Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Android için Unity'e, X86 Desteği!

Android ekosistemindeki oyunların çoğuna bakacak olduğumuzda, Unity oyun motoronun en çok kullanılanların arasında olduğunu görüyoruz. Unity'e nihayet X86 desteği geldi.




Android ekosisteminde ben de varım diyen Intel, X86 mimarisini Android'e entegre ettirmeyi başarmıştı. Google ile sıkı bir mesai harcayan Intel, artık yeni mobil işlemcileriyle azımsanmayacak sayıda cihaza güç veriyor. Yavaş yavaş uygulama geliştiricileri de Intel'in işlemcilerine destek vermek için çalışmalara başladı.

Android ekosisteminin en çok kullanılan oyun motoru olan Unity, nihayet X86 desteğine kavuştu. Eskiden X86 destekli cihazlarda Unity tabanlı oyunlar oynanmıyordu. Artık bu destek sonrasında, oyunların güncellenmesiyle beraber X86 işlemcili cihazlarda da Unity tabanlı oyunlar çalışacak.

Böylelikle pazarın en büyük oyun motorlarından ikisi olan Unity ve Unreal Engine, artık X86 Android'e portlanmış oldu.



Intel'in konuyla ilgili hazırladığı döküman

Unity oyunlarının yavaş yavaş yıl sonuna kadar X86 desteği kazanması düşünülüyor. Çünkü artık destek gelmiş durumda.

Intel'in açıklamasına göre, ilgili editör yazılımında doğrudan Android X86 portlama desteği ekleniyor. Yazılımcıların ek bir işlem yapmasına da gerek kalmayacak. Sadece bu destekle tekrar derlemeleri yeterli olacaktır.

Böylelikle Intel'in Core ve Atom aileleri, Android ekosistemindeki bir dezavantajı daha atlatmış oldu. Mevcut pazardaki bazı uygulamaların hala X86 ile tam dengeli çalışmadığı biliniyor. Fakat Intel, yaptığı fazla mesai neticesinde, geliştiricilerle irtibat içerisine geçip bu sorunları gidermek için teşvik ediyor.

Designed By Teknoyazilar