Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Google Drive İpuçları

Google Drive çok sayıda özelliğe sahip olduğu halde az sayıda kullanıcı, bu özelliklerin tamamını kullanıyor. İşte Google Drive'ın az bilinen özellikleri.




Google Drive kullanıcı sayısı, birçok rakibinden oldukça fazla. Ancak çok sayıda kullanıcısı olmasına rağmen az sayıda kullanıcı Google Drive’ın tüm özelliklerini biliyor. Bu yazımızda da Google Drive kullanıcılarının az kullandığı özelliklere göz atacağız.

Dokümanlarınızı Paylaşın
Dosyalarınız üzerinde çalışırken, arkadaşlarınızın yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Google Drive ile dokümanları arkadaşlarınızla paylaşabilme imkânına sahipsiniz. Dokümanları arkadaşlarınız ile paylaşmak için Öncelikle paylaşmak istediğiniz dokümanı açmanız gerekiyor.

Daha sonra sağ üstte yer alan “Paylaş” butonuna tıklayarak paylaşma ekranına ulaşıyoruz. Paylaşma ekranının üst bölümündeki link ile dokümanı istediğimiz yerde paylaşabiliriz. Ancak herkesin görebilmesi için “Özel – Yalnızca siz erişebilirsiniz” seçeneğinin yanındaki “Değiştir” bağlantısına tıklayarak dokümanı istediğiniz kişiler ya da herkesle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca dokümanı sadece belli bir kişi ile paylaşmak istiyorsanız, en altta yer alan “Kişileri davet et” bölümünü kullanarak isim ya da e-posta yoluyla, dokümanı tek bir kişiyle de paylaşabilirsiniz.



Dokümanlara Çevrimiçi İçerik Ekleyin
Bir dokümanı düzenlerken resim ya da başka içerikler ekleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Dokümanlarınıza resim eklemek için, düzenlediğiniz dokümanı açın. Üst menüden “Ekle” sekmesine tıklayın ve “Resim ekle” penceresini açın.

Resim ekle penceresinin sol menüsünü kullanarak bilgisayarınızdan resim seçip yükleyebilir, web cam ile fotoğraf çekebilir ya da URL ile resim yükleyebilirsiniz. Tabi bu kadar değil. Ek olarak Google hesabınızdaki albümlerden veya Google Drive hesabınızdaki resimlerden birini ekleyebilirsiniz. Son olarak elinizde hiç resim yoksa “Arama” özelliğini kullanarak Google Arama Motoru üzerinden resim arayabilirsiniz.





Dokümanlara Farklı Cihazlarla Erişin
Google Drive sadece bilgisayarınız ile kullanacağınız bir hizmet değil. Google Drive uygulamasını farklı cihazlar için yükledikten sonra bu cihazlarda Google oturumunuzu açarak tüm dokümanlarınıza erişebilirsiniz.


Son Değişiklikleri Kontrol Edin
Google Drive kullanırken dosyalarınızı arkadaşlarınızla paylaştınız. Ancak arkadaşlarınızın dosya üzerinde neler yaptığını anlayamadınız, hiç sorun değil. Google Drive Etkinlik özelliği ile dosya üzerinde neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için Google Drive ana sayfasından bir doküman seçin ve üzerinde bir kere tıklayın. Dokümana tıkladıktan sonra, sağ bölümde “Ayrıntılar” sekmesi açık olacaktır. Ayrıntılar sekmesinin hemen yanındaki “Etkinlikler” sekmesini açtığınızda ise dosya üzerinde neler yapıldığını görebilirsiniz.




Bu yazımızda da gördüğünüz gibi Google Drive, sadece bir bulut depolama servisi değil ve bizim bu yazımızda bile yazmadığımız çok sayıda özelliği içerisinde barındırıyor. Eğer Google Drive kullanımınızı biraz daha arttırırsanız daha fazla özelliği rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Designed By Teknoyazilar