Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Android'in Yarısı Samsung!

Dünyanın en büyük operatör analiz firması olan OpenSignal'in verilerine göre, Android'de cihaz fragmantasyonu çıkartıldı. Verilere göre en çok kullanılan marka Samsung!

Dünyanın her noktasında, en iyi operatör bağlantısını bulmayı sağlayan OpenSignal, bir açıdan da inanılmaz bir veri kaynağı olarak da biliniyor. OpenSignal'in sunduğu verilere göre, Android dünyasındaki cihaz fragmantasyonu yani marka ve cihaz dağılımı yapıldı.

En değerli veri

Dünyanın en gözde platformu olan mobil cihazlar hakkında bilgi toplamak da oldukça değerli. Hem üreticiler hem de programcılar için önemli olan platform fragmantasyonları, Android ekosistemi için detaylı bir şekilde yapılmış. Böylece hangi markanın, ne kadar pazar payı olduğunu; markaların en çok satan modellerini görebiliyorsunuz.

Pilot bir bölge belirleniyor ve o bölgedeki tüm Android cihazların fragmantasyonu çıkartılıyor. ABD pazarının da tabloda etkisi oldukça fazla. 

Android'in yüzde 43'ü Samsung'un

Android ekosisteminin en önemli oyuncusu olan Samsung, ilgili pazarın yüzde 43'ünü elinde bulunduruyor. Her ne kadar son dönemlerde düşüşe geçse de, Samsung bu pazarın bileği zor bükülecek ismi gibi lider köşesindeki yerini almış durumda.  Samsung'un pazar payını bu derece yüksek tutan en önemi durum ise 12 - 13 popüler akıllı telefon modeli. Samsung'un diğer modellerine baktığımızda, rakiplerine göre çok da fazla satmadığı görülüyor. Firmayı rakiplerinden ayıran çıkardığı 13 model.

4.8 market değeriyle pazarda dikkat çeken Sony'i LG ve Motorla izliyor. Gerçi Google cihazları da ayrı bir şekilde sıralanmış. Google cihazlarının büyük bir kısmını üreten firmanın da LG ve Samsung olduğunu hatırlatalım. Yani oradan da gizli bir pay bu iki firmaya gidiyor.

ZTE, Asus, Lenovo ve Huawei gibi firmaların da güzel pazar payı elde ettiği alanda, Verizon ve başka operatörlerin cihazları da ayrı bir markaymış gibi gösterilmiş.

En çok satan modeller




Galaxy S3, Android dünyasındaki en çok kullanılan akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Samsung'un global olarak çıkardığı Exynos 4 Quad işlemcisini kullanan model pazar payının lideri. Ayrıca diğer LTE destekli S3 modelleri de ayrı ayrı topandığında bu rakam çok daha ileri seviyelere çıkıyor.

Yapılan testlerde Android 4.4 KitKat kullanımı, pazarın yüzde 21'ine ulaşmış durumda. iOS tarafında ise son sürüm olan iOS 7 kullanımı yüzde 91. Android pazarı hala güncelleme konusunda Apple'ın gerisinde.

Tabi bu tip analiz sonuçları kesin doğru bilgiyi verme garantisi bulunmuyor. Ayrıca analizin Çin bölgelerini de çok dahil etmediğini görüyoruz. Global akıllı telefon dağılımına baktığımızda Çin üreticileri ciddi derecede pazarı domine ediyorlar. Çin'i aradan çıkartıp, tablet pazarını da eklediğimizde ekosistemdeki denge bir anda değişiyor.


Designed By Teknoyazilar