Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

En İyi Ekran Hangi Telefonda?

Akıllı telefonların en dikkat çekici ve en büyük bölümleri tabiki ekranları. Peki hangi amiral gemisi cihazın ekranının daha iyi olduğunu hiç merak ettiniz mi?





Akıllı telefonlar hayatımızın her alanına girmeyi başardı. Elimizden düşürmediğimiz bu cihazların en dikkat çeken ve en önemli bölümü ekranları. PhoneArena sitesi hepimizin en çok merak ettiği sorulardan birisini cevapladı. Hangi akıllı telefonun ekranı daha iyi?

Apple iPhone 5S, LG G3, Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 ve HTC One M8 ile yapılan testler sonucunda en iyi ekranın hangi akıllı telefonda olduğu belirlendi. Boyuttan bağımsız olarak yapılan testler, parlaklık ve gün ışığında okunabilirlik, renk üretimi ve çözünürlük kriterlerini kapsıyor. Bakalım PhoneArena’nın testlerine göre en iyi ekran hangi akıllı telefondaymış?

Parlaklık ve gün ışığında okunabilirlik

Ekranların en büyük sorunlarından birisi gün ışığında kolay okunamaması. Özellikle yaz aylarında, güneşin en tepede olduğu zamanlarda ekrandakileri görmek tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu durumlarda parlaklığı arttırmak biraz olsun yardımcı olurken, bazen yetersiz gelebiliyor.

 


Yapılan testlere göre Apple iPhone 5S ile Samsung Galaxy S5 ( iki ezeli rakip ) 8 puan alarak birincilik koltuğunu paylaşırken, HTC One M8 ile Sony Xperia Z2 7 puanla ikinci sıraya yerleşiyorlar. LG’nin Quad HD ekran çözünürlüğüne sahip amiral gemisi G3 ise, 6 puan alarak amiral gemileri arasında sonuncu oluyor.



Renk üretimi

Akıllı telefonun en doğru görüntüyü verebilmesi için en doğru renkleri üretmesi gerekiyor. Test sonuçlarını incelerken şunu unutmamak lazım renklerin canlı olması doğru olması anlamına gelmiyor.

İlk testin kazananı iPhone 5S, bu testi de kazanarak güç gösterisinde bulunuyor. Renk üretiminden tam 9 puan alan iPhone 5S, bu konuda piyasadaki en iyi amiral gemisi oluyor.




İkinciliği ise Sony Xperia Z2, LG G3 ve HTC One M8, 8’er puan alarak paylaşırken, Samsung’un Super Amoled ekranlı akıllı telefonu Galaxy S5 sadece 5 puan alabiliyor. Samsung’un ölçümlerin bile üzerinde çıkan kontrast değeri, renklerin olduğundan çok daha sıcak gözükmesini sağlıyor.




Çözünürlük

Konu çözünürlük olunca tahmin edebileceğiniz gibi LG G3 liderlik koltuğunu kimselere bırakmıyor. Quad HD ekranı ile rakiplerinden çok daha fazla çözünürlük sunmayı başaran akıllı telefon, tam 10 puan alarak testin birincisi oluyor.

LG G3’ü Full HD çözünürlüklü ekranları ile HTC One M8 ve Sony Xperia Z2 9,5 puan ile takip ederken, Samsung Galaxy S5 9 puan alıyor. Android’in amiral gemileri çözünürlük konusunda iPhone 5S’i farkla geçmeyi başarıyor. Bundan 4 sene önce gözümüze harika gözüken Retina ekran, maalesef günümüz standartlarının epey altında kalıyor. iPhone 5S, bu testten sadece 7,5 puan alarak çözünürlük konusunda sonunculuğa yerleşiyor.



Sonuç

Geldik sonuca. Bu testlere göre en iyi ekrana sahip amiral gemisinin hangisi olduğu belirlenecek. İlk iki kategoride birinci olan iPhone 5S son kategoride puan kaybederken, ezeli rakibi Galaxy S5 renk üretimi konusunda diğerlerinin çok gerisinde kaldı. Peki testlerde en çok puanı kim topladı?

Apple iPhone 5S : 24,5

Samsung Galaxy S5 : 22

HTC One M8 : 24,5

Sony Xperia Z2 : 24,5

LG G3 : 24




Puan durumuna göre iPhone 5S, One M8 ve Xperia Z2 birinciliği paylaşıyor ancak gün ışığında okunabilirlik ve renk üretimi kategorilerinde birinci olan iPhone 5S’i en iyi ekrana sahip amiral gemisi seçmemiz daha uygun olur. Bu testlerin ekran boyutundan bağımsız yapıldığını hatırlatmamızda fayda var.  


Designed By Teknoyazilar