Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Efsaneleşen Nokia Telefonları

Bir zamanlara damgasını vurmuş olan Nokia modellerini bir araya getirdik. Nokia 6600, N-Gage, N95 gibi efsanelerin yer aldığı listeye gelin bir göz atalım.


Akıllı telefon piyasası yeni oluşurken Nokia, piyasasında fırtınalar estiriyordu. Rakipsiz olarak görünen Nokia, zamana ayak uyduramamanın cezasını çok ağır ödemişti.

Zamanının bir iOS’i, bir Android’i olan Symbian işletim sistemini tercih eden Nokia, çabalamış ancak başarısız olmuştu. Çareyi Windows Phone’da arayan Nokia, kendini bir anda Microsoft’un bünyesinde buldu. Microsoft tarafından satın alınan Nokia, telefon piyasasından çekilmişti.

Telefon piyasasına önemli modelleri kazandıran Nokia, son dedikodulara göre yeniden küllerinden doğmaya çalışıyor. Nokia, yeni hamlesi ile başarılı olur mu bilinmez ama biz bir zamanlara damgasını vurmuş, şimdilerde unutulmaya yüz tutan Symbian işletim sistemine sahip Nokia modellerini bir araya getirdik.

Nokia 6600

Nokia’nın ilk renkli ekrana sahip telefonu olmamasına rağmen, renkli ekranlı Nokia denilince ilk olarak akıllara Nokia 6600 geliyor. Nokia 6600, VGA çözünürlüğündeki kamerası, 2.1 inç büyüklüğündeki TFT ekranı, Symbian OS v7.0 işletim sistemi ve 6 MB dahili depolama alanı ile hafızalara kazındı. Nokia 6600’ın işlemci frekans hızının 104 MHz olduğunu belirtelim.



Designed By Teknoyazilar