Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Windows 10'un Ömrü Ne Kadar Olacak?

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10 için güncelleme takvimini yayınladı. Peki, Windows 10 için güncelleme desteği kaç yıl olacak? İşte ayrıntılar.

Windows 10 güncellemesinin dağıtılmasına 9 gün kala, yeni işletim sistemi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Windows 10 USB Bellek versiyonundan sonra şimdi de Windows 10 güncelleme desteği hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Masaüstü işletim sistemlerine uzun süre güncelleme desteği sunan Microsoft, bu politikasını Windows 10’da da devam ettirecek.

Windows 10 Güncellemeleri 2025 Yılına Kadar Yayınlanacak!
Windows lifecycle fact sheet'te yer alan habere göre Windows 10 için güncelleme desteği 2025 yılına kadar sunulacak. Güncelleme desteğine detaylı olarak bakacak olursak; Windows 10 ana güvenlik güncellemeleri 2020 yılına kadar sunulacak. Geri kalan 5 yıl ise uzatılmış güvenlik güncellemeleri Windows 10’u güvenlik altına alacak.

Yayınlanan güncelleme takvimine göre; Windows Vista için güncelleme desteği 2017 yılında, Windows 7 için 2020 yılında ve Windows 8/8.1 için ise 2023 yılında sona erecek.

Eski işletim sistemlerinden desteğini yavaş yavaş kesmeye başlayan Microsoft, Windows 10 ile yepyeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Bakalım Windows 10’un çıkmasından sonra hala Windows XP kullanmaya devam eden firmalar, daha güvenli ve güncelleme ömrü daha uzun olan Windows 10’a geçiş yapacak mı?

Designed By Teknoyazilar