Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

5mm İnceliğinde Telefon Geliyor

Daha önce 5.5 mm kalınlıkta bir akıllı telefon üreten Hintli mobil teknoloji şirketi Gionee, iddialara göre bu kez de 5mm inceliğe bir model üzerinde çalışıyor.


Akıllı telefonlarda incelik; batı dünyasında işlemci, ekran, kamera gibi donanım özelliklerinin nispeten gölgesinde kalmıştır.

Genel olarak amiral gemisi modellerin 1cm’den kalın üretilmediği de görülür. Ancak doğu da işler biraz farklı, özellikle Hindistan ve Çin gibi büyük bir hızla büyüyen geleceğin teknoloji üllkelerinde rekabet hemen her ‘kalınlığı’ kapsıyor. İşte bu rekabet konularından biri Gionee markası ile ilgili. İddialara göre 2002 yılında kurulan Hintli şirket, 5mm kalınlığında yeni bir model üzerinde çalışıyor.

Gionee’nin Elife S5.5 adlı modeli 5.5mm kalınlığıyla bu yıl satışa çıkarak dikkat çekmeyi başarmıştı.


İnceliğinin yanı sıra dayanıklı tasarımı, gerçek octa core işlemcisi, geniş açıılı kamerasıyla öne çıkmıştı. Bu modelle ilgili reklam kampanyasında Samsung Galaxy S5’i rakip olarak konu etmekten kaçınmayan, gözünü yükseklere diken şirketin hedefinde Apple da var.




Rekabetin sonraki adımını çok daha global şekilde yürütmeyi, dünyanın önemli pazarlarına açılmayı hedeflediği konuşulan Gionee, son bilgilere göre 5mm kalınlığında bir akıllı telefon modeli geliştiriyor.

Bu düzeydeki incelik; özellikle batarya kapasitesi ve ekran yoğunluğuna eksi şeklinde yansıyabilir, ancak Gionee, teknoloji çevrelerini hayrete de düşürebilir.

Bakalım Hintli şirket teknoloji dünyasının karşısına hangi sürprizlerle çıkacak? Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.




Designed By Teknoyazilar