kurtarmayı hedefleyen Jani, akıllı telefonları anahtara dönüştürüyor.

Jani ile artık elleriniz doluyken apartman kapınızı rahatça açabilecek, sizi ziyaret eden misafirlerinize uygulama üzerinden anahtar gönderebilecek, misafirlerinizi otopark girişlerinde bekletmeyecek ve anahtar-kumanda-kart kaybetmek gibi güvenlik zaafiyetleriniz kalmayacak.


Sistem akıllı telefon uygulaması ve Jani cihazından oluşmaktadır. Cihazın mevcut giriş sistemine (apartman kapısı, otopark bariyeri, garaj kapısı, turnike, personel takip sistemi) monte edilmesi ve telefon uygulamasının kurulması, sistemin hazır hale gelmesi için yeterlidir. Jani, kullanıcıya uygulama üzerinden sistemi açıp kapama, misafirleriyle anahtar paylaşma ve hatırlatmalar alabilmesini sağlıyor.




DEVAMINI OKU
Designed By Teknoyazilar