Teknolojiyi Bizimle Seviceksiniz


Yeni Haberler

Opera Mini Nedir? Avantajları Neler?

Yıllardır akıllı telefonlarda en çok kullanılan tarayıcılardan biri olan Opera Mini nedir, nasıl kullanılır ve nasıl indirilir? Tüm sorularınızın cevapları haberimizde. Opera Mini indir!



1995 yılında Norveç'te kurulan Opera Software firmasının temelleri 1996 yılına kadar dayanan ve ilk defa 2004 yılında proje aşamasında olarak ortaya çıkan çalışması Opera Mini, halen mobil cihazlarda en çok kullanılan tarayıcılardan biri.

 Opera Mini 50 Milyon'u Devirdi

Telefonların günümüzdeki kadar akıllı ve gelişmiş olmadığı zamanlardan beri hayatımızda olan Opera Mini, bulunduğu platform sayısını arttırmaya devam ediyor.

2007 yılında resmen tüm dünyada kullanıma sunulan Opera Mini öncelikle bir web tarayıcısı. Chrome gibi mobil platformdaki diğer tarayıcılardan farklı yapan özellikler ise çok sayıda.

Google Chrome Mobilde Yükseliyor!



Akıllı telefonların ilk temel platformu olarak gösterebileceğimiz Java ME'den bu yana çok sayıda işletim sisteminde gördüğümüz Opera Mini'nin zeebo adındaki bir konsola geldiğini neredeyse kimse bilmiyor.

Bunun yanı sıra günümüzde tercih edilmeyen ancak Android ve iOS gibi güncel işletim sistemlerinden önce çok tercih edilen plaftormlardan olan Bada, Symbian, Windows Mobile ve Nokia'nın kısa bir süre sürdürdüğü Nokia X platformunda'da da yer alan Opera Mini, halen bu cihazlarda kullanılabiliyor.

Ayrıca halen bu işletim sistemlerinden birine sahip bir cihaz kullanıyorsanız m.opera.com adresine girerek Opera Mini indirebilirsiniz.

Günümüzde ise Android, iOS, BlackBerry OS ile beraber geçtiğimiz aylarda Windows Phone için Opera Mini indirilmeye sunulmuştu. Windows Phone için sunulan uygulamanın halen beta sürümünde olduğunu da söyleyelim.


Windows Phone için Opera Testte!


Opera Mini indirmek için gereken sebeplerden biri de uygulamanın işlevselliği gibi birçok özelliği. Çok daha hızlı bağlantılara daha az ücret ödeyerek ulaşabileceğiniz Opera Mini, tasarımı açısından da dikkat çekiyor. Şimdi gelin dünyanın en çok kullanılan ve en hızlı tarayıcılarından biri olan Opera Mini'nin özelliklerine bakalım.

Hızlı gezinirken veri tasarrufu sağlayın.

Opera Mini takılma olmadan internette gezinebilmeyi vaat ediyor. Bunu ise veri sıkıştırma özelliği ile gerçekleştiriyor. Bu sıkıştırma işlemini yaparak hem hızlı bir gezinti sunarken hem de veri tasarrufu sağlıyor. Firmanın iddiasına göre diğer tarayıcılara göre %90'a kadar daha az veri kullanarak daha ucuz olarak sunuyor.


Sade ve kullanışlı arayüzünün yanı sıra görünür ve yeteri kadar büyük düğmeleri ile uygulamayı kullananan herkese kolaylık sunuyor. Hızlı Arama özelliği ile en çok girdiğiniz sayfaları da ana sayfasında toplayan Opera Mini, güvenli olmasıyla da takdiri hak ediyor.

Güvenli ve kullanışlı web tarayıcısı.

Güvenlik ve veri gizliliği konusunda da geliştirmelerin yer aldığı Opera Mini ile internette güvenli bir şekilde gezinebilirsiniz. Neredeyse internete bağlanabilen tüm telefonlarla çalışan tarayıcıda yer alan sekme ler ile aynı anda çok sayıda sayfada gezinebilirsiniz. Bunu yaparken de hızınızdan hiçbir kesilme olmuyor ve sekmeler arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.

İndirilen dosyaları da yönetebilme imkanı sunan Opera Mini, güzel özelliklerinden biri de sayfaları kaydedebilmeniz. Bu sayede internete bağlı olduğunuzda daha sonra okumak istediğiniz sayfaları kaydedebilir ve bağlantınız olmadığında bu sayfalara erişebilirsiniz.



Sizde akıllı telefonlarınızda internette daha hızlı gezinmek istiyorsanız cihazınıza Opera Mini indirebilirsiniz. Ustalıkla tasarlanan Opera Mini'yi indirmek için üst düzey bir akıllı telefona ihtiyacınız da bulunmuyor.

Android 1.5 ve üzeri tüm cihazlara çalışabilen Opera Mini, iOS 7.0 ve üzeri iPhone, iPad ve iPod touch modellerinde kullanılabiliyor. Ayrıca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için de optimize edilmiş. Windows Phone 8 ve 8.1 için de mağazada beta olarak yer alan Opera Mini indirilmeyi bekliyor.

Designed By Teknoyazilar