Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Xiaomi Mi 4'te Büyük Tehlike

Xiaomi'nin internet harici satılan Xiaomi Mi 4 akıllı telefonunda zararlı yazılımların önyüklü olarak geldiği ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.



Xiaomi firması fiyat/performans ürünleri ile son dönemde isminden söz ettirmeyi başarmıştı. Firmanın amiral gemisi modeli olarak adlandırılan Xiaomi Mi 4 geçtiğimiz gün büyük bir skandal ile karşı karşıya kaldı.

Xiaomi, cihazlarının satışını kendi sitesi üzerinden gerçekleştiren bir firma. Ancak firmanın cihazları anlaşmalı operatörler ve perakendeciler tarafından da satılıyor. Bluebox güvenlik firmasının yapmış olduğu araştırmada, Xiaomi’nin internet sitesi üzerinden satılmayan Xiaomi Mi 4’lerde zararlı yazılım olduğu ortaya çıktı.

Bluebox’ın testine göre; Xiaomi Mi 4’te yüklü olarak gelen Google uygulamalarında zararlı yazılım var ve bu zararlı yazılım kendini Google uygulaması gibi gösterip kullanıcılara reklamlar sunuyor. Testlerde ayrıca Xiaomi Mi 4'ün işletim sisteminin Google’ın onayından geçmemiş bir Android sürümü olduğu ortaya çıktı.


Bu haberlerin yayınlanmasından sonra Xiaomi başkan yardımcısı Hugo Barra konuyla ilgili açıklama yaptı. H. Barra; zararlı yazılım tespite edilen Xiaomi Mi 4'lerin firmanın internet sitesi üzerinden alınmadığı bunların anlaşmalı operatörler tarafından satıldığını ve cihazda standart MIUI ROM’un olmadığını dile getirdi.




Designed By Teknoyazilar